Taip pas mus namie vadinamas kiaušinis, užkeptas duonos vidury. Labai seniai, dar sovietmečiu receptas nužiūrėtas kažkokiam rusiškam filme (pavadinimo nebepamenu), tik ten buvo kepama juoda duona, o mes anksčiau kepdavom batone, o pastaruoju metu tik baltoj forminėj duonoj. Tai kaip pabandžiau vieną kartą netyčia, taip ir prilipo. Nesuprantu, kaip namiškiams vis dar nepabodo...
Viskas per daug paprasta:
Forminės duonos riekėj taurele ar kuo kitkuo išpjaunam skylę:
Duoną šiek tiek apkepam nedideliam riebalų kiekyje (jokiu būdu neplukdom ir neleidžiam prisigerti aliejaus), apverčiam ir įmušam į skylę kaušinį:
Pabarstom mėgstamais prieskoniais ir druska ir tuomet dar kartą atsargiai apverčiam. Pabarstom druska antrą pusę. Duonelė turėtų skaniai apskrusti, kiaušinis iš išorės apsitraukti, o viduje likti skystas. Pjaunant peiliu ir šakute, trynys skaniai išbėga...:) Žinoma, vienu metu kepame tiek, kiek duonos riekių telpa į keptuvę ir tiek kartų, kad visiems valgytojams užtektų...
Ačiū už gero seno recepto priminimą! Tik pas mus pusryčiams buvo ne "pirato", o "Aviuko Šono akis" (mažoji piratų dar nepažįsta, per telika kaip tik rodė "Aviuką šoną :)))) Nevalgiukė su malonumu sukirto visą akį, gera nuotaika iš pat ryto. Smagu!
AtsakytiPanaikintiNa tikrai smagu ir man už jus. Mūsiškiai nors jau ir nebemaži, paklausus, ko pusryčiams, dažnai rėkia lyg maži: "pirato akį!" Juokinga, bet smagu...
AtsakytiPanaikintiVaikystės maistas :D Tik mes su broliu šaukdavom ne "pirato akį", o "karštą buterbrodą!" :D
AtsakytiPanaikintio as tai mamai sakydavau kai jaunas buvau : su skyle mama iskepk;D.
AtsakytiPanaikintiPrimityvu, bet kiek smagių pavadinimų! :)
AtsakytiPanaikintituretu but skanu nem nem
AtsakytiPanaikintiTaip ir yra :0) Niam, niam...
Panaikinti