2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

VARŠKĖS KEKSIUKAI SU VAFLIAIS

Tie patys, bet kitaip nuostabūs...

Kepiau šiuos keksiukus ne vieną, o bala žino kiek kartų. Kiekvienąkart negaliu atsistebėti, kuo jie taip skanūs. Kalbu apie tuos pačius, su "karvutėmis", kurių receptas jau surašytas šiame tinklaraštyje. Asta iš Villa Alps, pas kurią radau šį receptą, neduos sumeluoti, kad kepiniai puikūs. Tik pastarąjį kartą "karvučių" nebuvo. Netyčiom po ranka pasipainiojo vafliniai batonėliai "Siesta". Tie, "rafaeliško" skonio. Pamaniau, kad bet kuriuo atveju, blogiau nebus. Nutaikius akimirką, kad nepamatytų viską naikinantys paaugliai, tuos vafliukus supjausčiau kubeliais ir įmaišiau į keksiukų tešlą. Rezultatas - minkštučiai "rafaeliški" varškės keksiukai su paskrudusiais vaflių gabalėliais ir kokosų skoniu. Geri ir įdomūs. Valgytojai įvertino sunaikindami visą kalną vienu prisėdimu... Nors, gal čia tik paaugliškai drakoniškas apetitas? Pabandykit, mums patiko :) Receptas čia, tik vietoj "karvučių" reiktų imti keturis - penkis vaflinius batonėlius "siesta". Aš dėjau keturis ir nusprendėm, kad mažai, todėl siūlau dėti penkis. Ir pagal skonį, galbūt, pamažinti cukraus kiekį...



9 komentarai:

  1. Tai čia tie garsieji varškės keksiukai :) Ryt ir aš tokius kepsiu, jau vaikams pažadėjau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. jau kaip megstu sokoladukus "Siesta". Sitie keksiukai manau man bus kaip tik. Netiketas atradimas. Kepsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, Rennie, čia tie patys. Tikrai skanūs, su priedais ar be jų :)

    Žemuoge, pabandyk, su vafliukais bus kitaip :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įtariu, kad turėtų būti fantastiškai skanūs. Jau žinau, ką kepsiu būtiniausiai - dalinsiu tešlą perpus ir kepsiu ir su karvutėm, ir su siestom :) Mmm, jau laukiu savaitgalio! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanūs ir greitai nykstantys :). 'Siesta'-mano vieni mėgstamiausių saldainių, buvo sunku su jais 'skirtis' įdedant į tešlą, bet rezultatas-puikus. Turėjome kaloringą desertą vakarienei ir keli liko skaniems pusryčiams (patinka man rytai su keksiukais, visai kitaip diena prasideda...). Dėkui, Aušra, už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, Daiva, smagu, kad prisijungiat prie mano improvizuotų bandymų ir jie nenuvilia! O skanėstai pusryčiams - didelis džiaugsmas, bent jau pas mus. Tenka kartais vakare keptų dalykėlių net paslėpti keletą.. :) O tada girdžiu džiaugsmingus šūksnius: "tai dar net ir pusryčiams liko? Pasaka!"

    AtsakytiPanaikinti
  7. neturiu nei siestos nei karvutės, o per tokį šaltį eit nesinori iki parduotuvės. Kuo galėčiau pakeist, o gal galiu be nieko kept?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Violeta, gali kepti su džiovintom spanguolėm, vyšniom ar razinom. Taip pat ir be nieko :)

      Panaikinti