2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis

KARAMELIŠKAI ŠOKOLADINĖS PLOKŠTELĖS

Nesudalyvauti šokolado savaitėje būtų net negražu. Noriu pasidalinti baisiai nuodėmingai skaniu gardėsiu, kurį pavadinčiau kažkas tarp saldainių ir sausainių. Traškus kokosinis pagrindas, vidury karamelė, viršuj šokolado sluoksnelis. Vienu prisėdimu net neįmanoma daug suvalgyti, koks jis sotus (nors ir labai skanus).


Pagrindui:
1 stikl. miltų;
1/2 stikl. rudojo cukraus (galima ir mažiau, o balto reiktų dar mažiau);
1/2 stikl. smulkintų kokosų riešutų;
125 g lydyto sviesto.

Karameliniam sluoksniui:
1 ind. saldaus kondensuoto pieno;
2 a. š. auksaspalvio sirupo ("Dan Sukker");
60 g lydyto sviesto.

Šokoladiniam viršui:
125 g juodojo šokolado;
60 g kokosų aliejaus (nerafinuoto).

Pagrindui skirtus produktus sumaišiau virtuviniu kombainu. Gavosi trupinių masė, kurią subėriau į kepimo popieriumi išklotą nedidelę stačiakampę kepimo formą (recepte nurodyta maždaug 28 cm ir 18 cm, manoji šiek tiek didesnė) ir paspaudžiau. Kepiau 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 15 min, kol šiek tiek parudavo. Karamelei kondensuotą pieną užvirinau puode su sviestu ir sirupu. Pavirinau, kol įgavo gražiai geltoną (auksinį) atspalvį (recepte nurodoma virti apie 8 min, aš viriau šiek tiek ilgiau). Išvirtą masę supyliau ant iškepto pagrindo, paviršių išlyginau ir vėl kepiau orkaitėje apie 10 min, kol paviršius sutvirtėjo. Visiškai atšaldžiau. Viršutiniam sluoksniui šokoladą kartu su kokoso aliejumi išlydžiau vandens vonelėje ir užpyliau ant karamelinio sluoksnio. Atvėsinau ir atšaldžiau šaldytuve, kol šokoladas visiškai sustingo. Supjausčiau norimo dydžio juostelėmis - langeliais.


Begalo skanus dalykas, bet rekomenduoju būti atsargiems :0)

8 komentarai:

  1. O JERGAU!!!!!!!!
    kas cia per idealumas...... NORIU!
    o kur gauti to kososu aliejaus?....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokosų aliejaus yra parduotuvėse "Aliejus" (http://aliejus.com/kontaktai). Mažuose stiklainiukuose, baltas toks ir kietas lyg taukai, suskystėja tik prie +25 ar daugiau. Nerafinuotas, kokosų skonio, kvapnus toks...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wow matau ko norėčiau ir ko dabar tikrai negalėsiu nepagaminti. Reikės keliaut į Vilnių to kokosų sviesto. Greičiau ta sesija baigtųsi...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skaniai atrodo! :)
    ar būtų galima kokosų aliejų pakeisti tiesiog paprastu sviestu? ir kaip dėl sirupo, gal būtų galima kaip nors be jo išsiversti, gal rudą cukrų dėti?
    labai norėčiau pasigaminti, bet šitie du ingredientai ramybės neduoda... :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kokosų aliejų puikiai tiks pakeisti sviestu. Ir manau, kad be sirupo (niekuo jo nekeičiant) viskas turėtų pavykti. Apskritai, vietoj įprasto kondensuoto, siūlau naudoti "Rududu" su sviestu, bus paprasčiau, o rezultatas gali būti dar puikesnis. Reiktų pakaitinti vis pamaišant, kad nesviltų, gerai sumaišant Rududu su sviestu, o toliau kaip recepte... Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū už patarimus!

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai skanus sausainiukai. nors pagal skoni,drasiai pavadinciau skaniausiais saldainiais :))

    AtsakytiPanaikinti