2013 m. birželio 21 d., penktadienis

KEPTI KALMARŲ ŽIEDAI SU ČILI DRUSKA IR PIPIRAIS

Kepti kalmarai skaniausi traškūs. Kad tokius pagaminti, tereikia pieno ir miltų. O jei mėgstate aštriai ir gamtoje per šventes ketinate gurkšnoti alų, šis užkandis bus labai tinkamas...


Reikia:
apie 350 g šviežių kalmarų (3 - 4 vnt.)
3 valg. š. jūros druskos
2 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
2 arb. š. Sičuano pipirų žirnelių
4 mažų džiovintų čili pipirų (naudojau nubrauktą šaukštelį maltų, manieji labai aštrūs)
nedidelės saujos miltų
nedidelės saujos kukurūzų krakmolo
300 ml pieno
aliejaus kepimui
žiupsnio šviežių kalendros lapų
žaliosios ar įprastos citrinos patiekti

Kalmarus nuvalykite (nulupkite odą ir išimkite vidurius) ir supjaustykite maždaug 1 cm storio žiedais.
Druską sumaišykite su pipirais ir pakepinkite sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol pajausite malonų pipirų kvapą. Palikite, kad atvėstų, tuomet sutrinkite grūstuvėje kartu su džiovintais čili.


Maždaug du trečdalius mišinio sumaišykite su miltais ir krakmolu.
Į dubenį įpilkite pieno.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų (aliejaus negailėkite, kalmarai turi jame virti; jei turite, naudokite "wok" keptuvę). Kalmarų žiedus merkite į pieną, tuomet - į miltų - druskos mišinį ir švelniai suleiskite į keptuvę. Kepkite vos pora minučių, kol apskrus (kepti tikrai reikia labai trumpai, kad nesigautų guminiai).

Iškepusius trumpam sudėkite ant sugeriamojo popieriaus (popierinių rankšluosčių) ir sudėkite į lėkštę. Pabarstykite likusiu druskos ir pipirų mišiniu, šviežiais kalendros lapeliais ir patiekite su citrinos skiltelėmis....






Gražių Joninių!


9 komentarai:

  1. Mielai tą lėkštę kalmarų pasiimčiau ir suskanaučiau prisėdusi ant žolės gražioje vietoje. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man teko laimė taip ir pasielgti :) Kad ir kaip savanaudiškai beskambėtų :)

      Panaikinti
  2. Labai gardžiai atrodo :) Kaip tik savaitgaliui!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gardžiai atrodo! :)
    O nesigauna labai riebi išorė žiedų? Nes tekę yra kepti alaus tešloje, tai ji man šiek tiek per daug prisigėrusi buvo nors ir sausinau ant popierinio rankšluosčio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne, Gintare :) Šiuo būdu kepant, kalmarai traškūs ir visai netrykšta riebalais..

      Panaikinti
  4. Labas, o kodėl man visai nesilaikė tie miltai ant kalmaro? vos paimdavau, ir nukrisdavo "marškinėliai"?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, nežinau, šiek tiek gal ir trupa, bet paimti tikrai įmanoma. Gal krakmolą pamiršote?

      Panaikinti
  5. Atrodo nepamiršau, bet gal mažokai pridėjau... Bandysiu dar kartą.

    AtsakytiPanaikinti