2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

ALAUS BLYNAI

Užgavėnėms turiu ne vieną mūsų išbandytų ir mėgstamų blynų receptą, tad nieko nelaukdama dalinuosi...

Šie - visai kitokie savo tekstūra, ploni ir labai skanūs. Su alumi.


Tešlai:
3 kiaušinių;
200 ml alaus (tiks bet koks; aš naudojau tamsesnį naminį, "gyvą", likusį nuo Kaziuko :)
12 - 15 kupinų šaukštų miltų (dėsit mažiau, tešla bus skystesnė ir blynai plonesni, o jei daugiau - atvirkščiai);
šaukšto cukraus;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio kepimo miltelių;
4 kupinų šaukštų grietinės;
šaukšto lydyto sviesto;
aliejaus kepimui;
4 kivių;
2 bananų;
auksaspalvio sirupo (tiks ir kitoks);
cukraus su cinamonu.

Dubenyje išplakti kiaušinius, su alumi, cukrumi, druska ir grietine. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Galiausiai įmaišyti lydytą sviestą ir palikti poilsiui 20 - 30 min.
Iškepti blynelius.
Kivius ir bananus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Suversti į nedidelį puodą, užpilti auksaspalvio sirupo (2 - 3 šaukštus) ir lengvai pakaitinti (tik neužvirinti). Užberti šiek tiek (pagal skonį) cinamoninio cukraus ar vieno cinamono. Patiekti su blynais.


Vaikų pageidavimu šį kart kepiau plonesnius blynelius, iš skystesnės tešlos. Reguliuojant miltų kiekį, pagal šį receptą galima iškepti ir putlesnius blynus. Alus atstoja mieles, blynai gražiai pučiasi... :)

Pagal valstietis. lt

8 komentarai:

  1. Tavo bloga turiu versti i rusu kalba nes lietuviu kalboj toks miniatiurinis, nieko negaliu iziureti: kokiai internetinei narsyklei jis sukurtas, pas mane Mozila Firefox, rusu ir kitom kalbom vaizdas normalus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš naudojuosi Firefox naršykle ir man viską kuo puikiausiai lietuvių kalba rodo. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir aš kuo puikiausiai skaitau lietuviškai. Tokius blynus labai mėgstu, bet jų skonis priklauso nuo alaus. Kartą kepiau su porteriu, o kitą kart su lager tipo alumi, tai labai skyrėsi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. koks įdomus receptas! alaus turbūt visai nesijaučia? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonime, tai kad ir pas mane Mozila Firefox ir iki šiol nieks nesiskundė. Neturiu, ką atsakyti, gal Ctrl ir + padėtų? Aš kartais dirbu prie monitoriaus su gerokai platesniu ekranu, tai tik tuomet šriftas pamažėja, bet pamažėja apskritai, visuose naršyklės puslapiuose. O šiaip, visur lyg ir gerai :)

    Rennie, tikrai sutinku, alaus pasirinkimas gerokai nulemia blynų skonį :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Alus jaučiasi, nes žinai, kad jį pylei. Vaikams to nesakiau, tad pagal nutylėjimą supratau, kad viskas gerai ir, kaip jau minėjau, priklauso nuo alaus rūšies. Šviesus ir lengvesnis nesijaus visai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jei nuo alaus blynai sėkmingai pučiasi, kam dar pilti kepimo miltelių? Ar būtina?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma, jei jums pučiasi, galit nedėti. Šaltinis nurodė šaukštelį sodos, tad aš ją keičiau kepimo milteliais. Bet ir be jų puikiai iškepsit :)

      Panaikinti