Dar vienas iš obuolių pyragų serijos. Trupininis, su varškės ir maskarponės įdaru. Skaniausias šiltas, kaip ir visi obuolių pyragai. Obuolius reikėtų rinktis kuo minkštesnius ir rūgštesnius...
Pagrindui:
125 g miltų;
100 g rupiai maltų lazdyno riešutų;
125 g rudojo (arba baltojo) cukraus;
100 g minkšto sviesto;
šaukštelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
200 g maskarponės sūrio (1 mažesnis indelis);
1 pakelio varškės (apie 200 g);
2 kiaušinių;
1/4 stiklinės cukraus;
šaukštelio vanilinio cukraus;
4 - 5 didesnių obuolių;
0,5 šaukštelio cinamono;
1 šaukšto rudojo cukraus.
Pagrindui minkštą sviestą sutrinti su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais iki trupinių. Įdarui sūrį sumaišyti su varške, kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti skiltelėmis. Ant nedidelės kepimo skardos žerti 2/3 trupinių, ant viršaus sukrėsti varškės masę, o ant jos - dailiai išrikiuoti obuolių skilteles ir apibarstyti jas cukraus ir cinamono mišiniu. Plokštainio viršų padengti likusiu trečdaliu trupinių.
ooooooi šitas koks geras. vienas Pačių Pačiausių, būtinai gaminsim dar.
AtsakytiPanaikintiOi faina, kad patiko. Ačiū už atsiliepimą...
AtsakytiPanaikintikas cia per stebuklas?
AtsakytiPanaikintiTeks išbandyti, jei smalsu..
AtsakytiPanaikintiKokio dydžio forma turėtų būti nurodytam produktų kiekiui?
AtsakytiPanaikintiAš kepiau ploną plokštainį, standartinėj orkaitės dydžio formoj.. tačiau jį galima kepti bet kokio dydžio formoj :)
AtsakytiPanaikintiRuduo-obuolinių pyragų metas, tai tęsiu bandymus/ragavimus. Kai ištraukiau šį pyragą iš orkaitės-jau maniau, kad nepavyko, nes buvo toks jau grynai kaip košė kabinamas (tačiau labai skanus). O kai pravėso-tai vis tiek labai skanus, bet dar ir pjaustomas:).Žodžiu-puikiai. Dėkui!
AtsakytiPanaikintiOi, net nepamenu, kad man būtų buvęs toks minkštas, tikriausiai pjausčiau atvėsusį :) Vis vien džiaugiuosi, kad buvo išbandytas ir įvertintas, ačiū, Daiva :)
PanaikintiSkanesnio plokstainio nesu ragavus:) Labai patiko. Aciu:) P.s. As vietoj obuoliu naudojau obuoliu dzema.
AtsakytiPanaikintiLabai džiugu :) Ir obuolienė ar džemas žiauriai gera idėja, ačiū, kad grįžot pasidalinti :)
PanaikintiVakar kepėm ir ragavom, buvo labai skanu, puikus receptas, ačiū!!!! :)
AtsakytiPanaikintiIsbandytas. Super duper! Vyras labai ivertino:) tik teslos dariau dvigubai, atsaldziau ir sutarkavau:) o siaip dieviskas pyragas! Geriausia obuoliu pyragu versija!:) aciu!
AtsakytiPanaikintiPyragas, NUOSTABUS... šiandien išbandžiau ir nenusivyliau. Džiaugiuos suradus šį receptą. Ačiū už receptą, ačiū, kad dalinatės. Sėkmės... :)
AtsakytiPanaikintiNusivyliau... Nors gaminau griežtai pagal kiekius, su svarstykl
AtsakytiPanaikintiPo 40 min kepimo visiškai žalia tešla. Po 60 min vidus vis dar kaip kiaušinienė minkštumo... Masė sušoko į keistą guzą. Pyragas formos neturi. Nebent su šaukštu kabinti iš pačios kepimo formos. ��
Man pasiteisino sluoksnių kepimas. Pradžioje 15 min pakepu dugno sluoksnį, tada tik dedu obuolius maskarponę ir antrą sluoksnį.
PanaikintiMano mėgstamiausias. Vienintelis, kurį kepu iš obuolių. Jau kokį 50 kartų esu kepus. Dėkoju už receptą:)
AtsakytiPanaikinti