2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

NORVEGIŠKI VAFLIAI SU AVIŽINIAIS DRIBSNIAIS

Sako, kad vafliai ar vafliniai blynai yra norvegų tradicinis patiekalas. Dar sakoma, kad norvegų namuose vafliai valgomi kiekvieną savaitę. Skirtingai nei belgiški vafliai, norvegiškieji yra minkšti ir purūs. Įprasta vaflių sudedmoji dalis - kefyras (o gal rūgpienis ar pasukos), nors gali būti keičiama pienu. Skaninama Norvegijoje mėgstamu prieskoniu kardamonu, nors nebūtinai. Valgoma su norvegiškojo rudojo sūrio gabalėliais, grietine ir uogiene ar tiesiog cukrumi. Taip sakoma, o kadangi Norvegijoje dar neteko būti, belieka patikėti ir išbandyti.
Šie - paįvairinimui, avižinių dribsnių vafliai.


Tešlai:
300 g avižinių dribsnių (greito paruošimo)
200 g miltų;
4 šaukštai cukraus;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
2 a.š. kardamono arba vanilinio cukraus;
600 ml pieno ar kefyro (aš naudojau kefyrą);
2 kiaušiniai;
4 a.š lydyto margarino ar aliejaus.

Sumaišyti sausus produktus, įmaišyti pieną/kefyrą iki vientisos masės, įmaišyti atskirai išplaktus kiaušinius ir aliejų. Pailsinti tešlą apie 15 min. ir kepti vaflinėje.
Minkšti, putlūs blynukai,  puikiai tiko priešpiečiams.  Buvo patiekta su uogiene ir plakta grietinėle. Įnoringieji paaugliai "sunaikino" juos akimirksniu, vadinas buvo neblogi :)



P.S. Išbandžiau ir šiame šaltinyje pateiktus grietininius vaflius (dar įdomūs būtų bulviniai), kurių sudėtyje nėra cukraus, tik druska. Gavos ploni blynai su sūrymėliu, puikiai tinkami patiekti su lašiša, ikrais ar kitu nesaldžiu priedu. Man jie šiek tiek priminė omletą... Pusryčiams visai nieko, pabandykit.

2 komentarai:

  1. gyvenu norvegijoje,tai zinau,kad vafliai cia labai populiarus,juos kepa per sventes ir pardavineja mieste,kievienam kioskeli ju gali rasti salai sumustiniu,kuriuos jie labai megsta.:)ir kardamonas tikrai ju mestamas prieskonis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Malonu žinoti, kad mano rastas šaltinis nebuvo iš piršto trauktas...:)

    AtsakytiPanaikinti