2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

JOGURTINIAI ČIRVINIAI BLYNAI

Ypač minkšti ir purūs. Pastaruoju metu kepu tik tokius blynus. Visai nebenoriu žiūrėti į tuos, kepamus keptuvėje ir geriančius aliejų, nors pagal šį ir visus kitus mano vaflinių blynų receptus puikiai galima kepti ir įprastus blynus keptuvėje. Kol blynai kepa širdelių formos vaflinėje, galiu kažką daugiau nuveikti. Pavyzdžiui, pažiopsoti į kompiuterio monitorių. Užsidegus žaliai lemputei, blynus išimu, supjaustau, į keptuvę įpilu naujos tešlos ir vėl žiopsau. Vis geriau, nei rymoti prie kaitlentės ir liūdnai vartyti kepamus blynus. Vaflinė galėtų dar ir pyptelti blynams iškepus, nes užsižiopsojus, yra rizika visiškai pamiršti apie dirbamą darbą...


Šių vaflių tešloje nėra cukraus, todėl jie labai gardūs su kondensuotu pienu. Jei cukraus tešloje labai reikia, kokį šaukštą galima visada įmaišyti. Vietoj jogurto puikiai tiks rūgpienis, o šiaip labai neblogi blyneliai. Nors mūsų patys skaniausi ir dažniausiai kepami su varške, tie, kurie puikuojasi tarp gausybės drugelių... O jų receptas  va čia :)

Reikia:
250 g miltų;
2 šaukštelių bulvių krakmolo;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio cukraus su vanile;
0,5 šaukštelio sodos;
2 kiaušinių;
1,5 puodelio natūralaus jogurto;
2 šaukštų ištirpinto ir atvėsinto sviesto.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išmaišykite juos su vaniliniu cukrumi, tirpintu sviestu ir jogurtu.
Miltus sumaišykite su druska, soda ir krakmolu.
Maišant šaukštu, jogurto mišinį pamažu supilkite ant biriųjų produktų. Tešla turėtų gautis grietinės tirštumo, tai reguliuoti visuomet galima jogurtu (tik iki baltymų įmaišymo).
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į tešlą.
Iškepkite blynus ir patiekite juos su kondensuotu pienu ar kitais mėgiamais priedais...


Šaltinis Žurnalo ManoNamai receptai "Blynai ir vafliai", 2008 m.

4 komentarai:

  1. Vaje, Aušra, pas Jus čia tikras blynų ir vaflių rojus! Per valentadienį gavom dovanų čirvinių blynų keptuvę, tai dabar dar dažniau Jūsų blogą lankysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušrele , esu sužavėta tavo puslapiu ! Tokia gausa puikių nuotraukų suderinta su gardžių patiekalų receptais :) Fantastika ! Pats laikas jau atidaryti savo gurmanišką krautuvėlę internete , o vėliau - gal ir mūsų kaime...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilija, labai ačiū :) Čia susitikti smaguma neišpasakyta :0)

    AtsakytiPanaikinti