Anksčiau buvo paprotys sekmadienį prieš Užgavėnes triskart valgyti mėsos, pirmadienį - šešiskart, o antradienį, per Užgavėnes - net dvylika kartų, kad "per visus metus būtum riebus, sotus ir sveikas"... :0) Įsivaizduojat?!
Beje, šiandien ne vien Užgavėnės. Vasario 21-oji - tarptautinė gimtosios kalbos diena. Tad rašykim ir kalbėkim be klaidų.. :)
Reikia:
300 g miltų;
350 ml pieno;
1 kiaušinio;
šaukšto lydyto sviesto;
2 nekupinų šaukštų minkšto medaus;
10 g šviežių mielių;
pusės šaukštelio cukraus;
žiupsnelio druskos;
skysto medaus.
Pieną pašildykite, kad būtų drungnas. Miltus nusijokite į dubenį. Mieles sutrupinkite ir gerai ištrinkite su puse šaukštelio cukraus. Užpilkite šiek tiek pieno ir gerai išmaišykite, kol ištirps.
Nuolat maišant,likusį pieną supilkite į dubenį su miltais. Masė turi gautis vientisa, be gumuliukų. Supilkite ištirpintas mieles ir dar kartą gerai išmaišykite. Pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltai maždaug valandai, kol tešla gerai pakils (aš laikiau iki 35 laipsnių įkaitintoje orkaitėje).
Pakilusią tešlą gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
Kiaušinį ištrinkite - išplakite su dviem šaukštais minkšto medaus, įberkite žiupsnelį druskos. Plakinį kartu su lydytu sviestu supilkite į tešlą ir vėl išmaišykite.
Gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite nedidelius sklindžius.
Patiekite su tirpintu medumi ir vaisiais.
Vieni skaniausių mielinių blynų!
Sočių Užgavėnių :)
Šaltinis: žurnalas "Darbštuolė" 2012/02.
Ačiū, Aussrele kad pasakei, kokia šiandien diena be Užgavėnių.
AtsakytiPanaikintiKaip tik išsitaisiau klaidas savo tinklaraštyje - rašiau rašiau apie tinklaraščius, kuriuos mėgstu ir kad privėliau žioplų klaidųųųųųųų...
Mes šiandien irgi panašius kepėm, tik kad į tešlą dar bėriau smulkintų graikiškų riešutų ;)
Gerai, kad yra dienų, verčiančių susimąstyti apie gimtąją kalbą :)
PanaikintiSkanūs šie blyneliai, ne kartą kepiau. Aš juos irgi planavau kepti Užgavėnių vakarienei, bet teko keisti planus ir kepti kitokius :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs, pavyko iš pirmo karto.. Ačiū už puikų receptuką
AtsakytiPanaikintiAčiū, Kristina, džiaugiuosi :)
Panaikinti