2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis
KUKURŪZŲ ŠILAUOGIŲ SALOTOS
Neįtikėtinai šiltas ruduo pratęsė šilauogių derlių, tad džiugu, kad dar galiu pasidalinti šios vasaros pabaigos atradimu, puikiomis šilauogių - kukurūzų salotomis. Derinys labai netikėtas, bet tikrai puikus! Vos tris minutes virta kukurūzų burbuolė, sauja uogų, raudonasis svogūnas, egzotiškasis kuminas, čili paprikėlės, žalioji citrina, medus ir alyvuogių aliejus - tiek tereiks gardžiausioms salotoms, kuriomis aš mėgaujuosi nuo pat to meto, kai turguje pasirodė kukurūzai.
Jei nemėgstate kumino ar nedraugaujate su aštriaisiais pipirais ar kalendromis, tai jų ir nedėkite...
Reikia
250 g šviežių šilauogių
1 nedidelio šviežio agurko
2 kukurūzų burbuolių (pieninės brandos, saldžių)
1 mažo raudonojo svogūno
aštrios mažos čili paprikos
žiupsnis malto kumino
1/2 šaukšto skysto medaus (ypač gardu su grikių medumi)
1 - 2 šaukštų laimo (žaliųjų citrinų) sulčių
ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
kapotų šviežių kalendrų ar petražolių
Pirmiausiai išvirkite kukurūzus. Burbuolėms nulupkite lapus ir visus plaušus, nupjaukite galus ir dėkite į verdantį, šiek tiek cukrumi pagardintą vandenį. Virkite ne ilgiau nei tris minutes. Išgriebkite ir atvėsinkite. Nuo atvėsusių burbuolių aštriu peiliu nupjaukite kukurūzus.
Į dubenį berkite šilauoges, smulkiai sukapotą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytą nuluptą agurką, sukapotą čili, jei naudojate ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite maltu kuminu, druska, užpilkite žaliųjų citrinų sulčių, medaus ir išmaišykite. Paragaukite, jei nieko nebetrūksta, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žalumynais ir patiekite! Šios salotos puikiai dera prie paukštienos patiekalų ar tiesiog, su balta skrudinta duona, kaip lengvas ir sveikas užkandis...
Idėja iš Better Homes and Gardens
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą