2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

EŠERIŲ IKRŲ BLYNELIAI

Ar esate ragavę ikrinių blynų? Tik jau ne tų, ant kurių paviršiaus "pakrapyta" ikrais, o iš tikrų ikrų masės. Jei ne, kada nors siūlau paragauti. Ypač, jei žiemą perkat ešerių.
Sakysit gurmaniška ar pikantiška? Visai ne. Paklauskit žvejų.
Žiema - ešerių neršto laikotarpis, beveik kas antra žuvelė su ikrais. Šių žuvų ikrai minkšti, šviesūs, švarūs ir, turbūt, vieninteliai tinkami blynams kepti. O blyneliai ne tik skanūs, bet ir labai maistingi, gausūs baltymų.

 
Taigi, ešerius išvalome, atsargiai atskiriame ikrus:



Šaukšteliu iškrapštome iš juos gaubiančių maišelių, įmaišome paplaktą kiaušinį, įdedame smulkiai kapoto svogūno, pagardiname druska ir pipirais.



Jei masė kiek per skysta, įberiame šaukštą miltų. Kepame įkaitintame aliejuje kaip įprastus blynus, tik mažesnius...

Valgome su majonezu ar pomidorų padažu.

8 komentarai:

  1. Na ir delikatesas, tokio dar neragavau. Reikia iki Užgavėnių ešerių ikrų susiorganizuot ir išbandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. mes ikriukus kepam tik nevadinam to blynais, kiaušinio nė svogūno nededam, tik druskos. Delikatesas, ką ir besakysi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mes irgi kepdavom, bet ne blynus, o tiesiog apkepdavom tuos maišelius. Iki šiol pamenu jų skonį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pabandyk, Rennie, blynai skanūs ir labai sotūs :)

    Net nebūčiau pagalvojus, kad galima kepti "cielus" ikrų maišelius. Bet juk iškepę, turbūt, pasidaro birūs... Savotiška idėja :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mes perkam rūkytus ikrus Klaipėdos žuvų turguj... O apie blynelius nebuvau girdėjus :(
    Smagu būtų pabandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai birūs nepasidarydavo, atvėsusius buvo galima rankomis valgyti. Tiesa, mes kepdavome menkės ikrus, jie gal geriau sulipę laikosi. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kristina, rūkyti labai skanūs, bet kokių žuvų. O blynelius pats metas pabandyti, jei norisi. Ešerių šiuo metu turguj būna :)

    Vilma, smulkius ikriukus ir mes paprastai kepam, pvz., kad ir tos pačios stintos, jei pavyksta gražiai išimt. O ešerių ikrų maišeliai būna gan nemaži ir tokie stori. O ir patys ikriukai stambesni, nesunku ir iškrapštyti. Nors, tikriausiai galima būtų ir sveikus kepti...

    AtsakytiPanaikinti