2010 m. birželio 11 d., penktadienis

ARBŪZO SALOTOS...

...su pomidorais ir feta.


Labai mėgstu feta sūrį, tiek minkštą, karvės pieno, tiek kietąjį - avių ir ožkos pieno. Įvairiuose deriniuose. Su visokia improvizacija. Vienam tinklaraštyje, kur nemažai puikaus graikiško maisto receptų (nors autorius gyvena Australijoje), užtikau salotas su arbūzu ir feta, pagalvojau, kad tvankią vasaros pradžios popietę, kai nieko "rimto" valgyti nesinori, bus kaip tik. Ir nors arbūzams dar ne sezonas, bet juk ir pomidorai "ne tie", man labai rūpėjo išbandyti. Derinys fantastiškas - gaivu, lengva ir skanu! Salotos greit pagaminamos ir labai paprastos. Lieka sulaukti skanių arbūzų sezono, kvapnių ir saldžių naminių vyšninių pomidoriukų ir....vis dar šiltos vasaros!

Reikia:
ketvirčio arbūzo;
pakuotės vyšninių pomidorų (nežinau, koks tų plastikinių indelių su pomidorais svoris);
saujos petražolių lapų (negarbanotųjų);
100 - 150 g tarkuoto fetos sūrio (jei minkštas, tiesiog smulkinto).

Arbūzą išvalyti nuo sėklelių, nupjauti žievę su baltąja jos dalimi ir supjaustyti stambesniais kubeliais. Pomidorus supjaustyti puselėmis, petražoles susmulkinti. Viską sumaišyti, gausiai užbarstyti sūriu ir skanaus!
Iš nurodyto kiekio pagaminsit didžiulę lėkštę salotų, aš viską sumažinau daugiau nei perpus, nes valgiau viena :) 
Šaltinis čia.

10 komentarų:

  1. Mes tokias darom. Tik be pomidorų ir su mėtomis. Skanumėlis!! Tikras apsivalgymas. Noriu čia ir dabar ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kviečiu paragauti su pomidorais (būtinai mažais)!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mat kaip sutapo, abi pagaminome salotas su arbūzais! Bet vis tiek skirtingas. Manau, kad su pomidorais irgi labai įdomus variantas, būtinai bandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nieko baisaus, tai tik įrodymas, kad feta plius arbūzas lygu skanūs draugai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aušra, tik dabar pastebėjau, kad tu irgi nuo pajūrio. Sveika žemiete!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labas, Puanc, o aš seniai tai pastebėjau, man patinka pas tave lankytis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba diena,

    Vakar išbandžiau, tikrai puikios! Iškart nedėjau pertažolių, tai valgydami vis kaitaliojome-tai su partažolėmis, tai su mėtomis-abu variantai tiko :). Neturėjau vyšninių pomidorų, tai paprastus naudojau, reikės kitąsyk su vyšniniais būtinai bandyt. Ačiū už skanų receptuką!-sušveitėm su vyru vakarienei vienu prisėdimu:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labas, Daiva :) Šitas salotas ir mes dažnai valgom, man jos labai skanios. Su vyšniniais pomidorais ir su petriuškom man labai skanu :) Smagu, kad ir jums patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Įkvėpta nuostabaus marinuotų "arklinių" agurkų recepto (kur išmėginau ir labai likau sužavėta, ir ne aš viena ;), ėmiau žiūrinėti kitus receptukus :) ir atradau, kad šias salotas vasarą gaminau, kai turėjome arbūzą, bet norėjom ko nors ypatingo ir draugas internete surado receptą.. Receptas puikus, vėliau dar ne kartą mėgavomės šiomis salotomis, o dabar atradau, kad šis receptas iš Jūsų!!! :) koks nuostabus sutapimas ir patvirtinimas, kad neapsigausiu, jei išmėginsiu ir kitus receptėlius ;))) Atradau visą receptų lobyną! Nekantrauju daug ką išmėginti! :) Ačiū, kad dalinatės! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū už nuostabų atsiliepimą, tikrai džiugu. Ir sutapimai smagūs :) Skanių pabandymų!

    AtsakytiPanaikinti