2011 m. birželio 15 d., trečiadienis

RABARBARŲ - AGUONŲ PYRAGAS...




... ir jūra Harley Davidson motociklų...

Savaitgalį Klaipėdos visose pakampėse knibždėte knibždėjo baikeriai. Ir ne tik Klaipėdoje. Harley Davidson suvažiavimas miesto apylinkes, kaimelius, rajonus ir atokiau esančius miestelius pavertė tarsi plieninių vabalų lizdu, kuriame dūzgė prabangūs, spalvoti, įmantrūs, senoviški ir visokie kitokiausi baikeriai iš daugiau nei 30 šalių... Reginys nepakartojamas ir žodžiais nenupasakojamas :)

 
 
 
 
 
 


O aš turiu dar šiek tiek savų rabarbarų. Todėl siūlau arbatinį pyragą su aguonomis ir kokosu. Dvisluoksnį, kurių vienas gausiai pritvindytas aguonų, kokoso riešutų ir rūgščių rabarbarų. Už idėją dėkoju Aguonėlei :)


Reikia (22 cm skersmens formai):
3 kiaušinių;
150 g cukraus;
100 g nerafinuoto kokosų aliejaus (galima naudoti bet kokį kitokį);
150 g grietinės (arba natūralaus jogurto);
2 šaukštelių kepimo miltelių;
šaukštelio cukraus su vanile;
200 - 250 g miltų;
100 g karštu vandeniu nuplikytų ir permaltų aguonų;
apie 200 g rabarbarų (3 - 4 stiebų);
3 šaukštų kokoso riešutų drožlių (galima keisti migdolais ar kitais mėgstamais riešutais).

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo ir purumo. Supilame aliejų, sudedame grietinę ir gerai išmaišome. 
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą.
Puse tešlos sukrečiame į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę maždaug 15 minučių.
Likusią tešlos dalį sumaišome su maltomis aguonomis, kokosų drožlėmis bei nuluptais ir kubeliais supjaustytais rabarbarais. Šią masę sukrečiame ant pusiau iškeptos, išlyginame paviršių ir vėl pašauname į orkaitę dar maždaug 40 minučių. Tikriname mediniu pagaliuku.
Iškepusį ataušiname ir pabarstome miltiniu cukrumi...


4 komentarai:

  1. Man sis pyragas buvo vienas skaniausiu ♥ o siais metais kazkaip isvis apsileidau su rabarbarais. tik viena pyragiuka kepiau, kuris ir aplausu nenusipelne :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tavo visi pyragai skanūs ir gerai atrodo, Aguonėle, tik kaip reikia visus išbandyti, net neįsivaizduoju :0)
    O šitas mums patiko, netradicinis..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo skaniai ir kombinacija rabarbarai + aguonos kažkas naujo..

    AtsakytiPanaikinti