Jolita, kuri šiuo metu ryši Languotą prijuostę, klausia, meluojam mes virtuvėje ar ne...
Giliai atsidūstu ir sakau, kad tenka ir, žinoma, dažniausiai dėl tų, kurių išrankumas maistui (o gal įsitikinimai) ir nenoras plėsti akiratį kartais peržengia visas ribas. Pastaruoju metu manieji berniokai kartais patys prašo, kad nesakyčiau kaip ar iš ko gaminau, sako, "mama, žinok labai skanu, bet tik nepasakok, ko čia pridėjai, nes nebevalgysim". Ir gerai, nesakau, svarbu, kad valgo.
Bet kuriuo atveju, dėl tokių melų sąžinės man negraužia. Nuodų, sugedusio maisto ar visiškos nesąmonės į maistą nededu, o iš tokio amžiaus, kai tenka maskuoti kažkokius maisto produktus, pas mus beveik baigiama išaugti...
Cinamoniniai vafliai su šiais melais visiškai nesusiję. Tai receptas nuo elektrinės vaflinės pakuotės, o jei tiksliau, tai iš naudojimo instrukcijos knygelės. Tų receptų ten net šeši ir skamba visai nieko... (vaflinė - širdelinė vokiška, jei ką).
Neperku produktų vien dėl gražaus paveiksliuko ant pakuotės, bet paskaitinėti receptus ant maisto produktų ar buitinės technikos pakuočių kartais mėgstu. Tik vat, gaminti pagal juos kažkaip nesugalvodavau (kažin, kodėl?), o ši Jolitos idėja pasirodė visai šauni.
Vaflinės širdelės - stori, biskvitiniai blynai, cinamono gerbėjams. Juos kepant pakvimpa visi namai. Nieko stulbinančio, tiesiog kitokie - kvapnūs blynai pusryčiams ar pavakariams...
Reikia:
125 g minkšto sviesto;
3 kiaušinių;
50 g cukraus;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
250 g miltų;
šaukštelio malto cinamono;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
125 ml šilto vandens;
cukraus - cinamono mišinio pabarstymui.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu ir palaipsniui, kartu su vandeniu švelniai įmaišyti į tešlą (tešla turėtų gautis klampi, grietinės tirštumo).
Iš karto kepti įkaitintoje vaflinėje.
Iškeptus pabarstyti cukraus - cinamono mišiniu.
Su plakta grietinėle - tikras gardumynas prie kavos... :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą