2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

KEPTI - SKRUDINTI AVINŽIRNIAI

Geras užkandis prie alaus ir nealaus... Užkrečiamas kaip "siėmkės". 
Žirniukus galima skrudinti pagal skonį - labiau sudžiovinti arba palikti minkštesnius. Jei reikia galima labiau pasūdyti, užbarstyti aštresnių prieskonių ir t.t.


Viskas labai paprasta. Tereiks avinžirnius per naktį išmirkyti vandenyje:


Kitą dieną vandenį nupilti, avinžirnius gerai perskalauti ir palikti kiaurasamtyje, kad šiek tiek apdžiūtų. Tuomet apibarstyti jūros druska, čili ar juodaisiais pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir gerai išmaišyti. Užpilti šlakelį aliejaus ir dar kartą šaukštu gerai permaišyti:


Suversti kepimo skardon ir pašauti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skrudinti - kepti maždaug 30 - 40 minučių, priklausomai kokių pageidaujate. Kas dešimt minučių žirnius reikia pamaišyti, kad tolygiau apkeptų ir paragauti. Labiau paskrudę - parudę bus sunkiau kramtomi, tokie šiek tiek guminiai. Mažiau - minkštesni viduje. Man skanūs ir tokie, ir tokie, ypač labiau padruskinti.


Apskritai, skaniausi dar šilti. O pastovėjusius ir labiau padžiūvusius avinžirnius (pvz., kitą dieną) galima trumpam pašauti mikrobangėn, tuomet vėl bus minkštesni.
Baisiai užkrečiama ir greit sutirpsta, ypač jei dubenėlis su žirniais nukeliauja prie kompiuterio... :)

Šaltinis čia.

2 komentarai:

  1. Va jei, cia tai geras. O jie nevirti iskepa?As kazkaip tik virtus naudojau, be irgi negaliu atsiplesti, kaip semkos...Reiks ir tokius isbandyti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai gerai išmirkyti, iškepa. Galima šiek tiek apvirti, bet tik šiek tiek... :)

    AtsakytiPanaikinti