2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

KAKAVINIAI VAFLIAI

Arba vafliniai blynai su cinkeliu...


Reikia:
300 g miltų;
žiupsnelio druskos;
5 šaukštų kakavos miltelių;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
3 šaukštų cukraus;
šaukštelio cukraus su vanile;
50 g tirpinto sviesto;
2 kiaušinių (trynius atskiriame nuo baltymų);
400 ml pieno.

Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi ir druska. Supilame lydytą sviestą.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir vaniliniu cukrumi.  Į trynių - sviesto masę palaipsniui pilame pieną ir miltų mišinį. Gerai išmaišome. Švelniai įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus ir kepame.


Iškeptus vaflius pabarstome miltiniu cukrumi... :)


Šaltinis žurnalo ManoNamai receptai "Blynai ir vafliai", 2008 m.

P.S. Pastaba dėl kakavos - recepte nurodytas kiekis - penki šaukštai. Jei kakava silpnesnė, t.y., maženės koncentracijos, galima dėti visus penkis, tačiau, jei kakava stipresnė, kartesnė, pakaks ir kokių dviejų - trijų šaukštų...

4 komentarai:

  1. Kaip tik ieškau kakavinių blynų Užgavėnėms ir, dievaži, negaliu nepagirti Jūsiškių.Atrodo išties puikiai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, tikiuosi, kad jie bus tokie pat neblogi paragavus.. :)

      Panaikinti
  2. Puikus vafliai!!! Prikepiau vyrui į Užgavėnių šventę darbe. Iš pradžių išsigandau, nes tešlos gavosi beveik pilnas dubuo, bet paragavus apėmė džiaugsmas, kad ir man liks pasmaguriavimui :) Ačiū Aušra!!! Rytoj bandysiu varškinius :)

    AtsakytiPanaikinti