2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

KIAULIENOS SPRANDINĖS TROŠKINYS...

... su šviežiais kopūstais ir baravykais.

Troškiniai turi vieną blogybę - atrodo neišvaizdžiai, tačiau yra sotūs ir skanūs. Šiam troškiniui labai tiktų ir rauginti kopūstai, tačiau jų teks dar palaukti. Šviežūs gardumu nenusileidžia, ypač su ką tik iš miško parsineštais baravykais...




Reikia:
gabaliuko (apie 500 g)  kiaulienos sprandinės (arba mentės, ar kitokios mėgstamos minkštos mėsos);
ketvirčio šviežio kopūsto galvos;
pusės litro apvirtų baravykų (tiks bet kokie valgomi grybai);
4 - 5 šaukštų natūralaus pomidorų padažo su daržovėmis;
1 svogūno;
1 morkos;
pipirų žirnelių, maltų pipirų, lauro lapų, druskos;
mažo gelsvės šaknies gabaliuko (nebūtina, jei nėr iš kur paimti);
žiupsnelio kumino sėklų;
aliejaus, sviesto gabalėlio.

Mėsytę supjaustom mažais gabalėliais, padruskinam, pabarstom pipirais. Apkepam karštam aliejuje, sumažinam kaitrą, truputį įpilam vandens (kad vos apsemtų), įberiam pipirų žirnelių, įdedam lauro lapą, sudedam kumino sėklas, gelsvės šaknį ir ant labai mažos kaitros troškinam apie 40 - 60 min., kol mėsytė tampa labai minkšta. Tarkuotas morkas pakepiname svieste kartu su smulkiai kapotu svogūnu, pridedame juostelėmis pjaustytų grybukų. Sukrečiam pomidorų padažą. Šiek tiek patroškinę, visą šį gėrį suverčiam į indą ant minkštos mėsytės. Pagal skonį dar padruskinam, jei reikia ir pabarstom pipirų. Ant viršaus uždedam supjaustytą šviežią kopūstą ir dar šiek tiek viską patroškiname, kol kopūstas suminkštėja, tačiau išlieka skaniai traškus.

Į šį troškinį labai skanu įpjaustyti rūkytos šoninės. Arba iš vis, gaminti su parūkytais šonkauliais. Tiktų ir vištiena. Galiausiai, galima ir be mėsos, kaip gamina Dalia, savo "senius su kopūstais". Taip pat labai skanu... :)

7 komentarai:

  1. fantastiskas troskinys ♥
    mielai dideli dubeneli sukapociau dabar...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pagaminau jį šiandien, tiktai be grybų (kai kas jų nemėgsta, o ir man nelabai dera su mėsa) - super skanu, labai mikšta mėsytė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle, ačiū... :)

    Labai fain, kad patiko, Laima. Improvizuojam kaip kam labiau patinka - su grybais ar be. Ačiū už atsiliepimą... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminau prieš porą dienų, jau kvapas fantastiškas, o ir mėsytė tikrai minkštutė gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. jo kad mesa menkstutele tai tikrai. labai skanu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia vienas paprasčiausių, bet gardžiausių troškinių, džiugu, kad ne man vienai :)

      Panaikinti