2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

MIGDOLINIS RABARBARŲ PYRAGAS

Lengvutis, purutis, minkštutis. Su švelniai lūžtančia, šiek tiek karameline plutele. Be galo skanus pyragas, kurio, jei ir liks gabalėlis kitos dienos pusryčiams, tai tikrai bus šventė, nes bus suvalgytas pasigardžiuojant, mat kitą dieną jis truputėlį skanesnis...


Šiuo metu sergam. Už Donatą Montvydą Eurovizijoje. Yra namie vienas toks karštas ir prisiekęs jo gerbėjas, kurio dėka ir visai ne per prievartą tenka šimtus kartų išklausyti visas jo dainuojamas dainas. Net nesvarbu kur ir kuriuo metu, bet šio atlikėjo dainos mūsų namuose jau kelerius metus skamba nuolat. Aplankyti visi įmanomi gyvo dainavimo koncertai. Todėl net nejausdama išgirdus pažįstamą dainą, pradedu ją niūniuoti - juk moku beveik mintinai...
Kad ir kas ką "bečiulbėtų" apie Eurovizijos konkursą, mums nerūpi. Pas mus tai smagi, tradicija tapusi atrakcija - reikiamu laiku visiems susirinkti, įnirtingai diskutuoti, analizuoti, kritikuoti, juoktis ir svarbiausia, palaikyti. Palaikyti savus, karštai kaip tikri patriotai, visiškai nesiklausant amžinai niurzgančių, kupinų negatyvo lietuviškų nuomonių... 
Vakar mūsų namuose netrūko gerų emocijų ir triukšmo dėl sėkmės. Penkiolikmetis gerbėjas neleido nei vienos akimirkos suabejoti atlikėjo sėkme. Ir jis buvo teisus :0) Laikom kumščius ir važiuojam finalo stebėti į Nidą. Tęsiam tradicijas...


Reikia:
170 g minkšto sviesto;
200 g rudojo cukraus (balto pakaks mažiau, 180 g);
3 kiaušinių;
šaukštelio cukraus su vanile;
100 g miltų;
100 g su luobele smulkiai maltų migdolų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
apie 300 g nuluptų ir supjaustytų rabarbarų;
šiek tiek rudojo cukraus viršui.

Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Švelniai įmaišykite į sviesto - kiaušinių masę.
Suberkite pjaustytus rabarbarus ir išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į nedidelę kvadratinę kepimo formą (manosios kraštinė 20 cm), išklotą kepimo popieriumi, paviršių išlyginkite ir gausiai apibarstykite ruduoju cukrumi.


Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 - 45 min., kol paruduos, o paviršiuje cukrus šiek tiek apsilydys suformuodamas gardžią plutelę (ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku).


Labai skanus dar šiltas, su plakta grietinėle. Tik pjaustyti nepilnai atvėsusį gali būti sunkoka, mat pyragas labai minkštas, sunkiai pakeliamas nuo formos...


Šaltinis My Glorious Food

18 komentarų:

  1. Kaip gražiai parašėt: ir apie dainas, ir apie pyragą. Visada smagu ir džiugu apsilankyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na va, lyg tyčia atsivežiau pundelį rabarbarų iš sodo :) Jau dabar laižausi, įsivaizduodama jo skonį...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūrate, tikrai puikus pyragas, tirpstantis lyg sniegas pavasarį :)

      Panaikinti
  3. tikrai miltų tik 100g?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai :) Likę 100 g vietoj miltų - smulkiai malti migdolai..

      Panaikinti
  4. o 300 g rabarbaru cia kiek mazdaug stiebu? dekui,

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai labai skanus! ypač kai pataikai rabarbarą atkasti. kitai dienai liko tik mažas gabalėlis ir jis tikrai buvo dar skanesnis. ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, ačiū ir jums :) Rabarbarų galima dėti daugiau, kad "gaudyti" nereiktų :)

      Panaikinti
  6. Sis rabarbaru pyragas laaaaabai skanus, aciu uz recepta. Pyragas dingo nuo stalo labai greitai, po keliu dienu kepsiu vel :)))))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Toliau tęsiu 'maratoną' su rabarbarais. Labai šaunus receptas-viskas labai greitai vyksta ir dar labai skanus gaunasi, tiesiog idealu, kai tingisi terliotis:) (o dar jei yra iš anksčiau pripjaustytų rabarbarų...viens-du ir į orkaitę). Tik per tą greitumą pamiršau rudojo cukraus ant viršaus užberti, bet nieko, puikus buvo ir be jo, o dar viena kita kalorija mažiau...:) Tikrai kepsiu dar. Ačiū, Aušra:).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Daiva, tikrai džiaugiuosi, kad gūsiai atpučia ką nors skanaus :) Rudojo cukraus ant viršaus siūlau kitą kart nepamiršti (kalorijas mažinant kituose patiekaluose :0), ta viršutinė plutelė labai tinka..

      Panaikinti
  8. Pirmą kartą kepiau rabarbarų pyragą, ir paragavusi jį - tikrai ne paskutinį :) Labai skanus gavosi. Rekomenduosiu ir kitiems :)
    AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau du kartus kepiau šį puikų pyragą.Visiems labai patiko.Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti