Taigi, gavosi labai vasariški pietūs - paniruoti, sultingi ir labai minkšti file gabalėliai su voveraičių padažu ir šviežiomis bulvėmis.
Prireiks:
0,5 kg šviežių voveraičių;
400 g mažųjų (vidinių) vištienos file;
1 nedidelio svogūno;
2 česnako skiltelių;
3 - 4 šaukštų geros grietinės;
4 - 5 šaukštų tarkuoto sūrio "Džiugas" (arba Parmezano);
druskos, pipirų;
krapų ryšulio;
1 kiaušinio;
sojos padažo;
maltų džiūvėsėlių;
aliejaus kepimui.
Vištienos gabalėlius apipilti sojos padažu ir palikti poilsiui. Grybukus nuplauti ir nuvalyti visą prilipusį miško gėrį, kad ir kaip skaniai jis bekvepėtų...
Marinuotos paukštienos gabalėlius pavolioti plaktame kiaušinyje, tada maltuose džiūvėsėliuose ir apkepti iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros. Kepti labai neilgai, po kokias 2 minutes iš visų pusių. Panyre esanti vištiena tampa labai minkšta ir sultinga.
Taip paruoštą vištieną užpilti voveraičų padažu ir patiekti su virtomis bulvėmis. Mėgautis kiekviena vasaros ir vasariškų sknėstų akimirka, užgeriant gurkšneliu vėsaus balto vyno...:)
Va cia toks puikus maistas, kad ko gero ir Afrikoj jei pateiktu, vistiek neatsisakyciau :) valgau akimis :DD
AtsakytiPanaikintiP.S. orai susivienodine visur ;) tau tik juros osimo ir salto vandens pavydziu :(
Ačiū, Aguonėle, prie jūros visada gi galima nuvažiuoti... :)
AtsakytiPanaikinti