Turbūt kiekvienas turi savąjį pašteto gamybos būdą. Su parduotuviniais nėr ko ir lyginti. Kai kartais užsimaniusi pašteto, prekybos centruose pažiūriu jo sudėtį, beveik visada dedu atgal. Arba, kai labai norisi ar reikia, imu užsimerkusi ir negalvoju. Tik žinau, kuris mano skoniui mielesnis ir tiek. Užtat naminio galima valgyti ir valgyti...Ypač, kai daržovės ir kiti reikalingi pagardai prasideda mano mėgstamu žodžiu "šviežia", kas reiškia ką tik iš daržo ar šios vasaros derliaus.
Gal nieko nauja ar nieko ypatinga, tiesiog aš viską sudedu į skardą ir iškepu vienu kartu....
Reikia:
200 - 300 g vištienos kepenėlių;
10 mažų šviežių svogūnų galvučių (arba viena - dvi didesnės įprastos galvos);
pora skiltelių šviežio česnako;
česnakinės druskos;
dvi šviežios morkos;
100 g plonai supjaustytos šoninės juostelių;
sauja šviežios čiobrelių žolės;
taurelė brendžio;
pagal skonį druskos ir maltų pipirų;
gabalėlio sviesto;
aliejaus.
Kepenėles nuploviau, sutvarkiau (kiek įmanoma, nupjausčiau plėves) ir apibarsčiau česnakine druska. Sudėjau į aliejumi pašlakstytą skardą. Nuvalytas morkas ir svogūnus supjausčiau stambesniais gabalėliais ir kartu su česnakais išdėliojau šalia. Įterpiau šoninės juosteles. Apibarsčiau čiobreliais. Dar pašlaksčiau aliejumi ir įdėjau kepti į 200 laipsnių kaitros orkaitę 10 - 15 minučių arba kol suminkštėjo morkos.
Baigiant kepti, šliukštelėjau brendžio ir dar palikau keletai minučių. Išėmus iš orkaitės, ataušinau ir viską, kas buvo skardoje sumaliau mėsmale. Supyliau kepimo skysčius. Gerai išsukau šaukštu, dar pagal skonį pagardinau druska (nuo šoninės beveik nereikėjo), pipirais. Sukrėčiau į puodelius ir užpyliau lydytu sviestu. Viskas!
Ir aš kai pasižiūriu į pašteto sudėtį, išsigąstu ir padedu atgal :))) Vis noriu namie pasigaminti, bet niekaip neprisiruošiu, nes tik viena jį mėgstu :)
AtsakytiPanaikintiO gal pabandyk, Viktorija, gal namie gamintas ir kitiems patiks...:)
AtsakytiPanaikintiidealus receptas :) skardon viską ir relaksas su knyga kol viskas savarankiškai pasigaminsi, mano stilius :DD jau kirba kaip norisi išbandyti :D
AtsakytiPanaikintinuostabus pastetas! ka tik pasoviau i saldytuva, o dabar jau laukiu rytojaus. visa bliuda islaiziau likuciu!
AtsakytiPanaikintiSmagu! Šviežias naminis paštetas mano labai mėgstamas su visokiomis improvizacijomis... Ačiū :)
PanaikintiMan dar idomu, kiek laiko tas pastetas gali isstoveti saldytuve?
AtsakytiPanaikintiUžpiltas lydytu sviestu ir nepraimtas - iki savaitės, praimtą reikia suvalgyti per 2 - 4 dienas. Jei norite ilgesniam vartojimui, indelius su paštetu pakaitinkite puode su vandeniu t.y., pasterizuokite - pridenkite dangteliais ir sudėjus į puodą užpilkite vandens iki stiklainiukų kakliuko ir kaitinkite apie dvidešimt minučių, po to paviršių užpilkite sviestu ir sandariai užsukite. Tuomet šaldytuve ilgai laikysis kaip ir visi konservai :)
PanaikintiKazin, o jei sudejus i plastikinius indelius ir i saldikli? Dariau is didelio kiekio.. Bet koks kvapas! Mmmm... Turetu buti dievisko skonio. Jau laukiu kada atves ir malsiu :)
PanaikintiTaip nesu bandžiusi laikyti,, net neįsivaizduoju, ar nepasikeistų skonis. Pabandykite ir pasidalinkit!
PanaikintiAš esu dariusi paštetą ir suskirsčiusi gabaliukais užšaldžiau šaldiklyje. Labai patogu ir greita, kai baigiasi, pasiimi naują gabaliuką iš vakaro ir tiek, skonio pokyčių nejutau. :)
PanaikintiAčiū, pabandysim, mėgstu daugiau pasidaryti pašteto :)
Panaikintimegstu kepeneles,o darau jas visai paparastai ir greitai be jokiu imantrybiu ir man patinka,pirmiausia ,aisku,jas gerai nuplaunu,tada i puoda ir nutraukinu,o kitame puode uzkaiciu na pvz, galima odeliu(riebesniu),daznai naudoju pazandes.kepeneles.Kol viskas verda ir traukinasi,pasikepinu darzoves-morka ir svoguna,kai viskas gatava per mesmale viska sumalu,galima du kartus permalt,dedu prieskoniu-druskos pipiru (kitokiu nemegstu),dar ipilu sultinuko,kuriame vire musu riebaliukai,gerai isminkau,tada mase padalinu po lygiai ir susuku vyniotinukus,tada dar paverdu,galima ir kept-apie 25 min pan prie 200 laipsniu,karstus paslegiu ir pusryciams buna megstami vyniotiniai,
AtsakytiPanaikintiLabai mėgstu paštetą, tik iškeptas kepenėles sutrynusi jau nekepu ir neverdu, man skaniau tepami, bet jūsų būdas tikrai vertas būti išbandytu, ačiū už receptą!
PanaikintiLabai skaniai gavosi, tik teko kepti ilgiau dėl morkų. Kitą kartą jas supjaustysiu plonai:)
AtsakytiPanaikintiDžiugu! Taip, morkytės turėtų būti arba mažytės ir plonos, arba ploniau supjaustytos :)
Panaikintiaciu uz gera recepta
AtsakytiPanaikintiReceptai tie jūsų "tarp vėjo gūsių" visada labai geri. Labai džiaugiuosi kažkada jus radusi ir jau pasinaudojau jūsų patarimais ne vieną kartą. Ir šis pašteto receptas nepaprastai geras. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas
AtsakytiPanaikintiO kam reikalingas alkoholis?
AtsakytiPanaikinti