2013 m. balandžio 23 d., antradienis

KONDENSUOTO PIENO KEKSIUKAI SU VARŠKE IR RAZINOMIS



Labai smagu vėl tvirtai atsistoti ant abiejų kojų ir "pasinerti" į gyvenimą. Į pavasarį, pilną saulės ir gaivaus oro.  Nors dar kamuoja greitas nuovargis, bet su dideliu malonumu "kišu rankas į žemę" :) Auginu gėlių daigelius, sėju bazilikus, čiliukus ir levandas. Klausausi varnėnų čiulbėjimo, uostau pirmuosius žiedelius...


... bandau minti dviračiu. Poilsio akimirkomis geriu saulės geltonumo kvapnią pradedančių žydėti gluosnių kačiukų arbatą.


Ir jums labai rekomenduoju. O jei dar su puikiais varškės keksiukais, pasaldintais kondensuotu pienu ir pagardintais razinomis, iš vis, puiki nuotaika garantuota... 


Reikia: (apie 20 keksiukų)
3 kiaušinių
indelio (397 g ) saldinto kondensuoto pieno
300 g varškės
120 g sviesto
220 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
šaukštelio cukraus su vanile
dviejų saujų geltonųjų razinų

Kondensuotą pieną išsukite su kiaušiniais, įmušdami po vieną. Supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite ar išplakite. Sudėkite varškę ir išsukite iki vientisos, purios masės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Palengva, dalimis švelniais judesiais įmaišykite į skystąją tešlą. (Miltų niekuomet į tešlą negalima įmaišyti smarkiai plakant ar sukant iš peties. Miltus, kaip minėjau, reikia tik įmaišyti, geriausiai šaukštu, švelniais sukamaisiais judesiais. Nuo to kartais priklauso tai, kodėl sukrenta kepami pyragai).
Suberkite razinas ir dar kartą švelniai permaišykite.

Kepimo formą išklokite popierinėmis formelėmis ir sukrėskite tešlą (2/3 formelės tūrio).

Kepkite 190 laipsnių kaitros orkaitėje apie 20 - 25 min. iki gelsvo rudumo.


Iškepusius gerai atvėsinkite ir pabarstykite miltiniu cukrumi..



15 komentarų:

  1. Nuoširdžiai sveikinu atsistojus ant kojų, tiesiogine to žodžio prasme! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O maniau gėlytė irgi valgoma iš foto SB :) na bet kokiu atveju norėčiau jų prie pusryčių arbatos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, gėlytės nevalgomos :) Keksiukais mielai pasidalinčiau :)

      Panaikinti
  3. Varske + kondensuotas pienas turetu but tikrai labai skanu..

    AtsakytiPanaikinti
  4. esu kepus kondensuoto pieno keksą - labai nepatiko, buvo toks sausas! įtariu, varškė reikalą tikrai pataisytų :) išsisaugau tavo receptą - būtinai išmėginsiu!
    ir sveikatos!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Jurgita :) Sausumu šie keksiukai tikrai negalėtų pasigirti :) Ir nemanau, kad kondensuotas pienas kaltas dėl pyrago sausumo, reiktų pareguliuoti maišomos tešlos tirštumą. Ši tešla ne per kieta o varškė, be abejonės suteikia papildomos drėgmės :)

      Panaikinti
  5. sveiki kepiau as juos tik nesuprantu ka blogai padariau, kai iskepe nenusilupo popieriukas nuo dugno ir jie viduje oro burbulu prisigaude tai vietomis skyles tuscios buvo ka as dariau ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl burbulų net nežinau, čia ko gero taip iškilo tešla, nemanau, kad čia kažkas blogo. O iš tokios struktūros tešlos iškepti keksiukai gali blogiau luptis, ypač jei tešla buvo skystesnė. Lydomas sviestas ir kondensuotas pienas, matyt, čia bus šito kaltininkai. Gal per trumpai kepėte? Ar keksiukai gerai buvo iškepę ir apskritai, ar skanūs? Kitą kart reiktų tešlą maišyti kitaip, minkštą sviestą išsukti su kondensuotu pienu, tuomet po vieną sumušti kiaušinius, sudėti varškę ir sausuosus produktus. Ir priklausomai nuo varškės drėgnumo - minkštumo, reguliuoti tešlos tirštumą. Dėl per skystos tešlos galėjo ir tie burbulai atsirasti, ir blogiau luptis. Nepamenu, kad būtų kilę tokių bėdų, antraip čia šito recepto nebūčiau kėlusi :)

      Panaikinti
  6. as manau tiesiog pigios ir nekokybiskos popierines keksiuku formeles galejo pasitaikyt..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jau skanaujam siuos keksiukus, man asmeniskai jie labai skanus! bIR man burbuliuku buvo viduje, bet cia tiesiog taip iskilo tesla, man del to tik skaniau valgyt, kai viskas taip puru ir "oriška" :) Nuo popierelio irgi sunkiai lupasi, taciau nulupineju taip - pirma sona atsarkiai nuplesiu, o tada pati dugna, tuomet niekas nesusigadina :) Aciu uz si recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš naudojau silikonines formeles, niekas prie jų neprilimpa

    AtsakytiPanaikinti
  9. ar galima kepti silikoninese formelese ?aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū viskas gavosi puikiai skanu paprasta ir greitai😇😉😋

    AtsakytiPanaikinti