Ir toliau vakarais užkandžiaujame salotomis. Šiltais vakarais tai tapo įprasta...
Serbentai salotoms priduoda rūgštelės, vynuogės saldumo, krevetės ir pelėsinis sūris pikantiško skonio. Vasariškai gaivios, lengvos ir gardžios...
Reikia:
200 g krevečių sūrime (arba šaldytų);
traškių salotų (pvz., "Iceberg");
keletos šviežių agurkų (aš naudojau tris nedidelius);
gerai prisirpusių mėlynųjų vynuogių be kauliukų (arba su kauliukais, bet juos teks iškrapštyti);
stiklinės juodųjų serbentų (labai tiktų gerai prisirpę, stambios uogos);
saujelės karijų riešutų (arba graikiškų);
gabalėlis (maždaug 150 g mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu);
citrinos sulčių, druskos, cukraus, maltų pipirų ir aliejaus pagal skonį.
Salotų lapus suplėšyti, agurkus supjautyti plonomis pusriekelėmis, riešutus stambiai sukapoti peiliu ir šiek tiek pakepinti. Visus priduktus sudėti į salotinę, pagardinti citrinos sultimis, druska, žiupsneliu cukraus, pipirais ir užpilti aliejumi. Atsargiai išmaišyti.
Patiekti su skrudinta balta duona... Skanaus!
Laba diena,
AtsakytiPanaikintiPuikios gaivios vasariškos salotos :).Karijų neradau savo virtuvėje, tai paimprovizavau-dėjau kedrų riešutukus, kurie kuo puikiausiai tiko, manau. Dėkoju už receptuką. Ragausime ir kitas :)
Ačiū, Daiva. Džiaugiuosi, kad patiko ir dėkoju, už nuomonę :)
AtsakytiPanaikintipasigaminau siandien panasias salotas, tik be riesutu ir serbentu! super skanu ir gaivu!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Ieva, džiugu!
Panaikinti