2012 m. liepos 11 d., trečiadienis
KEPTI KALMARAI ALAUS TEŠLOJE
Džiaugiamės puikia vasara - protarpiais nulyjančiu lietumi ir saikinga šiluma. Ko daugiau reikia? Tik jau ne tų žudančių tropinių karščių.
Mindaugo karūnavimą pagerbėm sveikai - keliaudami pėsčiomis paplūdimiu iš Smiltynės į Juodkrantę, ištisas valandas kojoms mirkstant vandenyje ir po keletos valandų ėjimo - "skaudžiame" smėlyje. Daug saulės, ilgos ir puikios pakrantės bei maudynių vėsioje jūroje. Beprotiška atgaiva sielai, malonus nuovargis kūnui. Ir be abejo, labai mielas ausiai lietuviškas himnas jaukioje Juodkrantės aplinkoje...
Širdį džiugina pramokti akordai, pilnas jaudulio pirmasis debiutas ir noras tobulėti... :)
Siūlau puikų užkandį prie alaus. Kalmarų žiedelius purioje alaus tešloje kepkite labai gerai įkaitintuose riebaluose vos keletą minučių ir patiekite iš kart, dar šiltus. Pamatysite, kaip greit dings nuo stalo...
Reikia:
500 g atvėsintų kalmarų (maždaug keturių)
150 g miltų
stiklinės šviesiojo alaus
šaukšto alyvuogių aliejaus
dviejų kiaušinių baltymų
citrinos sulčių apšlakstymui
aliejaus kepimui
druskos, pipirų pagal skonį
Kalmarus nulupkite ir išimkite kietąją stuburinę dalį. Švariai išplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio žiedais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
Tešlai alų išplakite su persijotais miltais, aliejumi, druska ir pipirais. Palikite pastovėti maždaug pusvalandžiui, kad pabrinktų.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į tešlą.
Kalmarų žiedus po vieną nardinkite į tešlą ir kepkite labai gerai įkaitintame aliejuje, vis vartydami, kad dailiai apskrustų. Kepkite karštai, bet neilgai, kad kalmarai netaptų guminiais.
Iškeptus trumpam sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite prie alaus, su citrina :)
Šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė
Aušra,va čia tai receptukas!Dar šlakelis čili pipiriukų ir tobula:)))Labai mėgstu kalmarus.
AtsakytiPanaikintiTaip, Odeta, ką ten kalmarai, jei pas tave aštunkojai karaliauja :) pilvas gurgia beskaitant :0)
AtsakytiPanaikintikoks žavus jaunasis muzikantas, sėkmės!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jolanta :) Gitaros skambesys kas vakarą ausiai vis malonesnis :0)
Panaikinti