2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

RABARBARŲ PYRAGAS

Visai nesudėtingas, ne per saldus, su riešutinių trupinių paviršiumi. Ypač gardus su karameliniais - vaniliniais ledais...


1 stikl. rudojo cukraus;
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
šiek tiek vanilinio cukraus;
1 mažas indelis natūralaus jogurto;
2 stikl. miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 stiklinės su kaupu nuluptų ir supjaustytų rabarbarų.

Viršui:
1/3 stikl. rudojo cukraus;
1/2 stikl. smulkiai kapotų graikiškų riešutų;
1 a. š. cinamono ar cinamoninio cukraus.

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, įmušti kiaušinį, įdėti vanilinio cukraus, jogurtą ir gerai išmaišyti. Atsargiai suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi gautis minkštos ir kreminės konsistencijos. Įmaišyti pjaustytus rabarbarus ir palikti poilsiui, kad rabarbarai išleistų šiek tiek sulčių. Dar kartą permaišyti ir sukrėsti į formą.


Viršui su maišyti rudąjį cukrų, kapotus riešutus bei cinamoną ir užberti ant pyrago paviršiaus.


Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje 50 - 60 min. kol paviršius paruduoja, pyragas lengvai išsipučia ir medinis pagaliukas išlenda sausas...:)
Recepte vietoj jogurto nurodyta stiklinė pasukų. Su jogurtu tešla šiek puresnė ir skanesnė. Aš nurodžiau mažą jogurto indelį, gali prireikti šiek tiek daugiau, priklausomai nuo stiklinių dydžio. Reikia žiūrėti, kokio kietumo tešlą gaunam, jei per kieta, skystiname jogurtu...

Pagal http://www.rhubarbrecipes.co.uk/rhubarb-cake/

6 komentarai:

  1. Skaniai ;) aš dar čia tos pačios grietinės su cukrum ir rabarbarais uždėčiau

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai lengvai paruošiamas pyragas, skonis tikrai nenuvylė! Ačiū už receptą.
    Graikiškų riešutų neturėjau, tai dėjau skaldytų migdolų. ir kept teko ilgiau

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vaida, džiaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepem, patiko ir mums:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Senutėlis receptas, priminėt :) Smagu, kad patiko :)

      Panaikinti