tag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post6014890908841599075..comments2024-03-23T20:22:05.468+02:00Comments on Tarp vėjo gūsių: ŽEMAITIŠKAS KASTINYS IR KANAPYNĖAušrahttp://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-76378512624951368172014-09-19T09:26:45.424+03:002014-09-19T09:26:45.424+03:00Taip, Adelija, kastinys yra vienas didžiausių skan...Taip, Adelija, kastinys yra vienas didžiausių skanumynų :) Yra šiame tinklaraštyje ir lieso kastinio receptas ir tokį susukti sunkiau, nei riebų :) Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-56905594761077589172014-09-18T21:20:50.553+03:002014-09-18T21:20:50.553+03:00Mano mama dar dedavo gera dali kefyro,kad nebutu t...Mano mama dar dedavo gera dali kefyro,kad nebutu toks riebus ir ...jai gerai gaudavosi kietas,vientisas skanus su rugstele kastinys.Man nesigavo ir nebedariau,bet dabar jus priminet ir galvoju reiks b andyti.Yatingai naminis yra be galo skan us su kvapniomis bulvemis.Adelijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-13547369455224312092014-04-15T11:34:54.250+03:002014-04-15T11:34:54.250+03:00Monika, taip ir man būna :) Esu išpylusi, bet dažn...Monika, taip ir man būna :) Esu išpylusi, bet dažniausiai nepasiduodu, einu iki galo, nors ir kainuoja prakaito, laiko ir nervų :) <br />Siūlau bandyti dar kartą, nes jei nors kartą pavyks, kitą kart žinosi atsakymą į klausimus kaip ir kodėl...Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-18802692435812309732014-04-04T19:26:18.765+03:002014-04-04T19:26:18.765+03:00Sukau sukau aš šiandien tą kąstinį tris valandas p...Sukau sukau aš šiandien tą kąstinį tris valandas prasikankinau :D o rezultatas tik vos vos sutirštėjo tai pasidaviau :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12406213322478536213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-72076343230073577892012-08-01T19:48:47.164+03:002012-08-01T19:48:47.164+03:00Jei tai pirmas bandymas ir valgytojams patinka, ta...Jei tai pirmas bandymas ir valgytojams patinka, tai puiku :) Reikia daugiau pabandyti, nes tik tuomet, kai susisuka sviestas ir niekaip nepavyksta išgauti kastinio, supranti, kas yra kas :)<br />Geriausiai pavyksta ir tikrai skaniausias iš riebių, kaimiškų ir "tikrų" pieno produktų.<br />Ačiū už atsiliepimą!Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-59121859832340565342012-08-01T19:38:24.588+03:002012-08-01T19:38:24.588+03:00Gali būti kad truputį permaišiau - nes buvo gavęsi...Gali būti kad truputį permaišiau - nes buvo gavęsi puri masė, be jokių pasukų. Bet po to kai jau pradėjau dėlioti į indelius atsirado pasukų, bet labai nedaug. Šaldytuve palaikius valandą kastinis sukietėjo pabaltavo. Už parduotuvinį lyg ir skanesnis, tai manau gavosi :)) Nors kaip sako - tobulybei ribų nėra ;)Artūrasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-71334358559785532332012-08-01T18:48:51.450+03:002012-08-01T18:48:51.450+03:00Vat truputėlį abejoju, ar gavosi teisingas kastiny...Vat truputėlį abejoju, ar gavosi teisingas kastinys, jei pats sakai, kad atsirado pasukų :) Turi gautis lengva puri vienalytė masė. Įmaišant druskos, česnakų ir kitų prieskonių pasukos nebeturi sunktis. Pabaigoje, kai masė atrodo puri, nebereikia intensyviai plakti, nes vėl yra rizika išsukti sviestą :) Arba atvirkščiai, masė, jei skiriasi pasukos, gali būti išmaišyta nepilnai, tuomet reiktų dar Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-37261138851727367602012-08-01T18:28:33.113+03:002012-08-01T18:28:33.113+03:00Na va išsukau. Trukau dvi su puse valandos, gavosi...Na va išsukau. Trukau dvi su puse valandos, gavosi panašus kaip pas tave nuotraukose, bet kai prieskonius sudėjau truputį praskydo - šiek tiek pasukų išsisunkė. Na bet, skonis kaip kastinio tai greičiausiai pavyko - reik laukt kol sukietės :))Artūrasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-41444244154359579192012-07-30T01:47:00.365+03:002012-07-30T01:47:00.365+03:00Smagu, Artūrai, kad sudomino:) Sėkmės sukant :0)Smagu, Artūrai, kad sudomino:) Sėkmės sukant :0)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-37102875208610803112012-07-27T21:24:43.273+03:002012-07-27T21:24:43.273+03:00Oj kaip šauniai parašyta :)) pabandysiu ir aš kast...Oj kaip šauniai parašyta :)) pabandysiu ir aš kastinio pasigaminti ir būtinai pasidalinsiu įspūdžiais :)Artūrasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-41325966756140143382012-03-23T10:47:21.732+02:002012-03-23T10:47:21.732+02:00Šioj vietoj ir yra visa esmė, kai "pagausit k...Šioj vietoj ir yra visa esmė, kai "pagausit kampą", viskas pasiseks puikiai :) Tikrai svarbu, kad visi produktai būtų vienodos temperatūros. Jei susisuko sviestas, vadinasi pradinis sviestas buvo geras. Kaitinti ant garų vonelės ir reikia būtent tuo momentu, kai pradeda gautis sviestas. Kaitiname, kad sviesto dalelės ištirptų, susimaišytų su besiskiriančiomis pasukomis ir gautųsi purus Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-90840156091951704092012-03-23T10:39:45.754+02:002012-03-23T10:39:45.754+02:00Pas mus visi labai mėgsta :)labai nepasiduodu, bet...Pas mus visi labai mėgsta :)labai nepasiduodu, bet karts nuo karto tenka paplušėti :)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-82280374309018839182012-03-22T18:52:00.096+02:002012-03-22T18:52:00.096+02:00Labai aiškus receptas ir atrodo nesudėtingai pagam...Labai aiškus receptas ir atrodo nesudėtingai pagaminamas turėtų būti, bet deja man šiandien iš kastinio gavosi sviestukas :) man atrodo, kad grietinė per trumpai palaikiau išėmus iš šaldytuvo, arba gal svietukas netiko... na nieko bandysiu ir bandysiu, būtinai turi gautis! ačiū Jums už nuostabius receptus :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-52811245626044455472012-03-06T15:52:12.424+02:002012-03-06T15:52:12.424+02:00Bijau net daryt, nes kastinį galiu šaukštais kabin...Bijau net daryt, nes kastinį galiu šaukštais kabint...gramas po gramo ir ant kūno jau kilogramas :(Laurahttp://blog.mezgalai.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-26980882367835593692012-03-06T13:46:01.434+02:002012-03-06T13:46:01.434+02:00Labai dėkoju :0)Labai dėkoju :0)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-5207516561072736882012-03-06T13:44:22.383+02:002012-03-06T13:44:22.383+02:00Dalia, į Skonių Blogą įkėliau, nes apsižiūrėjau, k...Dalia, į Skonių Blogą įkėliau, nes apsižiūrėjau, kad šito nebuvo, ten yra tik mano liesas kastinys :) O populiarus neišpasakytai. Sėkmės gaminant!Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-19624638549760111982012-03-06T13:22:50.289+02:002012-03-06T13:22:50.289+02:00Labai mielas šis blogas, visada smagu užsukti ne t...Labai mielas šis blogas, visada smagu užsukti ne tik kokios kulinarinės gudrybės išmokti, bet ir pasigrožėti foto.<br />Komplimentai jo šeimininkei ir geriausi linkėjimai :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-67643132699550940252012-03-05T18:53:05.703+02:002012-03-05T18:53:05.703+02:00Ačiū už recepto pakartojimą SB, anksčiau nebuvau u...Ačiū už recepto pakartojimą SB, anksčiau nebuvau užmačius... Mama mėgsta šį patiekalą, tik gamindavo "iš akies" :) dabar turėsiu konkretesnę receptūrą :)Daliahttp://dalia.clanteam.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-63664297412660718632011-12-24T14:23:03.918+02:002011-12-24T14:23:03.918+02:00Be galo jaukus ir nostalgiškas prisiminimas. Tokiu...Be galo jaukus ir nostalgiškas prisiminimas. Tokius labai vertinu ir aš. Gražių ir jums švenčių!Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-36380472151970319122011-12-23T12:05:48.309+02:002011-12-23T12:05:48.309+02:00Kastinis... iskart prisimenu savo mylimiausia moci...Kastinis... iskart prisimenu savo mylimiausia mociute, kuri zemaitijos pamiskes troboje man su sese issukdavo sita stebukla... nebera Mociutes, nebera trobos pamiskeje ir nebera kam susukti man kastinio...<br />Mano mociute kastini gardindavo tik grustais kvepianciasiais piprais, bet gal todel, kad mes su sese nieko i burna kas su cesnakais ir svogunais neimdavome ir dabar neimame :)<br />Siltu Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-21011237505900176702011-12-15T14:44:21.195+02:002011-12-15T14:44:21.195+02:00Nežinomoji, ir aš dėkoju, stabtelėjus "gūsiuo...Nežinomoji, ir aš dėkoju, stabtelėjus "gūsiuose" :)<br />Perskaičius tavąjį klausimą iš kart prisiminiau, kad N. Marcinkevičienės knygoj "Metai už stalo" tikrai mačiau receptų su kanapių varške. Radau vieną, pavadinimu "kanapiniai pyragiukai", mielinės tešlos kepiniai su kanapių varške, apie kurią parašyta labai paprastai:<br />"litrą kanapių pieno pakaitinti, Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-5004413443478370092011-12-15T01:51:34.321+02:002011-12-15T01:51:34.321+02:00Esu Tau dėkinga,kad užtikau vaizdinį kastinio dary...Esu Tau dėkinga,kad užtikau vaizdinį kastinio darymą.<br /> Turiu klausimą,gal iki kūčių man įstengsi atsakyti.<br /> Yra kanapių pienas{kaip jis daromas ,man žinoma}<br />Gal tau teko susidurti,kaip yra daroma kanapių varškė?<br />Kiek man yra žinoma ja yra įdaromi virtiniai,gali bųti ir tarkuotų bulvių.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-65578825357251997042011-06-11T09:48:19.971+03:002011-06-11T09:48:19.971+03:00Rima, džiugu, kad pavyko. Aš šiandien taip pat ruo...Rima, džiugu, kad pavyko. Aš šiandien taip pat ruošiuosi puotai :) suku kastinį kaimynų šventei..Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-19139566373471624472011-06-10T15:13:22.876+03:002011-06-10T15:13:22.876+03:00pirma kart pabandziau sukt kastini ir negali...pirma kart pabandziau sukt kastini ir negaliu patiket,kad GAVOSI!!!!labai aciu zu receptuka.:)Rimahttps://www.blogger.com/profile/16300619125167125249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4383036556321965772.post-6268837240499985972010-06-21T12:24:49.206+03:002010-06-21T12:24:49.206+03:00Gali būti, kad aš truputį ir "nusvaigau"...Gali būti, kad aš truputį ir "nusvaigau", mat nemėsiška, tai jau lyg ir turėtų tikti pasninkui. Bet juk pieniškų riebių patiekalų taip pat pasninkaujant nederėtų valgyti :). Ačiū už teisingą komentarą ir sėkmės gaminant!Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.com