2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

KONDENSUOTO PIENO SAUSAINIAI

Trapūs sviestiniai sausainiai, pasaldinti kondensuotu pienu vietoj cukraus, kuris suteikia skoniui "karameliškumo". Puikios vištelės!


Reikia:
250 g miltų;
šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio cukraus su vanile;
150 g šalto sviesto;
175 g saldaus kondensuoto pieno (apie puse skardinės).

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.

Į miltų mišinį gabalėliais įpjaustykite sviestą ir kapokite ar trinkite, kol gausis šlapi trupiniai (tai galima daryti ir virtuviniu kombainu).
Įmaišykite kondensuotą pieną ir gerai išminkykite. Tešla turi gautis minkšta ir elastinga (jei atrodo šiek teik per šlapia, įberkite žiupsnį miltų, tik nepadarykite per kietos).
Suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir valandai patalpinkite į šaldytuvą.

Pailsėjusią tešlą iškočiokite (maždaug 3 - 4 mm storio sluoksniu) ir išspauskite norimos formos sausainius, kuriuos atsargiai (tešla minkšta, lengviau pakeliama nuo darbastalio peiliu) sudėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Viršų galite patepti kiaušinio plakiniu.

Kepkite 200 laipsnių kaitros orkaitėje, kol šiek tiek parus. Storesni keps apie 10 - 12 min., ploniau kočiotiems pakaks apie 7 - 10 min. Per plonai iškočioti greit svyla.



Šaltinis: Nami-nami

Saulei nuolat bučiuojant, žiedelius skleidžia mano augintiniai. Dabar pats kaktusų, kurių bendras vardas 'mamiliarija', žydėjimas. Mažais, panašiais, bet tuo pačiu skirtingais žiedeliais :0)



9 komentarai:

  1. ka jus darot tiems kaktusams kad taip nezmoniskai graziai zydi ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nieko, Jurgita :) Jiems tereikia daug saulės (pas mane jie auginami pietų pusėje), tinkamos žemės ir ne per daug drėgmės :) Žinoma, pasiukioti, pasigrožėti ir pasidžiaugti taip pat :0)

      Panaikinti
  2. Aussra, kokios gražios vištelės :)
    O nebūna per saldu su kondensuotu pienu?
    Nebemėgstu ir nebenaudoju jo, nes kad ir truputėlį įpylus man visi mano kepiniai nusaldėja ir niekas nebevalgo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kondensuotas pienas nėra saldesnis už cukrų :) Juk niekas nedraudžia pamažinti jo kiekį :) Šioj tešloj nėra papildomo cukraus, o sausainiai nėra labai saldūs. Aš apskritai mažiau saldžių kepinių mėgėja :)

      Panaikinti
  3. Kaip priminė vaikystę.. :) Put putputputputputputpuuuuuuuuuuuuuutttt. kodėl jos nieko nelesa.. ghmmm??? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus sausainukai, ir net nesvarbu, kad buvo kepami 250'C kaitros orkaiteje :D gavosi tokie ilgiau soliariume paguleje :D bet skonio del to, manau, tikrai neprarado :D Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanuciai tikrai !!Isbandziau :-)

    AtsakytiPanaikinti