2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

ŽAGARĖLIAI SU ALUMI

Pajūry kaip visuomet, nors ir nustojo lyti, išlindo saulė, bet vėjas verčia apykakalę traukti aukščiau. Bet pagal mus tai visai nieko... Sniegas užmiestyje beveik nutirpo (o galvojau virs didele jūra), o po egle lyg maži spygliukai lenda krokai. Tulpės taip pat visur jau tiesiasi aukštyn. Gali būt, kad pašildžius saulei ir labiau atšilus, jau po geros savaitės džiaugsimės pirmaisiais žiedeliais. Smagu! Didžiausias smagumas, kad danguj jau raitos vieversiai, o prieš kelias dienas virš galvų praskrido žąsų trikampis. Va čia tai pavasaris!


Ant palangių jau seniai pavasaris, kaktusų žiedai keičia vieni kitus...


Smagu!

O virtuvėj pas mane žagarėliai, laabai daug plonyčių žagarėlių... Mėgstu būtent tokius, labai plonus, trapius, tirpstančius burnoje ir reikalaujančius daug darbo. Ypač skanūs iš alaus tešlos.


Tešlai:
6 kiaušinių tryniai;
bet kokio alaus tiek, kiek gaunam trynių tūrio;
200 - 250 g miltų;
3 šaukštai cukraus;
1 litras aliejaus žagarėlių virimui;
miltinio cukraus pabarstymui.

Trynius ištrinti su cukrumi iki baltumo. Supilti alų, suberti miltus (nepadauginti!) ir užminkyti tešlą, panašią kaip koldūnams. Minkyti reikia ilgai, tešlą visaip patrankyti, pamušti kočėlu, kad būtų minkšta ir elastinga ir būtų galima ją po to plonai iškočioti. Aš pailsėdama ir gurkšteldama likusio alaus, minkiau apie 40 minučių.
Išminkytą tešlą iškočioti kaip galima ploniau, išpjauti žagarėlius.


Virti įkaitintuose riebaluose. Išverda per keletą sekundžių, todėl suktis reikia greitai, neatsitraukti nuo puodo.


Virdami labai gražiai išsipučia, padidėja beveik dvigubai. Išvirtus, sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai, kiek praaušusius, sudėti į lėkštę ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
Pagal šį receptą išeina daug nuostabių žagarėlių, kurie suvalgomi neįtikėtinai greitai, nes nesijaučia, kaip tirpsta burnoje :)

3 komentarai:

  1. Saldumynų su alum dar niekad nebandžiau :) Įdomus dalykas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Medeja, alus atstoja kepimo miltelius. Kepiniai su alumi dailiai išsipučia, galima išgauti net sluoksniuotos tešlos skonį :)

      Panaikinti
  2. Ačiū už puikų receptą❄🌹❄

    AtsakytiPanaikinti