O šiam procesui reikia džiovintų figų, brendžio (aš naudojau viskį) ir tamsaus šokolado. Figas patalpinau stiklainyje (taip, kad liktų laisvos vietos, nes mirkdami vaisiai "storėja"), užpyliau viskiu, kad vos apsemtų ir paslėpiau giliausian kampan, kad nieks neaptiktų.
Po dviejų savaičių (maždaug, galima ir ilgiau) radau dručkes primirkusias nuodėmingojo gėrimo. Pats gėrimas virto žiauriai saldžiu figų likeriu su "kažkokiu" prieskoniu. Šokoladą (kiek jo prireiks teks nuspręsti patiems, priklausomai nuo vaisių kiekio) ištirpinau vandens vonelėje, šiek tiek įpyliau virinto vandens, kad gaučiau vienalytę, nelabai skystą masę. Nardinau po vieną dručkę laikydama už kotelio ir dėjau ant sviestinio popieriaus. Po visko - į šaldytuvą kelioms valandoms. Rezultatas - tik du žodžiai: žiauri nuodėmė.
Oho, 2 savaites mirko :O
AtsakytiPanaikintiTai jau ne girtos, o kominės figos :D
Pats tas, mažiau neverta girdyti...:)
AtsakytiPanaikintiO jau figos kokios grazios...
AtsakytiPanaikintiTikiu, kad skanu, man dar slyvos su graikiniu riesutu viduje patinka. Gaunas irgi nuodemingos...
Tikiu...
AtsakytiPanaikintikaip gaila, kad jau savaitgalį kalėdos, būtų puiki dovana keliems gurmanams :) et.. kitiems metams į sąrašiuką dedu jau :)
AtsakytiPanaikintiJurga, su šventėmis!
AtsakytiPanaikintiAr galite pasidalinti paslaptimi, kur pirkote džiovintas figas?
AtsakytiPanaikintiRita
Rita, aš džiovintas figas perku Klaipėdos Eglės turguje, ten moteriškės prekiauja džiovintais vaisiais ir riešutais. Man patinka ten parduodamų figų kokybė :) Pastaruoju metu pirkau Rimi, labai minkštas ir skanias, pusiau džiovintas, sufasuotas po 400 g :)
PanaikintiAčiū, tuomet keliausiu į Rimi :)
AtsakytiPanaikintiRita