tag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post2148716350255504765..comments2024-03-23T20:22:05.468+02:00Comments on Tarp vėjo gūsių: BLYNAI SU RUGINIU DUONOS RAUGUAušrahttp://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-26517550609744343082011-03-18T12:08:10.744+02:002011-03-18T12:08:10.744+02:00Kad gautųsi pyragas, reikėjo nepagailėt kiaušinių ...Kad gautųsi pyragas, reikėjo nepagailėt kiaušinių ir riebalų (pvz., aliejaus). O penkių dienų raugas pats tas, ypač jei gerai įrūgęs. Geras raugas vadinamas tokiu, kuris pamaitintas santykiu 1:2:2 pakyla dvigubai (viena dalis raugo, dvi vandens ir dvi miltų pagal svorį). Pabandyk! :)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-64564158600262915242011-03-18T07:08:09.587+02:002011-03-18T07:08:09.587+02:00aš matai, raugą naudojau pyragui, dėjau vien kviet...aš matai, raugą naudojau pyragui, dėjau vien kvietinius miltus ir gavosi... palangos duona :D :D :D dėl to ir klausiu. nu suuuper! reiks pabandyti ir blynus, ir raugą. Nemėgstu ilgai terliotis ar ilgai laukti, tai tas manasis 5 dienų gamybos raugas - per didelis išbandymas mano kantrybei, kad dar kartą kartočiau :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10923471864189777339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-9753147791880695362011-03-17T11:05:09.567+02:002011-03-17T11:05:09.567+02:00Nesijaučia :) Juk dedami kvietiniai miltai. Net ir...Nesijaučia :) Juk dedami kvietiniai miltai. Net ir vien su ruginiais miltais kepti blynai man skanūs..ir valgant apie duoną minčių tikrai nebuvo :)<br />O raugą galima "užtaisyti" ir su jogurtu, ir su kefyru, ir su alumi. Kefyrinis ar jogurtinis nemaitinamas kasdien, greičiau įrūgsta, o duona gaunas ne taip rūgšti, daugiau švelni :)Be to, raugą (pačią pradžią) žmonės gamina ir su Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-55202070337920692082011-03-17T08:13:57.542+02:002011-03-17T08:13:57.542+02:00o duonos skonio blynuose nesijaučia? :)
įdomus ra...o duonos skonio blynuose nesijaučia? :)<br /><br />įdomus raugo su jogurtu receptas, reiks išmėginti :) aš dariau su vandeniu ir rauginau 5 dienas kasdien pamaitindama.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10923471864189777339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-29499688052786085472011-03-07T13:30:02.695+02:002011-03-07T13:30:02.695+02:00Viktorija, parašysiu, ir apie raugą, ir apie duoną...Viktorija, parašysiu, ir apie raugą, ir apie duoną. Man pavyko tik iš penkto ar iš šešto, jau nebepamenu, karto. Pabandydavau tai vasarą, tai žiemą ir vis nesėkmingai.<br /><br />Rennie, blyneliai gaunas geri, kepdami gražiai išsipučia. Tik vienas svarbus dalykėlis - jei į tešlą norisi dėt daugiau rupiu miltų, ypač ruginių, raugo reikia truputėlį daugiau, nes tešlą su rupiais miltais sunkiau &Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-18449257296476660522011-03-07T12:55:13.927+02:002011-03-07T12:55:13.927+02:00Na ir kūrybingai čia tu su tuo raugu. O blynelius ...Na ir kūrybingai čia tu su tuo raugu. O blynelius būtinai išbandysiu, nes beveik visada turiu raugo. Sočių Užgavėnių!Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-59460357594242128072011-03-07T12:35:52.394+02:002011-03-07T12:35:52.394+02:00Laukiu tęsinio apie duonos raugą. Prieš kelias die...Laukiu tęsinio apie duonos raugą. Prieš kelias dienas bandžiau prisijaukinti, pirmas bandymas buvo nesėkmingas :)Viktorijahttps://www.blogger.com/profile/00641633335165107850noreply@blogger.com