... Ir karameliniu kremu.
Su besėklėmis saldžiomis vynuogėmis vietoj razinų ir saldžiu karameliniu kremu iš Maskarponės sūrio ir tamsaus Farino cukraus, todėl, jei rinksitės rūgštesnius obuolius, pyragas bus skanus be žodžių...
Reikia:
pyragui:
150 g rudojo cukraus;
150 g sviesto;
3 kiaušinių;
2 - 3 rūgščių obuolių;
100 - 150 g mažųjų besėklių vynuogių "Sultana";
200 g miltų;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštelių malto cinamono.
Kremui:
3 šaukštų tamsaus cukraus "Farinas";
šaukšto sviesto;
250 g maskarponės sūrio.
Kremui sviestą pakaitiname kartu su cukrumi, kol cukrus ištirps. Įmaišome maskarponę ir patalpiname šaldytuvan, kad atšaltų.
Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
Suberiame išsijotus ir su kepimo milteliais, cinamonu bei druska sumaišytus miltus. Švelniai išmaišome.
Įmaišome pjaustytus obuolius bei vynuoges.
Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame 190 laipsnių kaitros orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Tikriname sausu mediniu pagaliuku.
Gerai ataušiname. Kiekvieną gabalėlį patiekiame su šaukštu kremo... :)
Kremui galite rinktis kitokį rudąjį cukrų. Su Farinu skonis sodresnis, specifinis.
Adaptuota pagal Žaidimų aikštelę
Toliau tęsiu obuolinių pyragų kepimus:).
AtsakytiPanaikintiSkanus ,greitas ir labai čia tas kremas dera! Ko gero tame kreme ir yra pagrindinis pyrago 'cinkelis'. Dėkui už receptą.
Labai miela, Daiva, ačiū už ištikimybę ir kantrybę :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. slapias toks, purus... niam niam - kaip sako mazasis :) kremo nedariau, bet pyragas ir be kremo grieko vertas :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Migliau :) Greit būsi išbandžiusi visus 'vėjo gūsių' receptus :)
Panaikinti