2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

SVOGŪNŲ PICA




Prieš rašydama pamačiau, kad būsiu ne pirmoji, pagaminusi svogūnų picą iš puikiosios Renatos knygos "Sezoninė virtuvė". Tačiau, šiuo metu, turėdama daugiau laiko kočioti, maišyti ir kitaip medituoti (kol vėl stiprėja mano vargšė koja, atsikračiusi tuzino metalinių tvirtinimų po lūžio :) vis žvilgčiojant pro didžiulį virtuvės langą į pavasarinės saulės nutviekstus medžius, ant lesyklų besisupančias zyles, sprogstančius katinėlius ir danguj būriais sugrįžtančias gerves (o grožis, grožis ir tas pavasario artėjimas!), šitą picą kepiau jau kelis kart. Tai tik įrodymas, kad pats gerumas visiškame paprastume. O gal tai vienas populiariausių receptų iš knygos žiemos skyrelio?
Tikrai labai gardus ir svarbiausiai, greit ir nesunkiai pagaminamas užkandis prie taurės naminio vyno ar alaus :) Be jokių įmantrybių...


Reikia: (keturiems)
tešlai:
250 g miltų
160 ml drungno vandens
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
0,5 arb. š. druskos
0,5 arb. š. cukraus
4 g sausų mielių

viršui:
2 raudonųjų svogūnų
2 ropinių svogūnų
1 didelio poro
2 arb. š. rudojo cukraus
2 valg. š. balzaminio acto
šlakelio aliejaus su trinto česnako skiltele
kelių saujų tarkuoto sūrio (naudojau "Džiugą")
aliejaus svogūnams kepti
žiupsnio džiovintų čiobrelių
druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Tešlai miltus sumaišykite su druska, drungname vandenyje ištirpintu cukrumi ir mielėmis, įpilkite aliejaus ir užminkykite glotnią, minkštą tešlą. Pridenkite ir palikite valandai, kol pakils dvigubai.

Svogūnus ir porą nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės (apie 15 - 20 min.). Įberkite cukraus, užpilkite balzaminio acto ir dar šiek tiek pakepkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Pakilusią tešlą paminkykite ir padalinkite į keturias dalis, iš kiekvienos suformuokite norimos formos paplotėlius. Patepkite juos išspaustu česnaku pagardintu aliejumi, ant viršaus uždėkite keptų svogūnų ir pabarstykite džiovintais čiobreliais bei sūriu.
Pašaukite kepti į 250 laipsnių kaitros orkaitę. Kepkite apie 5 - 10 minučių, kol apskrus.

Aš picos padą prieš kepdama patepu pomidorų pasta ir apšlakstau aliejumi, o šitokia labai gardi dar pabarstyta marinuotais kaparėliais...


3 komentarai:

  1. ...musiau kazka esu praleidusi... ir vel koja????? jatau mano, nu greiciau jus ja susigydykit, gana gal jau, a? juk toks grazus metas jau ateis rytoj ;)
    o pica, itariu, kad netolimoj ateity ir as paragausiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Migle, koja ta pati, tik trauma buvo sunki, bet dabar jau atsikračiau papildomo svorio, sugydysiu ir bus baigta. Nesulaukiu dviračių sezono, vat tuomet greit stos viskas į vietas :)
      O pica tikrai labai gardi :)

      Panaikinti
  2. uf, tai tada baika :) rytoj pavasaris - viskas eina i graziaja puse, ir su koja bus viskas gerai :)

    AtsakytiPanaikinti