Ananasų, kivių ir rūgštynių glotnutis. Tirštas, kabinamas šaukšteliu, gražiai žalias ir kupinas vitaminų. Labai skanus!
Rūgštynes įprasta naudoti žaliesiems kokteiliams su agurkais, lapiniais burokėliais ir kitokiomis, dažniausiai, daržovėmis. Pabandykite desertinį, saldžiarūgštį ir gaiviai žalią vitaminų kokteilį.
Naudojant gerai prisirpusį šviežią ananasą bei geltonuosius kivius, kurie saldesni už žaliuosius, papildomai saldinti nebūtina, ypač jei gyvenime saldumo netrūksta :) Rūgštynės suteikia nuostabiai žalią spalvą ir saikingos rūgštelės. Tačiau naudojant laukines, pievų rūgštynes, kurios gerokai aitresnės nei iš daržo, šaukštas medaus šį gėrimą tik pagerins...
Natūralus vitaminų šaltinis virškinimo, kraujo apykaitos bei širdies darbo gerinimui. Vitamino C šaltinis..
Reikia:
300 - 400 g šviežio, gerai prisirpusio ananaso;
4 - 5 minkštų, prisirpusių kivių;
apie 100 g šviežių švarių rūgštynių lapų;
šaukšto medaus (pagal skonį).
Viską sutrinkite plaktuvu iki tyrės ir skanaukite.
Mes į tokį skanėstą dar šiek tiek įmaišome daržinio builio žolės, nuo kurios glotnutis įgauna labai švelnų ir gaivų anyžių skonį ir aromatą...
Adaptuota pagal alfa.lt
Ir vėl žydi echinopsis "Tondelayo". Ir vėl du žiedai, vėl tokie pat dideli, dvispalviai ir nepakartojami... Svarbiausia, kad kaip augalai lauke, taip ir namie, dėl vėsumos šis puikuolis žydėjo šiek tiek ilgėliau, beveik dvi paras :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą