2010 m. kovo 15 d., pirmadienis

NEPRIKLAUSOMYBĖS ŠAŠLYKAS

Praėjus ilgajam savaitgaliui (ačiū nepriklausomai Lietuvai) darosi liūdna, nes vėl teks pasinerti į kasdieninę rutiną. Gera darosi tik pagalvojus, jog vis labiau pavasarėja ne tik už lango, bet ir ant palangių. Gražių švenčių proga nudžiugino pirmieji kaktusų žiedai. 


Kovo vienuoliktoji Klaipėdą pasveikino saulės spinduliais, nors labai šilta nebuvo, bet gražus renginys prie senuko Meridiano atpirko šąlančius kojų pirštus. Na kaip nepamojuosi trispalve, kai senasis burlaivis šitaip pasipuošė!


Tokia proga būtina buvo švęsti. Ir mes nusprendėm išsikept šašlykų. Kažką gal suerzinsiu, kažkam gal skamba keistai, bet tai nebuvo sezono atidarymas, nes lauko kepsniai pas mus kepami ne tik vasarą. Gal tik pastaroji žiema buvo kiek per aštri šaldyt vyrą prie kepsninės, bet ir tai buvo progų "pašalti". Manau, kad lauko kepsniams skirsiu atskirą temą, nes atėjo laikas visas improvizacijas ir kitokius prisigalvojimus šia tema užrašyti ir pasidalinti su kitais.
Taigi, paprastas nepriklausomybės šašlykas:


Kiaulienos sprandinę supjaustom vidutinio dydžio gabalėliais, užberiam mėgstamų prieskonių ir gerai išminkom rankomis. Pamasažuotą mėsą įtrinam šaldytais baziliko lapeliais ir paliekam ramybėje prieskoniams įsigerti. Maždaug po pusvalandžio, mėsytė sumaišoma su dviem šaukštais majonezo ir šaukštu garstyčių. Viskas! Taip sutaisyta mėsa šaldytuve gali ilsėtis nuo dviejų valandų iki dviejų parų. Toliau iešmai, karšta ugnis, nepakartojamas kvapas ir bokalas alaus! Su praėjusiom šventėm!



3 komentarai: