2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

VARŠKĖS IR KEFYRO TARTA SU OBUOLIAIS

Aš toliau draugauju su knygele "Obuolių pyragai". Šį kart gardi obuolių tarta.


Tešlai:
100 g sviesto;
3 - 4 šaukštų cukraus;
1 - 1,5 stiklinės miltų.

Įdarui:
apie 750 g rūgštesnių obuolių;
250 g varškės;
1 stiklinės kefyro;
3 kiaušinių;
0,5 stiklinės cukraus;
1 pakelio pirktinio vanilinio pudingo miltelių.

Aptepimui:
2 - 3 šaukštų medaus arba abrikosų uogienės (aš naudojau slyvų džemą).

Šaltą sviestą sukapoti su cukrumi ir miltais į vientisą gumulą (geriausia tai daryti virtuviniu kombainu). Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir patalpinti šaldytuvan kokiai valandėlei.


Atšaldytą tešlą pakočioti ir sudėti į kepimo formą. Paformuoti rankomis, prispausti prie kraštų ir gerai subadyti šakute:


Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje maždaug apie 15 minučių.

Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis ir pusę jų išdėlioti ant tartos pagrindo. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įmaišyti varškę, supilti kefyrą ir pudingo miltelius. Gerai išmaišius, supilti ant tartos - obuolių pagrindo. Ant viršaus sudėti likusius obuolius. Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Likus maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos, paviršių aptepti uogiene ar medumi.

10 komentarų:

  1. Atrodo tikrai skaniai :) O kas čia per knygelė? Kažkaip labai dažnai ją vienur kitur pamatau paminėtą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dievinu tartas. Butinai ir sita isbandysiu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Miriam, ačiū.

    Asta, buvo tokia, žurnaliuko "Mano namai" serija. Daug knygelių įvairiom maisto ruošimo temom. Viena jų - obuolių pyragai, taip ir vadinosi. Kaip atrodo, gali pažiūrėti čia:
    http://www.manoknyga.lt/knyga/obuoliu-pyragai-zurnalo-mano-namai-receptai.html
    Tik vat nežinau,ar dar yra kur užsilikusių, leidėjai turėtų pakartoti tiražą, labai liuks knyga...

    Laurindre, sėkmės... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ka galima būtų vietoj pirktinio pudingo miltelių dėti?? Labai nenoriu tos chemijos....Ugne

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ugne, pudingo milteliai plačiai naudojami kepinių įdarams, iš esmės jų sudėties pagrindas - krakmolas. Tad vietoj jų gali įberti panašų kiekį pvz., kukurūzų krakmolo ir šaukštelį cukraus su vanile. Dabar taip staigiai nepasakysiu koks pudingo pakelio svoris, gal 100 g, reiktų pasitikslinti. Sėkmės!

      Panaikinti
  5. Ačiū už receptėlį, kepiau šita tartą - gavosi super. Antrą kartą obuolius pakeičiau bananais - tai draugų vertinimu gavosi dar skanesnė, tik viršaus netepiau tada uogiene, kad per saldu nebutų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu! Turėtų būti gardu ir su braškėmis, manau, ypač tiktų.. Ačiū!

      Panaikinti
  6. Pamačiusi Šį obuolių pyragą aš kepiau dviguba porcija ir mano vyrai pyragą suraitė per dvi dienas. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, jau čia bičiule, tikriausiai vyrus be pietų laikei :) Ačiū, Laimute, smagus atsiliepimas :0)

      Panaikinti