2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

VARŠKĖS IR MORKŲ BLYNELIAI

Labai skanūs, paprasti, bet minkšti ir spalvingi blyneliai...


Reikia: (stiklinė - 250 ml)
1 pakelio (180 g) pusriebės varškės;
1,5 stiklinės miltų;
stiklinės pieno;
2 kiaušinių;
0,5 stiklinės virtų ir stambiai tarkuotų morkų (dvi vidutinės morkos);
žiupsnelio druskos;
šaukšto cukraus;
šaukštelio cukraus su vanile.

Varškę ištrinkite su kiaušiniais, druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pakaitomis suberkite miltus ir supilkite pieną. Įmaišykite virtas tarkuotas morkas.
Iškepkite blynelius ir patiekite su lydytu sviestu ir grietine arba su vyšnių uogiene, jei pagal mus... :)


Pagal J. Marcinkevičienės knygą "Metai už stalo. Kalendorinių švenčių ir sezoniniai valgiai", 2009 m.

Akimirka... (echinopsis oxygona)



2 komentarai:

  1. jei į blynus dedu ir pieną, ir varškę, sugeria riebalus kaip išprotėję... o tau ne?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai kad aš kepu keptuvėj, į kurią nepilu aliejaus, o tik apšlakstau :0) (mano vyriškių dovana :0)

      Panaikinti