Kai mėlynes pabosta valgyti vienas...
Reikia:
indelio (190 g) maskarponės sūrio
100 ml natūralaus jogurto
100 ml plakamosios grietinėlės
50 g cukraus
1,5 šaukštelio želatinos kristaliukų
100 - 150 g šviežių mėlynių
Karamelei:
150 g cukraus
30 g sviesto
125 ml grietinėlės
Želatiną užpilkite vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
Grietinėlę išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą ir maskarponę.
Išbrinkusią želatiną pakaitinkite kol ištirps (tik neužvirinkite). Atvėsusią supilkite į sūrio - grietinėlės - jogurto plakinį. Švelniai įmaišykite mėlynių uogas (šiek tiek uogų pasilikite), stengdamiesi jų nesutraiškyti. Supilstykite į stiklines ar desertinius indelius ir patalpinkite šaldytuvan, kad sustingtų.
Karamelei cukrų suberkite į storadugnį puodą. Kaitinkite, kol ištirps ir pradės silpnai rūkti. Nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite sviestą. Sviestui ištirpus, nuolat maišydami supilkite grietinėlę. Jei masė ims kietėti, puodą vėl uždėkite ant viryklės ir ant silpnos kaitros maišydami pakaitinkite. Pravėsusią karamelę supilkite į stiklainį ir atvėsinkite.
Sustingusius drebučius prieš patiekdami pagardinkite šaukštu karamelės ir užberkite šviežių mėlynių...
Idėjos iš: "Varškės patiekalai. Varškės, rikotos, maskarponės valgiai." 2009 m.;
Žaidimų aikštelė
Desertas neturėtų gautis standus lyg želė, anaiptol - minkštas ir purus. Jei norisi tikrų drebučių, dėkite du kupinus šaukštelius želatino.
Maskarponę keiskite pertrinta varške, desertas bus mažiau kaloringas, bet vis vien gardus...
Nors man mėlynės niekada nepabosta, bet šitaip būtų dar skaniau..
AtsakytiPanaikintiMedeja, o man mėlynės gardžiausios tik su pienu, jogurtu ar grietinėle :) O desertai su uogomis visuomet gerai :0) Ačiū!
Panaikinti