2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

SUOMIŠKA RABARBARŲ TARTA


Aš sakyčiau, kad tai tiesiog plonas pyragas, kepamas tartos formoje, su gausiu rabarbarų rūgštelės sluoksniu. Labai greit pagaminamas, sultingas ir skanus. 


Kai suželia rabarbarai, man visada gaila juos skinti. Tas dailus, didelių ir raukšlėtų lapų kupstas labai puošniai atrodo. Bet ką darysi, rabarbarus mėgstu labiau, nei vien žiūrėti į jų lapus :) Beje, kur pritaikau rabarbarų lapus, dar papasakosiu (ne maistui, žinoma:)

Nežinau, kaip jums, bet visuomet norisi pasmaguriauti. Pačius pirmučiausius stiebus, jaunus, plonus ir dar ne tokius aitrius, visuomet valgau mirkydama į cukrų. Kaip vaikystėj...

Reikia:
2 kiaušinių;
50 g lydyto sviesto;
100 g cukraus;
2 šaukštelių cukraus su vanile;
150 g miltų (1 puodelio);
100 ml grietinėlės;
šūsnio rabarbarų stiebų (aš sunaudojau apie 300 g);
2 šaukštų cukraus (rabarbarams);
Demerara ar kitokio rudojo cukraus apibarstymui.

Rabarbarus nulupame ir supjaustome 2 - 3 cm gabalėliais. Sumaišome su dviem šaukštais cukraus:


Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės. Supilame tirpintą sviestą ir išmaišome. Supilame grietinėlę ir vėl gerai išmaišome. Suberiame miltus ir švelniai išmaišome. Tešlą sukrečiame į tartos formą neaukštais kraštais (manoji 22 cm skersmens):


Ant viršaus suberiame pjaustytus rabarbarus su cukrumi ir šiek tiek paspaudžiame:


Apibarstome ruduoju cukrumi ir pašauname į 180 laipsnių kaitros orkaitę maždaug pusvalandžiui (jei jūsų kepimo forma didesnė, pyragas bus plonesnis, tai kepimui gali pakakti ir 20 minučių).


Pjaustome ataušusį. Skanu su ledais, plakta grietinėle ar vaniliniu padažu :)


Šaltinis: Scandi Foodie

6 komentarai:

  1. Man rabarbarai yra idealūs pyragams, panašiai kaip ir obuoliai :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus receptas. Pagaliau ir aš pas mamą prisiroviau rabarbarų bei radau jiems laiko. Laivai kažkokie pasikeitę, gražu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iškepė puikiai! Mažieji valgytojai įvertino! Ačiū!!! Manau, kad pasirinkau mažoką formą, todėl biskvito gavosi daugiau, nei norėjosi. Na, bet skonis tikrai puikus. Pyragas sotus ir kartu lengvas lyg debesėlis su nuostabia rūgštele! Ačiū, Aušra!!! ;)

    AtsakytiPanaikinti