2011 m. kovo 13 d., sekmadienis

KEPTI UPĖTAKIAI SU DARŽOVĖMIS

Jei tiksliau, žuvis, troškinta po daržovių patalais. Daržovės tiks tos, kurias mėgstame ar kurių turime. Kuo jų daugiau, tuo skaniau...


Reikia:
2 nedidelių upėtakių;
prieskonių žuviai;
2 - 3 bulvių;
keletos saliero stiebų;
2 - 3 morkų;
1 mažos cukinijos;
nedidelio poro stiebo;
2 svogūnų;
keletos česnako skiltelių;
stiklainio (750 ml) konservuotų vyšninių pomidorų savose sultyse (tiks ir didesni);
100 ml grietinėlės;
šaukšto miltų;
trupučio aliejaus daržovių kepimui;
druskos, pipirų pagal skonį.

Žuvį išskrodžiame, išvalome ir švariai nuplauname. Pabarstome prieskoniais ir paliekame poilsiui.
Nuvalome daržoves (kurias reikia valyti).

Gilesnėje keptuvėje ant sviesto pakepiname stambiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir žiedais porą. Suberiame susmulkintus saliero stiebus, beriame riekelėmis pjaustytas morkas, kubeliais bulves ir neilgai patroškiname. Toliau - žiedeliais susmulkintas cukinijas ir česnako skilteles. Suverčiame konservuotus pomidorus (be sulčių) ir dar šiek tiek atsargiai pamaišydami patroškiname. Likusias pomidorų sultis sumaišome su grietinėle ir miltais. Supilame ant daržovių ir pakaitiname, kol truputį sutirštės. Pagardiname druska, pipirais ir nukeliame nuo kaitros.

Žuvis sudedame į kepimo skardą...


... ir paslepiame po daržovėmis iš keptuvės.


Skardą pašauname į 200 laipsnių kaitros orkaitę ir kepame apie pusvalandį.

Be jokios abejonės tiks bet kokios kitokios žuvys.

Karališka vakarienė su balto vyno taure - garantuota :)

3 komentarai:

  1. Upėtakiai yra gėris. Labai viliojančiai atrodo. Aš kepu su voveraitėm, daugiau nieko nerašau, nes taupau" Languotai prijuostei";)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kas čia per skanumas, seilės kaupiasi burnoj, kaip noriu....
    Jaučiu bandysiu šį šedevrą su sterku :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rima, kaupkis. Gal pavyks išjudinti "languotą prijuostę", nes jei taip toliau, projektas žus...

    Lina, starkis po daržovėm turėtų būt dar skanesnis. Bent jau man taip atrodo, nes žuvytė nereali. O tos daržovės labai liuks kitą dieną su balta duonele, jei lieka, žinoma :)

    AtsakytiPanaikinti