Lesyklos - puodeliai suveikė :) medžiai pilni zylių ir nedideliais būreliais užskrendančių žaliukių. Ypač smagu stebėti, kaip jos supasi ant kabančių puodelių. Besidarbuojant virtuvėje galima net pirštus nusipjauti :)
Aplinkai gąsdinant gripu, ieškome natūralių vitaminų. Mūsų ūkininkų turgeliuose dar galima rasti, kultūrinių, stambiauogių spanguolių, šiek tiek lenkiančių kai kuriais vitaminais įprastas pelkių uogas. Kaip žinia, spanguolės apskritai žmonių nuo seno vadinamos "gyvybės uogomis". Tokiu metu, kaip dabar, tai pirmas vaistas nuo vitaminų trūkumo, peršalimo ar mažakraujystės...
Mano vaikai labai mėgdavo pirktines spanguoles cukruje, tas, pavoliotas plaktame kiaušinio baltyme ir gausiai išmaudytas miltiniame cukruje. Siūlau paprastesnį uogų virtimo saldainiukais būdą, ypač, jei prisibijote žalių kiaušinių. Pamirkę uogas cukraus sirupe, o po to šiek tiek pavolioję biriame cukruje ir apdžiovinę, turėsite standžias, gardžias, ne per saldžias, bet ir nebe taip rūgščias uogas, kurių saują į burną įsimesti norės kiekvienas, kaskart praeinantis pro šalį. Duokite tokių vaikams. Stiprinkimės ir būkime sveiki.
Reikia:
1 kg spanguolių
puodelio vandens (250 ml)
puodelio cukraus
cukraus pabarstymui
Vandenį supilkite į puodą, įberkite cukraus ir nuolat maišant pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Gerai pravėsusį (jei sirupas pasidarė karštas), užpilkite ant švarių ir sveikų spanguolių. Uždenkite (spanguolės turi būti panirusios) ir padėkite šalton vieton mažiausiai parai (aš laikiau dvi).
Pamirkusias uogas išimkite iš sirupo ir gerai nusunkite sirupo perteklių. Uogas paskleiskite ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir užbarstykite cukrumi, kad uogos jame gerai "išsivoliotų" ir apkibtų. Palikite nudžiūti mažiausiai valandai.
Sukietėjusias suberkite į dubenėlį ir skanaukite :)
Nepilkite karšto sirupo ant uogų, spanguolės kaip mat susproginės.
Kad spanguolės dubenyje pilnai liktų panirusios į sirupą, ant skysčio su uogomis paviršiaus uždėkite mažą lėkštutę ar kokį nors puodo dangtį.
Tokiais saldainiukais ne tik gražu, bet ir skanu papuošti kokį nors pyragą ar tortą...
Šaltinis: Healthy is Delicious
Net pilna burna prisikaupe seiliu, labai skaniai atrodo, reiks paieskoti ir padaryti vaikam, o tai kaip tik sirguliuoja
AtsakytiPanaikintiTikrai rekomenduoju!
PanaikintiLabai puiki idėja, įsivaizduoju, kad naminės spanguolės tokiems saldainiams dar labiau tinka nei miško, nes jos didesnės ir tvirtesnės. Labai gražiai ir skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Rennie :)
PanaikintiPas mane labai idomi diskusija verda, prie silkes su pomidorais, kvieciu prisijungti:) Visas ir visus:)
AtsakytiPanaikintiDeja, pavėlavau :) Gal tavo tinklaraštis skleidžia kažką ypatingo, kad moteriškėms taip dūšią atverti užėjo noras :0)
Panaikinti