tag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post509763517753058167..comments2024-03-23T20:22:05.468+02:00Comments on Tarp vėjo gūsių: OBUOLIŲ SŪRIS: TRYS BŪDAI, KETURI RECEPTAIAušrahttp://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comBlogger142125tag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-17887435323518549752023-10-29T17:36:33.547+02:002023-10-29T17:36:33.547+02:00SupiaustytųSupiaustytųAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-84886255308675526902023-10-29T17:35:23.043+02:002023-10-29T17:35:23.043+02:00SupiaustytųSupiaustytųAlksnehttps://www.blogger.com/profile/03745511523223430339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-56805969411977560902023-10-01T14:43:25.801+03:002023-10-01T14:43:25.801+03:00Laba diena noriu paklausti ar 3,5kg jau supjaustit...Laba diena noriu paklausti ar 3,5kg jau supjaustitu o oboliu ar dar nepjaustitu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-78307371204617100932022-11-30T22:49:42.812+02:002022-11-30T22:49:42.812+02:00Turguose galima rasti apvalų metalinį su skylutėmi...Turguose galima rasti apvalų metalinį su skylutėmis ugnies skirstiklį. Jis modernioms vyryklėms tikriausiai netiks, bet dujinei - puiku. Verdant sūrį, košė visai nesitaško.🤗Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-23647198764632390862022-10-11T09:36:31.700+03:002022-10-11T09:36:31.700+03:00Teks kibti į darbą. Ačiū😊 Teks kibti į darbą. Ačiū😊 Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-48629637538579971182021-11-10T18:26:28.663+02:002021-11-10T18:26:28.663+02:00Sveiki,verdu sūrius bauer keptuvėje,krečiu masę į ...Sveiki,verdu sūrius bauer keptuvėje,krečiu masę į iš kepimo popieriaus pasidarytus sūrmaišius ( "siuvu" su sąsagėlėm popieriui susegti), paslegiu 3 dienoms ir išėmus džiovinu vaisių, uogų džiovyklėje 45 laipsnių temperatūroje.Pradžiūvusius laikau drobiniuose maišeliuose.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03347555463453085130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-25940872807078134162020-12-27T09:53:57.313+02:002020-12-27T09:53:57.313+02:00parasykite,kaip jums tai pavyksta.Man tai prilipoparasykite,kaip jums tai pavyksta.Man tai prilipoAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10652288248476862782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-69169366922540420272020-11-24T17:47:35.176+02:002020-11-24T17:47:35.176+02:00Sveiki, o kaip laikyti obiuolių sūrį? supjausčiau ...Sveiki, o kaip laikyti obiuolių sūrį? supjausčiau gabaliukais. Ar galima sudėti į stiklainį ir aklinai uždaryti? Sūris virtas iš antaninių obuolių be cukraus. AčiūViliushttps://www.blogger.com/profile/09422732840118519506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-33094892922614184792020-09-17T14:37:41.807+03:002020-09-17T14:37:41.807+03:00Dariau tris metus. Pernai buvo pertrauka, nes obuo...Dariau tris metus. Pernai buvo pertrauka, nes obuolių nebuvo. Dabar vėl darysiu. Turiu pasisiuvus 15 sūrmaišių, tai į juos supilu košę ir pakabinu, kad nuvarvėtų (kai sudedu į sirupą obuolius verdu neilgai, nes labai taškosi) sirupas išbėga. Tada sūrius paslegiu, palaikau kelias dienas ir džiovinu.<br />Kai džiovinu sūrius, tai orkaitėje džiovinu ir sirupą. Iš sirupo gaunasi obuolių želė Nijolėhttps://www.blogger.com/profile/16038336803032128493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-39356533141571735622020-08-29T21:52:01.209+03:002020-08-29T21:52:01.209+03:00Keistai man šiemet sūriai viresi. Nuo pat pradžių ...Keistai man šiemet sūriai viresi. Nuo pat pradžių masė buvo labai klampi, sunkiai maišėsi, gal kad obelims drėgmės vasarą trūko. <br />Sirupo mažai išsiskyrė. Ir ištveriau tik 35 min, nes taip sunku buvo maišyti. Dariau pirmuoju būdu ant 2 kg obuoliu 230 g cukraus, normaliai. Gaminau 2 partijas (pirmuoju būdu) , ir abi taip pat, mažai sulčių ir sunku maišyti. Kodėl? Obuoliai kaip kasmet, tie Eulihttps://www.blogger.com/profile/08647079382575516706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-77193353512784716822019-11-02T22:13:55.919+02:002019-11-02T22:13:55.919+02:00Sveiki. Jusų receptukas man patiko, dariau tik vir...Sveiki. Jusų receptukas man patiko, dariau tik virimo būdu. Aisku kaip pirmą kartą gaminant teko pervirti. Bet jau guli paslėgtas. O jeigu aš jo nedžiovinčiau orkaitėje, nes mano orkaitė kažkokia nenormali o iš karto dėčiau į džiovyklę gautųsi? Gabrielėhttps://www.blogger.com/profile/08363619216695015342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-6108856058914558952018-10-08T16:38:46.726+03:002018-10-08T16:38:46.726+03:00Obuolių masę pilu į silikonines formas , po poros ...Obuolių masę pilu į silikonines formas , po poros dienų išverčiu ant grotelų su patiestu subadytu kepimo popierium , padžiovinu orkaitėj 60 laipsnių kelias val. kitą dieną galima perkelt į džiovyklę , po kelių padžiovinimų - ant saulėtos palangės . Nepamiršt pavartyt , dedu ant popierinio rankšluostuko , jį vis pakeičiant , kol nebešlampa. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-80105397480406629632018-09-05T22:28:38.364+03:002018-09-05T22:28:38.364+03:00Ziuriu irasas berods 2012 metu,bet komentarai nesu...Ziuriu irasas berods 2012 metu,bet komentarai nesustoja 😊mano obuoliukai maudosi cukruje ir laukia rytojaus.. pirma karta meginsiu ir as 😊<br />Aciu uz recepta Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09433109310241635415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-52930329071822924502018-06-13T23:26:04.437+03:002018-06-13T23:26:04.437+03:00Sveiki, ačiū už puikų tekstą ir žavingas nuotrauka...Sveiki, ačiū už puikų tekstą ir žavingas nuotraukas. Jei Jus sutinkate, norėčiau panaudoti Jūsų obuolių sūrių nuotraukas pailiustruoti Lietuviškos virtuvės subtilybes savo tekstuke apie Lietuvą. Žinoma, tik su Jūsų sutikimu ir nuorodos įterpimu! Jokiu būdų nepasisavinčiau nuopelnų :)AstroBloodhttps://www.blogger.com/profile/07880483141438760362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-4295335282011843252017-12-19T16:57:40.212+02:002017-12-19T16:57:40.212+02:00Irma, galite orkaitėje ir nedžiovinti. Džiovinkite...Irma, galite orkaitėje ir nedžiovinti. Džiovinkite ant gyvatuko, tik prieš tai, leiskite jam gerai sustingti (po virimo), išimkite iš formos ar sūrmaišio ir tuomet jau galima dėti ant šildomų grindų, radiatoriaus, gyvatuko, pečiaus ar ką tik turite :)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-83611829354293553262017-12-17T23:11:34.990+02:002017-12-17T23:11:34.990+02:00Sveiki,ar butina suri padziovinti orkaiteje? Ir ar...Sveiki,ar butina suri padziovinti orkaiteje? Ir ar veliau geriau deti suri suvyniota i medziaga ant paprasto radiatoriaus ar galiu deti ant vonios gyvatuko? Jis labai karstas, gal padetu greiciau dziuti? Ar kaip tik gali pakenkti? :) Irmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-84847080718226625832017-11-01T13:53:29.821+02:002017-11-01T13:53:29.821+02:00Sveiki, daug metų jau verdu sūrius :) man tai visa...Sveiki, daug metų jau verdu sūrius :) man tai visada ilgas ir varginantis procesas, nes verdu didelį kiekį. Po pirmos partijos šiemet, kai po 3h virimo kitą dieną teko pervirti- nusprendžiau išbandyti mišrų būdą- dabar kepu obuolius orkaitėje, vėliau baigsiu virti kartu su nugarintomis sultimis. Beje, mano favoritai- marmuriniai su lazdyno riešutais :) kasmet visi labai laukia per Kalėdas "{Martynahttps://www.blogger.com/profile/09868103184289555111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-69454147740939119012017-10-16T12:17:29.619+03:002017-10-16T12:17:29.619+03:00Ir aš labai tikiuosi, kad jums pavyko :) Ir aš labai tikiuosi, kad jums pavyko :) Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-51888589398424647892017-10-16T12:16:45.301+03:002017-10-16T12:16:45.301+03:00Labai dėkoju už idėją su kepimo maišeliais :) Ir k...Labai dėkoju už idėją su kepimo maišeliais :) Ir kaip nesugalvojau anksčiau, tobula! Tikiuosi, kad jums pavyko išvirti sūrių, nes aš jau be jų virimo neįsivaizduoju nei vieno rudens. Trijų šimtų metų senumo sodas? Skamba nerealiai..Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-28258315218118516692017-10-05T16:08:39.714+03:002017-10-05T16:08:39.714+03:00Sveiki. Ir as pasidariau!!!. Gavos du suriukai. Gu...Sveiki. Ir as pasidariau!!!. Gavos du suriukai. Guli paslegti grazuoliai:) Dabar reiks dziovinimo procesu uzsiimti. Ausra, labai Jums dekinga uz toki fantastiska aprasyma. Dariau pirma karta, nezinau kas gausis. Tikiuosi, kad pavyko. Aciu!D..https://www.blogger.com/profile/12598219921461698514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-64759635352500800792017-09-25T12:45:48.061+03:002017-09-25T12:45:48.061+03:00Tik ka issiviriau mase ir dabar ausinu! aciu, Ausr...Tik ka issiviriau mase ir dabar ausinu! aciu, Ausrele, uz toki detalu aprasyma! As gyvenu visai salia seno 300metu obelyno,kuri priziuri miestelio bendruomene, tad prisiraskiau dar visai nesunokusiu raudonu obuoliu! Beje, as kisiu pravesusia mase i kalakutu/vistos kepimo celofaninius maiselius- UK galima rasti bet kokiose parduotuvese (gal but ir LT yra, tad galvojau, pasidalinsiu). Bus matyti, Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-32433394087293163032016-10-29T10:24:30.212+03:002016-10-29T10:24:30.212+03:00Oi, ačiū, labai naudinga, perskaičiau sulaikius kv...Oi, ačiū, labai naudinga, perskaičiau sulaikius kvapą, taip įdomu ir naudinga. dėkojuIrena Unhttps://www.blogger.com/profile/18000214427478409778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-26978624598672778542016-10-20T13:22:46.287+03:002016-10-20T13:22:46.287+03:00Ka gi skubu papasakoti, kad viskas puiku! Nuo popi...Ka gi skubu papasakoti, kad viskas puiku! Nuo popieriaus suriai tiesiog patys "atsoko", galejai juos vartyti kaip nori. Labai labai aciu uz recepta , greitu laiku gaminsiu vel :))) <br />O del tos koseles " kaip pavadinau , tai kalbejau apie mase kai ji tik isvirus :) <br />Esme , kad viskas puikiai pavyko! Dar karteli labai aciu :))) <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01894809631738977646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-45275470143196430472016-10-18T19:21:42.804+03:002016-10-18T19:21:42.804+03:00Nebandžiau, bet ir man būtų smalsu. Cukrus padeda ...Nebandžiau, bet ir man būtų smalsu. Cukrus padeda iš obuolių "išvaryti" skysčius, obuoliai lengviau suverda. O be cukraus net nežinau, manau, reiktų gerokai ilgiau virti, kol tinkamai suvirs. Reikia išbandyti :)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-64457217824391743022016-10-18T19:20:06.784+03:002016-10-18T19:20:06.784+03:00Dar labai svarbu obuolių masę gerai suvirti. Kuo m...Dar labai svarbu obuolių masę gerai suvirti. Kuo mažiau liks drėgmės, tuo jie bus tvirtesni ir greičiau džius.Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.com