... su morkomis ir svogūnais... Arba troškintos stintos švelniame majonezo padaže.
Pažįstu žmonių, kurie nemėgsta keptų stintų, valgo tik marinuotas. Yra tokių,, kurie valgo tik keptas, kitaip paruoštų nepripažįsta. Tai, tubūt, tinka gyvenantiems tolėliau pajūrio.. Kai stintų gali nubėgti iki turgaus vos ne kasdien, o jei dar turi pažįstamų žvejų, kurie šių žuvelių gali parūpinti tiesiai ir laivelio (ir šviežiau, ir pigiau :), valgyti vien keptas ar marinuotas pabosta.
Stintos majoneze - skamba šiek tiek neįprastai, bet rezultatas net labai neprastas. Taip paruoštos šios kvapnios žuvelės skoniu šie tiek primena marinuotas. Gal dėl morkų ir svogūnų? O gal dėl majonezo, nežinau. Kas nežinos, tikrai niekaip neatspės jų paruošimo būdo, pavyzdžiui, man primena troškintas grietinėlėje. O svarbiausia, kad paruošiama paprastai ir greitai...
Reikia:
5 - 6 stambesnių išdorotų stintų;
1 svogūno;
1 morkos;
lauro lapo, pipirų žirnelių, druskos;
gabalėlio sviesto;
2 - 3 kupinų šaukštų skanaus majonezo (aš naudojau Kėdainių majonezą "be konservantų lietuviškai mišrainei").
Stintas pasūdome ir paliekame šaltai.
Svogūną nulupame ir rupiai supjaustome. Morką supjaustome riekelėmis.
Daržoves pakepiname ant sviesto, kol šiek tiek suminkštės. Sudedame į puodą, kuriame troškinsime žuvį.
Ant daržovių vienu sluoksniu dailiai suklojame pasūdytas stintas, ant viršaus sudedame majonezą ir užpilame šiek tiek vandens (kad iki pusės apsemtų puodo turinį). Suberiame pipirus, įdedame lauro lapą ir troškiname ant nedidelės kaitros atvirame puode 15 - 20 minučių. Prieš pabaigą, jei reikia, šiek tiek pasūdome.
Patiekiame su virtomis bulvėmis...
Pagal žūklė.lt
Na ir pavydžiu tų šviežių stintų :) O čia dar ir troškintos. Gal majonezą čia galima būtų keisti riebia grietine?
AtsakytiPanaikintiRennie, dėl grietinės nežinau, reikia pabandyti. Manau, kad jau bus kitaip. Truputėlį dvejojau ir aš dėl majonezo, bet rezultatas geras ir visai netikėtas :)
Panaikintiaš tik žuvį ir valgyčiau, kad būtų didesnis pasirinkimas, tai jums smagu, kai arčiau jūros gyvenat-vis kitoks pasirinkimas :)
AtsakytiPanaikintiskanumėlis, taip gražiai stintos atrodo lėkšėj. man jos visad atrodydavo tokios perregimos-matyt ir pas tave ;)
Jurga, labai ačiū :) Taip, žuvies turguj "pagaunam" dažniau, nei gyvenantys toliau nuo jūros, tik ne visi klaipėdiečiai tai vertina :)
PanaikintiŽiauriai gerai atrodo. Baisu net pagalvoti, kaip skanu turi būti, nes praryto liežuvio dar gali ir prireikti ;)
AtsakytiPanaikintiRūta, gerai, kad nors akimis gali pavalgyti :) Ačiū!
PanaikintiNiam niam Aušra, kaip skainiai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiMes jau stintų nebeturim...
Lauksim kito pavasario ir bandysim troškinti :)
O juk majonezą galima pasigaminti namie - bus be jokių E ;)
Ačiū, Kristina :) Bet stintos šiemet dar tik įsibėgėja.. :)
Panaikintidb troskinu nezinau kas cia gausis bet tikiuosi skaniai :)
AtsakytiPanaikintikoks įdomus receptas :) reiks išbandyti Stintų šventės proga - dar neteko troškintų ragauti.
AtsakytiPanaikintiEgidija, pabandyk, įdomu, kaip patiks. Ir aš pirmą kart tokių ragavau :)
PanaikintiJau neprisimenu kada ir kaip čia užklydau ir pasigaminau šitas stintas. Dabar kiekvieną stintų sezoną taip gaminu ir noriu pasakyti labai dėkui už šitą receptą.
AtsakytiPanaikinti