2012 m. spalio 26 d., penktadienis

TORTAS "FERRERO ROCHER"

Porcelianinės sukaktuvės, lyg ir taip žmonių vadinamos. Laikas bėga šviesos greičiu. Man atrodo, kad esu tokia, kokia ir buvau prieš dvidešimt. Na, gal pažvelgusi į savo vaikus, nebe tokia jauna, bet tokia pat graži (šypt) ir daug protingesnė :0) 
Jei kas nors leistų esant tokiai protingai (šypt iki pat ausų) sugrįžti atgal, pasirinkimo nekeisčiau. Nekeisčiau pasirinkimo susieti gyvenimą su tuo pačiu Žmogumi  su kuriuo pragyvenau visus šiuos metus. Gerbiu ir myliu už begalinį rūpestį, nuoširdumą ir pagarbą. Už gerumą ir paprastumą. Už niekad neišsemiamą optimizmą, kuris nė sekundei neleidžia suabejoti, suklupti ir lyg amžinas variklis, gaminantis energijos daugiau nei suvartoja, gena ir mane pirmyn... Už daugybę gražių kartu praleistų akimirkų.
Duok, Dieve, tik sveikatos. Ir dar sulaukti ne vien sidabrinių, bet ir auksinių metų...



Aš jį pavadinčiau šokoladiniu - riešutiniu - vafliniu tortu. Na, taip, skoniu šiek tiek panašus į tuos gardžiuosius ir man per saldžius saldainius auksiniais popierėliais, pavadinimu 'ferrero rocher', tik nežinau, ar taip drąsiai galima skolintis tokius pavadinimus. Bet receptą sukūriau ne aš, todėl tebūnie.

Puikus tortas ypatingai progai, daug šokolado, riešutinio kremo, lazdynų riešutų ir šiek tiek traškių vaflių. Rudeninis. Visai nesunkiai pagaminamas ir sotus...


Reikia:
biskvitui:
5 kiaušinių
6 šaukštų cukraus pudros
200 g maltų lazdynų riešutų (riešutus paskrudinau orkaitėje, nulupau odelę ir sumaliau)
2 šaukštų kakavos
2 šaukštų miltų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių

kremui:
200 g minkšto sviesto
200 g tamsaus šokolado (naudojau 72%)
5 šaukštų šokoladinio riešutų kremo (pvz., 'nutella')
4 riešutinių vaflių (sunaudojau pakelį lietuviškų riešutinių vaflių, 70 g)

Biskvitui kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, iki purumo.
Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, pamažu, vis maišydami, įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite riešutus ir švelniai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į apvalią, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau atsegamą, 22 cm skersmens) ir pašaukite į 180 laipsnių kaitros orkaitę. Kepkite apie 40 min. (tikrinkite mediniu pagaliuku). Iškepusį gerai atvėsinkite.


Kremui šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir palikite pravėsti.
Minkštą sviestą išplakite iki purumo, supilkite tirpintą šokoladą, riešutinį kremą ir gerai išmaišykite.
Sudėkite peiliu rupiai susmulkintus vaflius.

Biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Vieną sluoksnį pertepkite kremu (maždaug puse kiekio), užklokite antruoju biskvitu, švelniai paspauskite ir užtepkite likusio kremo (ant šonų taip pat). Puoškite kapotais riešutais ar pvz., tikraisiais "ferrero rocher" saldainiukais. Įdėkite į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų.

Prieš pjaustant, tortą šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų...

Man pavyko biskvitus perpjauti ne į dvi, bet į visas tris dalis. Plonesni daug skaniau. Tuomet kiekvieną jų pertepiau kremu, o prieš tepdama, dar biskvitus šiek tiek sulaisčiau citrinos sultimis parūgštinta arbata, kad būtų drėgnesnis. Labai skanus!



Recepto šaltinis: Traces of Sweet Muffins



30 komentarų:

  1. Nuostabu! Ir kaip gražu girdėt iš moters tokius žodžius apie vyrą! Sveikinimai ir dar ilgų jaukių šeimyninių metų! ;)
    O tortas nuostabus! Esu tokius saldainius gaminusi- visgi tikrai panašūs į Ferrero ;) O idėja su tortu - dar geriau, keliu į archyvą laukti progos ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma :0)
      Saldainius ir aš esu gaminusi, ne mažiau skanūs :) Tikiuosi atsiras progų iškepti ir tokį :)

      Panaikinti
  2. Kaip nuoširdu.Ieškojau recepto, o užplūdo meilė savam vyrui:)))nes tokius pačius žodžius pasakyčiau Savajam.Dar trys metai iki porcelianinių...Einu iškepsiu Jam ką nors skanaus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, labai gražus komentaras :) Linkiu sulaukti ne tik spindinčio porceliano :)

      Panaikinti
  3. Koks mielas, meilės kupinas įrašas ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aguonėle, malonu, kad vis užsuki :)

      Panaikinti
    2. As uzsuku pas Tave daznai. Cia labai miela, tik kad nieko neiseina vis pagaminti, nors kruva issispauzdintu receptu!

      Panaikinti
    3. Visai, kaip ir aš :) Pas tave dažnai lankausi :) Valgau akimis :)

      Panaikinti
  4. Kaip tik ieškau šokoladinio torto recepto gimtadieniui. Nes šiemet aš tokio noriu! Tai va, sujaukei man mintis, nes nebežinau ar tavo, ar aguonėlės rinktis. Ai, kepsiu abu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, teks mesti burtus, kurį pirmiausiai gaminti :) Skanaus gimtadienio, gražių dienų :)

      Panaikinti
  5. Jau ruošiausi išjungti kompiuterį, bet pagalvojau, kad perbėgsiu per blogus. Ir nuostabus laiškas, nuostabus tortas ir tokia švelni romantiška nuotaika....kaip viskas skanu...ačiū Tau...įsidedu į kelionę (saldumą, meilę, šypsenas)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai labai gražūs žodžiai apie svarbiausią dalyką šiame gyvenime. Tai nuostabus pavyzdys kaip galima išsakyti mintis nenaudojant tokių gal jau kartais ir banaliais virstančių žodžių kaip "myliu" ar "meilė". Akivaizdu, kad autorė ne tik sugeba džiuginti savo artimuosius ir turbūt šios svetainės lankytojus savo gaminiais, bet ir šiltais žodžiais, kurie maloniai užlieja protą ir širdį, ir ištirpsta kaip gabalėlis skanaus torto burnoje... Ačiū Jums ne tik už Jūsų receptus, bet ir už skleidžiamą šilumą ir šviesą. Ilgų ir laimingų gyvenimo metų Jums, p. Aušra, ir Jūsų artimiesiems.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nuoširdus ačiū :) Jūsų žodžiai labai šildo :)

      Panaikinti
  7. Sveikinimai tokia gražia proga!.. Net širdukę sušildė po tokio žvarbaus balsavimų ryto :)

    O torčiukas bus būtinai išmėgintas - riešutus, šokoladą ir traškesius mėgstam labai labai labai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Jule :) Pas mus balsavimų rytas taip pat apšarmojęs, bet labai gražus :) Sėkmės!

      Panaikinti
  8. Šį savaitgalį šventėme senelių deimantines vestuves, tai paskaičius Tavo įrašą dvigubai gera pasidarė. Linkiu dar daug laimingų metų kartu!
    Tortas atrodo nuodėmingai skaniai ir saldžiai, kaip tik tokiai progai. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho, vat čia tai sukaktuvės, linkiu visiems tokių sulaukti :) Ačiū, Vilma :)

      Panaikinti
  9. Nuoširdžiai sveikinu šilčiausio ir mylimiausio blog-o šeimininkę! Linkiu jums ir toliau žavingai klestėti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš nuoširdžiai dėkoju už gražius žodžius :)

      Panaikinti
  10. Aušra, kaip gera matyti laimingus žmones:) Sveikinimai jums abiems!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Rennie, smagu, kad grįžai. Tikiuosi sveiksti ir greit stebinsi savaisiais skanumynais :)

      Panaikinti
  11. Laba diena,

    Aš išbandžiau šį tortuką, nerealus :) Tačiau išduokite paslaptį, ką padaryti, kad riešutai nesusėstų į vieną vietą, t.y. dugną?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hm, su tokia problema nesusidūriau :) Kažkas pas jus ne taip. Tai galėjo nutikti tik dėl to, kad riešutai buvo per rupūs. Per stambiai susmulkinote? Būtinai riešutus reikia paskrudinti, tuomet jie pasidaro ne tik kvapesni, bet ir geriau susismulkina. O šiaip, riešutinė tešla gaunasi pakankamai klampi, kepant neturėtų riešutai atsiskirti :)

      Panaikinti
  12. kokie nuostabus zodziai izanginiai. net susigraudinau;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tortas gavosi puikus..visiems patiko, tik biskvita dar sulaisciau kava, kita kart brendziu suvilgysiu.Aciu uz recepta..

    AtsakytiPanaikinti