2014 m. liepos 22 d., antradienis

JUODŲJŲ RYŽIŲ SALOTOS SU TREŠNĖMIS


Šioms gaivioms ir be galo gardžioms salotoms tinka ir vyšnios, tačiau saldžios, sultingos ir didžiulės trešnės su vitaminų ir ląstelienos kupinais juodaisiais ryžiais, kurie išvirę pasidaro purpuriniai, dera nuostabiai. Tiesa, vietoj salotų, jei turite, naudokite kale, lapinius kopūstus, prieš dedant į salotas, šiek tiek juos pamasažavę rankomis su šlakeliu aliejaus ir žiupsniu druskos. Man nepavyksta jų užauginti, vis sukramto kokie nors daržo gyventojai. Salotų masažuoti nereikia. Vietoj fetos sūrio naudojau sūryme, o po to moliūgų aliejuje marinuotą lietuvišką varškės sūrį. Šios vasaros atradimas!

Reikia
50 g juodųjų ryžių
puodelio didelių trešnių
saujos jaunų salotų (arba kale lapų)
pusės mažo raudonojo svogūno
keletos mėtų lapelių
nedidelio žiupsnio šviežių petražolių
1 - 2 valg. š. raudonojo vyno acto
1 - 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos ir traiškytų pipirų pagal skonį
gabalėlio fetos (arba sūryme, o po to aliejuje marinuoto varškės sūrio)

Trešnėms išimkite kauliukus.
Ryžius išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje (santykiu 1:4), virkite vis paragaudami, ryžiai neturi sukristi ar sulipti, bet turėtų išlikti traškūs. Perliekite šaltu vandeniu ir gerai nusunkite.
Į lėkštę sudėkite salotų lapelius, ant jų suberkite ryžius, o ant šių - trešnes. Užbarstykite smulkiai kapoto svogūno, smulkintų mėtų ir petražolių, apšlakstykite actu, pagardinkite druska ir pipirais. Galiausiai, pabarstykite smulkintu sūriu ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Švelniai permaišykite ir skanaukite!

Idėja iš "Feasting at Home"








5 komentarai:

  1. Prisidedu prie besigrožinčių žiedu! Nuostabus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Receptukas labai viliojantis ;-) Gal galite plačiau ,kaip reikia marinuoti sūrį?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įdėsiu receptą, nors jų tikrai netrūksta :) Varškės sūrį parą palaikote druskos sūryme (maždaug trys šaukštai druskos litrui vandens), o kitą dieną supjaustote gabaliukais, suberiate į stiklainį ir užpilate mėgstamu aliejumi. Pridedate prieskonių (čiobrelių, bazilikų, česnakų ir pan.) ir laikote šaldytuve. Viskas! Puikus feta tipo sūris, o aliejus priduoda cinkelio. Galite naudoti riešutinį, alyvuogių ir t.t. :0)

      Panaikinti