Pikantiški.
Atvežė man tuntą kaimiškų agurkų. Tokių didelių lyg gerai nupenėti paršeliai. Sako, pasidaryk žiemai. Na jau, galvoju, tokių paršų į stiklainį tikrai nesukišiu. Dalį suvalgėm (jau su medum prisilaižėm!), dailiausius užraugėm šiaip, o iš didžiausių prisiminiau, kad galima padaryt "macnią" užkandą prie mėsos ir nemėsos...Marinuoti, tik tiek, kad pjaustyti. Darydavo kažkada, prieš daug daug metų, mano mama ir būtent iš labai didelių, kai daugiau nieko su jais neprigalvosi.
Taigi, proporcijos būtų tokios:
4 kg šviežių stambių (galima ir įprastų) agurkų;
1 stiklinė cukraus;
3 nubraukti šaukštai rupios druskos;
3 stiklinės vandens;
0,75 stiklinės acto (9%);
0,5 stiklinės aliejaus;
maždaug 10 skiltelių česnako (galima ir daugiau, aš juos labai mėgstu, tai ir negailiu);
poros lauro lapelių;
apie 10 -15 juodųjų pipirų žirnelių;
po saują šviežių krapų ir petražolių;
žiupsnelis rupiai maltų džiovintų čili ar šviežio čili pagal skonį (galima iš vis nedėti, kas nemėgsta, bet tas aštrumėlis uh, koks geras).
Nuplautus agurkus supjaustom stambesnėm riekelėm (0,5 - 0,8 cm), sudedam į puodą. Užberiam druskos, cukraus, čili pipirų, sudedam riekelėmis pjaustytus česnakus, kapotas petražoles ir krapus, suberiam juoduosius pipirus, lauro lapus, užpilam vandens ir atsargiai išmaišom. Pabaigoje supilam actą ir aliejų, vėl pamaišom ir paliekam uždengtam puode bent jau dvylikai valandų (ar parai).
O kvepia, o skanumėlis! Per naktį agurkėliai truputį parūgsta, truputį pasimarinuoja, tad kitą dieną galima valgyti tiesiai iš puodo. Tokie - puikus garnyras prie mėsos, ypač keptos ant žarijų... Na, bet neįsijaučiam, nes darom salotas žiemai. Pasiruošiam stiklainius (švariai išplaunam valgomąja soda ar iškaitinam, čia jau kaip kas...), užkaičiam puodą su agurkais, ir pakaitinam iki užvirimo. Virinti nereikia. Karštus agurkus sudedam į stiklainius ir užpilam puode esančiu marinatu. Užsukam ir paliekam parai "aukštyn kojomis". Paslepiam vėsesnėn vieton ir pamirštam iki šaltojo metų laiko.....:)
Šaunuolė, net man sukilo noras užsikonservuot agurkų :) Nors niekada gyvenime nesu nieko konservavus :DD
AtsakytiPanaikintiOho, niekada gyvenime? Buvo ir pas mane nieko nedarymo periodas ir gan ilgas...Seniau buvo labai populiaru virti uogienes, po to lyg ir nebe, mat parduotuvių lentynos visko pilnos...Bet dabar, kažkaip nuo pernai vėl vis po truputį ir vis kažko norisi, gal įdomesnio, ko nenusipirksi. O jei dar pažiūri parduotuvines, pvz., uogienių kainas, tai hm...
AtsakytiPanaikintiO žiupsnelis džiovintų čili tai kiek čia būtų šviežio čiliuko? Pusė, visas?
AtsakytiPanaikintiOi, čia jau teks nuspręsti savarankiškai. Žiūrint, kokio dydžio švieži pipirai, kiek mėgstate aštrumo...Tie mano malti priduoda tik šiek tiek macnumo, valgant ašaros netrykšta. Asmeniškai man galėtų būti ir aštriau. Manau, kad visas būtų per daug (raugdama žiemai agurkus į trilitrainį viso nededu). Eksperimentuokit, į veiną įdėkit daugiau, į kitą mažiau...:)
AtsakytiPanaikintiSveika!
AtsakytiPanaikintiDariau situos agurkelius....Labaiii skanus.Dabar turim patisonu,kazin jeigu taip pat daryciau su jais ar skanu butu :)
Labas, Kristina, džiaugiuosi, kad patiko agurkai. Patisonai tikrai tiks tokiam marinavimui, gal tik pjaustyčiau juos stambesniais gabalėliais ar skiltelėm, žiūrint, kokio dydžio turit...
AtsakytiPanaikintiTaip ir padareme :) .Ziuresime kas gausis .
AtsakytiPanaikintiAš įdėjau 3 šviežius čiliukus-man ne per aštru :)
AtsakytiPanaikintiBet norėjosi jas valgyt ir valgyt, dar nesudėjus į stiklainius.
Superinės salotos. Ačiū už receptą :D
Kristina, papasakok, kaip gavosi su patisonais...:)
AtsakytiPanaikintiAnonime, ačiū už atsiliepimus, man šie agurkėliai labai patinka prie kepsnių, kaip minėjai, nesudėti į stiklainį. Tiesiog užtaisau ir palieku keletui valandų, o tada valgau ir valgau...:0)
Ausrra :)) Nuostabus skonis ir patisonu,tik dabar kaip darysiu,tai patisono odele nulupsiu...
AtsakytiPanaikintiBet skonis super!!!! Aciu uz nuostabu recepta.Tik klausimelis ar gerai issilaiko tie agurkeliai rusyje?
Ačiū Kristina už atsiliepimus, malonu, kad patiko. Rūsys turėtų būti vėsus, tuomet turėtų išsilaikyti, nors man išsilaiko ir namie...Čia labiau priklauso nuo to, ar sterilūs stiklainiai. Aš pasidariau nedaug, tai laikau šaldytuvo giliausiame kampe, o šiaip geriausia būtų sudėt pastovėjusius marinate griežinėlius į stiklainius, užpilt rasaliuku ir sudėt į puodą su vandeniu (vandens turi būti iki stiklainio kakliuko). Pamažu kaitint iki užvirimo ir tada jau staigiai užsukt. Aš darau, kaip recepte - pakaitinu pačius agurkus, tik neužvirinu, nes virti tikrai nebus skanūs, ir - į karštu vandeniu ir soda išplautus stiklainius. Laiko neblogai, nors gali visko pasitaikyti...:)
AtsakytiPanaikintiPuikios salotos, kažkur dingsta sotumo jausmas - norisi dar ir dar....:)
AtsakytiPanaikintiSakykit,prašau, o cukraus stikline,tai čia apie 200gr kalbat?
AtsakytiPanaikintiTaip, šios salotos tikrai geros :)
AtsakytiPanaikintiStiklinė cukraus gali būti 200 g, o gali ir 250 g, kokiomis viską matuojate, tokios ir tiks. Skonį, maišant agurkėlius, vis vien pareguliuosite pagal save.
labai sudomino receptas, tik klausimas: koks vanduo? šiltas, verdantis, šaltas?
AtsakytiPanaikintidar vienas klausimas: ar tinka paprastai užsukami dangteliai, ar reik metalinių sandariai užspaudžiamų?
AtsakytiPanaikintiKoks vanduo, neturi reikšmės, svarbu švarus. Aš pilu šaltą vandenį iš krano, pas mus jis iš gręžinio, geriamas. Jei iš krano gėrimui nevartojate, pilkite virintą. Jei užpiltumėt karštu, laikyti reiktų trumpiau, kad per daug neperrūgtų.
AtsakytiPanaikintiStiklainius užsuku paprastai užsukamais dangteliais, laiko gerai :)
Labai rupejo sis receptas, o ir agurkeliu darze pririnkau "nekondiciniu", todel kaip tik tiko sis ju sudorojimo budas. O jau kvapas, o jau skanumas siu salotu, ir ciliukas kaip cia buves.... Dabar gaila, kad viska sukisau i stiklainiukus ir nepasilikau skanavimui. Matyt teks daryti vien pavalgymui - jos puikios :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jūrate, labai džiugu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintikazin o jei ta recepta pritaikyti cukinijom ar butu skanu
AtsakytiPanaikintiNebandysit, nesužinosit :) Manau, kad turėtų būti skanu ir su cukinijom. Tik pjaustyčiau jas truputį storesniais griežinėliais. Pabandykit su nedideliu kiekiu. Lauksiu atsiliepimų!
AtsakytiPanaikintipuikus receptas pasidalinau su seserimi:) aciu!
AtsakytiPanaikintiSkanaus! Dėkui už atsiliepimą..
AtsakytiPanaikintiLabai puikiai skamba šis receptukas. kaip tik turiu "arklinių" (labai didelių) agurkų. Sakykit, ar nevertėtų išimti sėklas? Anyta sako, kad labai vandeningos salotos gausis jei jų nepašalinsiu..
AtsakytiPanaikintiPasidariau šį skanumą! ačiū už receptuką Ausrra :), agurkėlių tikrai neįmanoma sustot valgius :) begalo skanu, jau planuoja dar darytis, nes šie tai jau tikrai greit dings :D
AtsakytiPanaikintiInga, peraugusiems agurkams reikėtų išimti sėklas. Gal net ir nulupti. Anyta kalba teisingai.. :)
AtsakytiPanaikintiReda, labai smagu žinoti! Tikrai stebuklingi šie agurkėliai... :)
Ausrra, ačiū už tokį operatyvų atsakymą. Kaip tik einu dabar gaminti :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės!
AtsakytiPanaikintiSkanumėlis gavosi :) Dėkoju už tokį nuostabų receptą. Tikrai norisi ant karto ir suvalgyti.
AtsakytiPanaikintiInga, džiaugiuosi!
AtsakytiPanaikintiAš jau vieną stiklainį šiandien atsidariau ir suvalgiau :DDDD Kaži ar sulauks jie žiemos, jei tokiu tempu bus naikinami ;)
AtsakytiPanaikintiInga, šiems agurkams lygių nėr. Keletą stiklainių teks paslėpti.. :)
AtsakytiPanaikintiRašau jau antrą komentarą, bet negaliu susilaikyti.... Manieji agurkėliai net šalnų nesulaukė, visus sudorojome. Jau net pradėjome planuoti, kiek kitais metais reikės darže sodinti agurkų, kad užtektų valgymui "iš karto" ir žiemai prigaminti DAUG.... :)
AtsakytiPanaikintiSmagu Jūrate, šiuos pagal seniai pamirštą receptą ir aš vis gaminu. Ir taip pat greit suvalgom :) Ir pagyrų sulaukiu :) Net nebūčiau pagalvojus! Tiesa, šiemet pasidariau su svogūnais (gausiai prižėlė peletrūno), truputėlį kitokių, bet šitie vis vien skanesni..
AtsakytiPanaikintihttp://ausrra.blogspot.com/2011/08/agurku-svogunu-salotos-ziemai.html
Ačiū už atsiliepimą!
Labai skanūs agurkėliai! labai ačiū už fantastišką receptą! Man šiemet irgi taip buvo - brolienės tėvai davė agurkų sodinukų, o kad užaugo paršeliai! Ir tokie - stora, kieta skūra, didelėmis sėklomis, aišku, dar ir peraugo.. tai nei kaip valgyt, nei išmest.. gaila.. o va, pamėginau šį receptą, atsidarėm kurią dieną paragavimui stiklainiuką, tai jau 3-čią baigiam - bijau, kad ir žiemos gali nesulaukti, nors pridariau tai visą krūvą :) Niam, tikrai pirštukus galima apsilaižyti!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jūratuke ir tau :) Tikrai labai smagu!
AtsakytiPanaikintiŠiuos agurkėlius gaminu jau 3 metus ,,,NErealūs ./..AČiū LABAI
AtsakytiPanaikintiLabai džiugu, ačiū! :0)
PanaikintiUžmarinavau lauksiu rytdienos, bet jau ir dabar nieko.
AtsakytiPanaikintiTaip, šie agurkėliai labai skanūs jau po keletos valandų :)
PanaikintiLabai dėkoju jums už puikų receptą. Tiesa, dėkoja ir mano mama. Tik pagamintos salotos gaunasi labai skanios. Gaminau pirmą kartą, nors receptą pernai vasarą buvau atsispausdinusi. Tik kažkaip neramu, ar gerai laikysis per žiemą. Tai biškį buvau nusigandus ir druskos įdėjau truputį daugiau. Stiklainius laikysim šaltai rūsyje. Dar stiklainių nebuvom atsidarę, nes turim šviežių agurkų.... Inga
AtsakytiPanaikintiInga, jei kyla abejonių dėl laikymosi, galite uždaryti pasterizuojant. Nekaitintus agurkų griežinėlius su marinatu sudėkite į sterilius stiklainius ir juos sustatykite į didelį puodą su vandeniu (vandens turėtų būti pripilta tiek, kad apsemtų stiklainius iki jų kakliuko). Pridenkite dangteliais ir puodą užkaiskite. Pakaitinkite arti virimo temperatūros apie 20 - 30 min ir greit užsukite steriliais dangteliais.
PanaikintiTačiau jei laikote vėsiame rūsyje, mano parašytu būdu užkonservuoti agurkėliai tikrai turi laikytis puikiai. Aš neturiu nei rūsio, nei šaltosios. Kartais ne visuomet pavyksta sutalpinti į šaldytuvą, bet iki šiol laikėsi puikiai :)
Ačiū!
Kiek yra 0.75 stiklinės???? Mažiau nei puse ar daugiau?
AtsakytiPanaikintiJuk jei 0,5 yra pusė, tai 0,75 bus daugiau nei pusė :)
PanaikintiAčiukas, taip ir maniau, ale sakau pasiklausiu :)
AtsakytiPanaikintiBūna... :0) Skanių agurkų!
PanaikintiPrieš pora metų gaminau panašiai, tik nekaitinau. Dabar ieškosiu recepto. Skonis superinis. Jeigu esate taip dariusios, parašykite.
AtsakytiPanaikintiO kaip ilgiau išlaikyti nekaitinant, vat čia tai jau klausimas :)
Panaikintio jei turiu sviezio cili, kiek man jo reiketu dedi?
AtsakytiPanaikintiTiek, kiek aštriai mėgstate :) Sunku pasakyti, turėsit nuspręsti pats. O dar nežinia, kokio dydžio ir aštrumo tie jūsų čiliai. Toks klausimas jau buvo, paskaitykit, komentarai tam ir yra :)
Panaikintieina peklon kaip skanu!!!! geras receptas, dabar tik tokie agurkai karaliaus ant mano stalo, aciu!
AtsakytiPanaikintiAčiū, džiugu žinoti :)
PanaikintiTikrai puikus receptas, jau pernai pagal ji dariau, tik as sudejau i stiklainiukus nekaitinusi, dar prasluoksniavau pomidorais ir tada pakaitinau stiklainiukus vandens vonelej ir uzsukau. Laikesi puikiai. Tie pomidorai suteikia labai gera skoni. :)
AtsakytiPanaikintiLabai skani idėja su pomidorais, tikrai ačiū, kad pasidalijot :)
PanaikintiLaba ydomu kada persluoksniavot su pomidorais ta pacia diena darant su marinatu ar sekancia diena juos sluoksniavot tiesiai i stiklainius. Aciu.
AtsakytiPanaikintikai dedu pamarinuotus agurkus i stklainiukus tuomet ir prasluosniuoju pjaustytais pomidorais. ir atkaitinu.
PanaikintiNorejau paklausti anoniskumo kada sluoksniavo pomidorus ar kaip agurkus uzpilat marinatu ar pries dedant i stiklainius.aciu.
AtsakytiPanaikintiManyčiau, kad šviežios pomidorų skiltelės turėtų būti talpinamos su jau pamarinuotais, t.y., pastovėjusiais agurkais, antraip, pomidorai, gavę druskos ir marinato kartu su agurkais taps vandeningai ištižę :)
AtsakytiPanaikintitaip, jus teisi :)
Panaikintipadariau panasiai i jusu recepta,nedejau petrazoliu,bet cesnako vos ne 3 kartus daugiau,vis tiek skanumelis
AtsakytiPanaikintiSmagu! Česnako ir aš dedu nematuodama :) O petražolės, skaniai susmulkintos, prie šių agurkėlių labai tinka. Na, bet jei radot savąjį skonį, to ir pakanka :) Ačiū!
Panaikintio gal galima ir be cili pipiriuko?
AtsakytiPanaikintiNa, jei šalia policininko nėra, tai galima :0) Žinoma, kad galima, skonis nesikeičia, tik nebus aštrumo :)
PanaikintiAčiū labai už receptą. Skonis nuostabus! Tik norėjau pasiteirauti - ar skysčio stiklainiuose turi būti iki pat viršaus? Nes mums kažkodėl skysčio gavosi tik ~2/3 stiklainio...
AtsakytiPanaikintiTaip, marinato reikia užpilti į stiklainius iki pat viršaus. Nežinau, kaip darote jūs, bet aš sutalpinu agurkus į stiklainį, o po to samteliu užpilu marinato, kurio tikrai pilnai pakanka visiems stiklainiams.. :)
PanaikintiSmagu, kad patiko, ačiū už atsiliepimą!
Ačiū už atsakymą :) viską darėm pagal receptą, bet agurkai, matyt, neišskyrė sulčių pakankamai...
PanaikintiLabai dėkoju už receptą!Kaip tik pasimarinavau agurkėlius.Ryt bandysiu dėti į stiklainius:)
AtsakytiPanaikintiIr jums ačiū :) Tikiuosi gerai laikysis ir skaniai bus suvalgyti :)
PanaikintiLabas vakaras, Aušra. O gal reiktų sakyti gili naktis... :) Komentuoju pirmą kartą, negaliu tiesiog tylėti. RECEPTAS NUOSTABUS!!! Ką tik po agurkų naikinimo operacijos :)) Ačiūūūūūūūūūūūūū!
AtsakytiPanaikintiMan tikrai labai smagu, kad šie agurkai net naktį verčia iš lovos :0) Ačiū!
Panaikintiar tinka obuolių actas?
AtsakytiPanaikintiJei jums patinka obuolių acto skonis, tuomet tinka, nes man apskritai nelabai patinka šis actas. Tik jo stiprumas, berods, 6%, tuomet reiks jo daugiau. Ragaukite pagal skonį, kokio macnumo marinatas skaniausias jūsų gomuriui :)
Panaikintilabas ausra.. o kiek mazdaug litru cia gaunasi tas marinatas.. noriu ismegiti bet nezinau kiek cia gausis..
AtsakytiPanaikintibet gavosi nelaime.. neturiu petrazoliu.. :) bet y didmiesty nevaziuosiu 20km y viena puse sakau gal ir kaip nors gausis kaskas ir be petrazoliu o sekanciam kartui tiktai uzsipirksiu..
AtsakytiPanaikintiŽinoma, kad dėl petražolių važiuoti taip toli nereikia, jei yra krapų ir česnakų, viskas tvarkoj, gausis puikūs agurkai. O iš šio recepte nurodyto produktų kiekio užtaisau maždaug šešis - septynis 0,7 l stiklainius agurkų :)
Panaikintihm.. praejo tikmkelios valandos o salotu po truputi jau mazeja.. tiesiog nuostabios salotos.. :) aciu uz receptuka..
PanaikintiDžiaugiuosi, ačiū!
Panaikintilabai dekinga Jums uz puiku recepta, esu suzaveta. nors esu gana isranki maistui, bet sitas receptas tiesiog puikus. sekmes ir dar karta dekui!
AtsakytiPanaikintiLabai dėkoju, smagu, kad ir jums patiko :)
PanaikintiReceptas nuostabus. Keli stiklainiukai tiesiog ''dziuvo'' net ne pakaitinti. Aciu Jums:)
AtsakytiPanaikintiDžiugu, ačiū, kad grįžot pasidalinti :)
Panaikintijau du metus is eiles darau siuos agurkelius,tiesiog pasaka.... ilgai laikesi ir nekaitinti,siandien irgi pasidariau,tai negaliu atsitraukt :) aciu labai...
AtsakytiPanaikintiAčiū, Laura :) Labai džiugu. Ir aš niekaip neišsiverčiu per žiemą be šitų griežinėlių. Parsinešiau iš turgaus visą tuntą agurkų, laukia smagaus darbelio :)
PanaikintiPasidariau visa partija... :) labai aciu uz recepta, tikrai labai skanus, tik padariau klaida- pridejau per daug cili pipiro malto- kazkaip uzsifiksavo, kad visa valg. sauksta reikia :) bet mes megstam kartais ir astriai pavalgyti, tai tikrai sueis :) tik klausimelis toks kvailokas... Agurkus dariau pirma karta, bijau, kad per mazai uzviriau. O kaip suprasti, jei ten kas negerai? nes agurkai mano lupti buvo, tai jie tokie baltoki ir buvo, tai ir nebesuprantu, ar ten kas negero vyksta, ar viskas taip kaip turi buti?
AtsakytiPanaikintiŠaukštas čili tikrai nemažai, nors jei darėt visus keturis kilogramus, gal atominiai nebus :) Šiaip, šie agurkėliai man laiko puikiai ir tikrai nekaitinu iki pat užvirimo, nes virti agurkai jau neskanūs. Jei kas ir atsitiks, tai pradės rūgti (nes jei pritrūko aukštos temperatūros, nebus žuvę visos nepageidaujamos bakterijos). Tuomet pūsis dangteliai arba nušaus. Visko kartais pasitaiko. Tokių jau nevalgykite. O jei su dangteliais viskas tvarkoj ir bet kada atidarius nematot nieko blogo (jokio pelėsio ar kitų nepageidaujamų svečių, kurių į stiklainius nekvietėt ir nedėjot), o kvapas ir skonis geras, tuomet viskas tvarkoj. Jei turite galimybę, laikykite vėsiai. Sėkmės!
Panaikintina po nakties bijau,kad kazkas nepavyko-paragavau-tai nieko tokio,del ko galeciau zavetis-lyg ir druskos mazoka ir rugsteles nesijaucia tik cili..:( gal pakaitinus kas ir pasikeis,bet dabar tai nerimas ima,kad busiu sugadinus produktus.. :(
AtsakytiPanaikintiKaitinimas stebuklų tikrai nepadarys, o jei per neatidumą padauginot čili, jie užgožia kitus priedus, nors pagal receptą tikrai netrūksta nei sūrumo, nei rūgšties :) Bet jei jūsų skoniui trūksta, visuomet galima pridėti, tik vat, ko per daug, jau neišimsi :) O žavėtis neprivaloma :)
PanaikintiSveika, mieloji Aušra. Pernai atradau jūsų receptą ir pasidariau šių puikių salotų...Laaaabai patiko visiems šeimos nariams, mano draugėms ir kaimynėms... Šiemet vėl susiruošiau gaminti. Dėkui už šį nuostabų receptuką. Dar norėčiau pasidžiaugti pačia recepto užrašymo linksma gaida ir puikiais gamintojų atsiliepimais. Dėkui. Sveikatos ir stiprybės Jums.
AtsakytiPanaikintiLabai dėkoju už nuoširdumą ir šiltus žodžius, džiaugiuosi, kad agurkėliai patiko ne tik jums :) Sėkmės ir gražių dienų!
PanaikintiNu po galais.... :) sugundėte ir mane. Gyvenime nieko nesu vakavusi, bet kaip matau iš komentarų - tai ne kliūtis. Gavau iš uošvienės arklinių agurkų, tiksliau išgelbėjau iš komposto dėžės, tai gaminsiu salotas. Laikykit špygas! :D :D
AtsakytiPanaikintiLaikom, laikom ir tikimės, kad pavyks puikiai :)
PanaikintiTai va, ką tik užpyliau. Kaip visiškos neišmanėlės pastebėjimas - marinato gaunasi iš ties LABAI mažai. Reikėjo staigiai improvizuoti ir ieškoti su kuo sugrūsti tuos agurkus (buvau tik samtį pasiruošusi), kad jų daugiau tilptų į stiklainį ir taip užtektų marinato. Reikės mamos gal klausti ar tiesiog kitą kartą nepagailėti ir daugiau to skystimo pasidaryti, nes verkti dėl kiekvieno lašelio - nesąmonė. O tai, kiek skaičiau, ne vien man taip nutiko. Agurkų gavosi 5 litrai. Biškelį persistengiau ir gavosi atominiai :D Na bent vyrui paguoda bus, nes baisiai mėgsta.
AtsakytiPanaikintiIr aš pasidariau, net per du kartus, tik marinato man kažkaip visuomet užtenka. Agurkų į stiklainius negrūdu, sudedu laisvai ir skystimėlio pakanka kaip tik, nei per daug, nei per mažai. Tai priklauso, matyt, nuo agurkų rūšies arba jų peraugimo (nors tuo tesiguodė tik viena skaitytoja:)Paprastai per naktį pastovėję puode agurkai pakankamai prileidžia savo sulčių (man jie panyra po skysčiu), jei jie tikrai buvo ką tik nuskinti. Nemanau, kad čia didelė problema, paskutiniam stiklainiui, jei pritrūksta, marinatą galima atskiesti karštu virintu vandeniu :)
Panaikinti:) pagaliau paragavom vieną stiklainiuką (tas, kur marinato pritrūko), tai tikrai skanūs. :) Ačiū už receptuką, vėl būtinai darysiu, tik vandenuko gal daugiau pilsiu. Gal tie agurkai nesultingi, ar kas. :) Šiandien vėl važiuojam į sodą ir vėl gaminsiu, tik nežinau kur reiks laikyti viską, nes šaldytuve - be šansų.
PanaikintiAčiū, Aušra, dar kartą! :)
Smagu girdėti, ačiū, kad dalinatės patirtimi :) Aš savuosius laikau sandėliuke kambario temperatūroj, laiko puikiai :) Sėkmės!
PanaikintiSveikos. Dariau siuos agurkelius pernai. Nekaitinau, sudejau i stiklainiukus ir sukisau i saldytuva.Saldytuve pralaikiau visa vasara ir tik kai jau atsalo gerai rusys, sunesiau i ji. Issilaike kuo puikiausiai. Viena uzsilikui pasislepusi stiklainiuka atidariau geguzes menesi-skanus, traskus.
AtsakytiPanaikintiGeras! Bėda tik tame, kad šaldytuve nuolat trūksta vietos, o ir vėsus rūsys nepamaišytų :) O šiai jei žmonės išlaiko šulinio vandeniu užpiltus agurkus, tikiu, kad laikosi ir tokie. Įdomu būtų paragauti...
Panaikintio man vienam stiklainiui pritruko marinato..:( para pastovejo,bet agurkai nebuvo apsemti marinatu,siandien dariau is nedideliu agurku,ziuresiu kas ryt gausi...
AtsakytiPanaikintiTuomet reikėjo šiek tiek padidinti skysčių kiekį pjaustant kitus. Dėl visa ko, jei tai kelia problemų :) Šis receptas geras tuo, kad marinato skonį galima reguliuoti pagal save. Įpilkite puodeliu vandens daugiau, o kitą dieną paragaukite ir pagal nuotaiką pagardinkite rūgštimi, druska ar cukrumi :) O gal nieko neprireiks...
Panaikintiniu nezinau, siandien apie 10val ryta jau buvau padariusi(t.y. agurkus sudejau ir prieskonius) pastovejo pora valandu ir ziu ten jau skyscio daugeja.:) o kaip skanu:))
AtsakytiPanaikintiPanašu, kad priklausomai nuo agurkėlių sultingumo, marinato gali ir pritrūkti, todėl niekas gi neuždraus bent ketvirtadaliu padidinti vandens, acto, cukraus ir druskos kiekio. Nors, jei marinato būtų per daug, vis vien būtų blogai :) O kad skanūs, tai džiaugiuosi, Regina :) Linkiu, kad sulauktų žiemos :)
PanaikintiAciuka Ausra, jau pastaciau ir ziuresim:)))) tikiuos issilaikys, lb skanus, man lb patinka, ir anytai:)
AtsakytiPanaikintiDžiugu!
PanaikintiLabas vakaras Aušryte,labai ačiū už nuostabų receptuką.Pirmą kartą tokių užauginau agurkų ,kad reikėjo ieškoti recepto .Tikrai labai puikus,ir labai ,labai skanūs agurkai.Su pagarba Petrutė.Linkiu jums sėkmės.
AtsakytiPanaikintiDėkoju jums Petrute, labai džiaugiuosi!
PanaikintiLabai gaila, bet nei man, nei mano vyrui nepatiko - marinatas beskonis ir aliejus labai jaučiasi :(
AtsakytiPanaikintiTai reikejo isideti skonio, jei su sitiek prieskoniu jo nejutote ir nepilti aliejaus, jei nenorejot jo jausti...
PanaikintiIr man gaila, bet ką padarysi, belieka palinkėti surasti savo skonį :)
PanaikintiJau trecius metus gaminu agurkus pagal si Jusu recepta - labai labai! ir kiekvienais metais jo neuzsirasau, na bet uztat vis apsilankau puslapyje..:) ACIU
AtsakytiPanaikintiSmagu žinoti, kad agurkai priverčia sugrįžti:)
PanaikintiJau antrai žiemai užmarinavau :) bet šįkar puse dariau su aitriąja paprika, o puse be. Pernai visus su aitriąja paprika, tai tokie aštroki gavos, tačiau visi gyrė, ypač vyrai :) Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už įspūdžius, džiaugiuosi, kad įtiko :) Pipiriukų galima dėti tik vos vos, kad labai nesikandžiotų, bet suteiktų cinkelio :)
PanaikintiSveiki, jau penktą partiją šią vasarą "pastačiau". Gražiai rūsyje laukia žiemos. Kaskart šalia didžiojo ruošinio, 2 litrų stiklainį suruošiu greitam valgymui, kad iš žiemos atsargų ruošinys ženkliai nemažėtų:) Dėkui už receptą!!!
AtsakytiPanaikintiOho, tai matyt, agurkų gerai užderėjo :) Greitasis valgymas man pats skaniausias, nors gardžiausi man šie agurkai kitą dieną po supjaustymo, kai reikia stiklainin slėpti :) Ačiū, kad grįžot pasidalinti, skanių agurkėlių!
PanaikintiSveiki,sakykit krapai visi ar tik šakelės, iš nuotraukos atrodo, kad su žiedais?
AtsakytiPanaikintiTinka viskas, ką turėjau, tą ir naudojau, juk vis vien krapai :)
PanaikintiBandysim. Agurkai griežinėliais dar nebandyti mūsų namuose. Bet manau bus skanu ir prigis šis receptas.
AtsakytiPanaikintiDariau praeitais metais ir galvoju kaip reiktu rast siais metais si recepta ir radau!!!! :)) darysiu vel tikrai! Paprastas, greitas ir patogus. Viena vakara susiruosi....kita patalpini i stiklainiukus ir ziemai!:)) meginsiu manau ir as su patisonais, nes ju pilna darze....
AtsakytiPanaikintiNoriu paklausti o per nakti laikyti saldytuve ar siltai kambary?
AtsakytiPanaikintiAš laikau kambario temperatūroje, tik kai taip karšta, galima laikyti trumpiau.
PanaikintiNeturiu svieziu krapu. Turiu tik saldytu is saldiklio. Kazin ar tinka? Ar nesugadins visko?
AtsakytiPanaikintiTaip, šaldyti krapai tikrai puikiai tinka ir nieko neturėtų sugadinti :)
PanaikintiLabą dieną, prisikaičiau komentarų, seilė nutįso ;) Įdomu, ar ilgieji šiltnaminiai salotiniai agurkai "neiššaudytų" taip sudėti, kaip jūs manote?
AtsakytiPanaikintiSveiki ieškojau recepto pjaustytiem agurkam ir uzkliuvau už jūsų atrodo paprastas receptas kadangi pirmą kart bandysiu marinuoti pasirinkau jūsų receptą tikiuosi pavyks
AtsakytiPanaikintiIr aš pirmą kartą bandysiu tokiu būdu marinuoti. Man patinka, kuo paprasčiau - tuo geriau. :)Kadangi agurkai mano mėgstamiausia daržovė, tai labai aktualu tokie receptai.:)
AtsakytiPanaikintiIr aš pirmą kartą bandysiu tokiu būdu marinuoti. Man patinka, kuo paprasčiau - tuo geriau. :)Kadangi agurkai mano mėgstamiausia daržovė, tai labai aktualu tokie receptai.:)
AtsakytiPanaikintiAr galima taip marinuoti cukinijas? Gal kazkas bandėt?
AtsakytiPanaikintiAs maisiau agurkus su cukinijomis-man tai labai patiko.
AtsakytiPanaikintiAš užmarinavau ilgus iš IKI agurkus, na rytoj bus aišku, ar skanu, bet jau šiandien paragavus liuks. Sako, kad tie ilgieji netinka marinavimui nei rauginimui, tai pažiūrėsim. Ačiū už receptą, labai patinka man jis
AtsakytiPanaikintiSveika, Aušra. Labai apsidžiaugiau po 6 metų vėl suradus šį nuostabų receptą. Šiandien nusipirkau iš kaimo agurkų, ryt gaminsiu. Skonis superinis. Nesupykit, nusikopijavau ir prisidėjau prie savo receptų, kad jo daugiau nepamesčiau. Agurkėliai mano jaunučiai, 10 cm ilgio, bet darysiu pagal šį receptą, nes labai skanu, gerai laikosi ir tokiu būdu daugiau agurkų telpa.
AtsakytiPanaikintiLabai Jums dėkinga Aldona iš Klaipėdos
sveiki visiems. Kaip prdedanti semininke , darysiu sias salotas, Tiek geru atsiliepimu paskaiciau , aciu.
AtsakytiPanaikintiAgurku kai visuomet uzaugo labai daug, megstam juos.
Sveiki, puikus receptas, darom pagal jus jau nuo 2012 metų.
AtsakytiPanaikinti