2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

KIAUŠINIŲ MARGINIMAS ŠILKINIAIS KAKLARAIŠČIAIS





Panašu, kad į Lietuvą šiltas pavasaris ateis dar negreit. Tai supratau po to, kai grįžusi iš trumpos komandiruotės pažvelgiau į tolimesnę orų prognozę. Nusišypsojus pavasariškam dvelksmui, savaitėlę teko pabuvoti ten, kur jau žydi migdolai ir forsitijos, pievose kilimais geltonuoja narcizai ir mėlynuoja žydrės, karališkus žiedus skleidžia didžiuliai magnolijų medžiai. Vokietijoje jau tikras pavasaris, o rodos, juk visai netoliese... Kaitrūs pavasarinės saulės spinduliai privertė išsispirti iš vis dar sunkių šiltų batų ir puspaltį pakeisti lengvu lietpalčiu. Varginanti ir šiek tiek nuobodi paroda, užtat kaip visuomet, pilnas šurmulio ir geros nuotaikos daugianacionalinis Frankfurtas.


Bet kur nuvažiavusi labai mėgstu žiopsoti - stebėti žmones, kaip jie elgiasi, kuo gyvena, ką valgo, kaip atrodo. Iš pirmo žvilgsnio Frankfurtas - tai nuolat kažkur skubančiųjų miestas ir greitų užkandžių karalystė :)


Užtat puikūs vietiniai ūkininkų turgeliai, kuriuose, lankantis ne pirmą kartą pastebėjau, kad mažai kas keičiasi. Nesikeičia net pardavėjai, pas kuriuos prieš du, tris metus, taip kaip ir šiemet skanavome vietinio balto rislingo ir acto - aliejaus - svogūnų pataluose marinuoto rankomis formuoto labai specifinio rūgusio pieno sūrio, kuris valgomas su duona ir užgeriamas baltu, dažniausiai obuolių vynu...


Ir, žinoma, gardusis Frankfurto žaliasis padažas, kurį aš atradau pernai vasarą ir kurio receptą galima rasti "vėjo gūsiuose" (receptas čia). Švelnaus skonio, šiek tiek žalesnis dėl smulkiau kapojamų žolių, tikrai puikus pagardas prie žuvies, bulvinių blynų ar tiesiog virtų bulvių. Labai laukiu vasaros, kai sužels mano žaliojo padažo prieskoninės žolės...


Gaila, bet pavasaris buvo trumpas. Išlipus iš lėktuvo net nesupratau, kas buvo ne taip. Pasirodo, tą savaitę nebuvo jokio vėjo, o man taip trūko gryno oro :) Ką gi, vėl slepiam kojas šiltuose batuose, siaučiamės žieminėmis striukėmis ir kvėpuodami gaiviu, vėsiu ir audringu jūriniu pavasario oru, laukiam šiltesnių dienų...


Dar labiau laukiam Velykų, kurios jau visai čia pat. Išbandžiau kitokį, bet tikrai nenaują kiaušinių dažymo būdą. Nenauju tapo po to, kai papasakojus bendradarbei, panaršiau internete, nors iki tol apie tai nežinojau. Ir kas galėtų pagalvoti, kad kiaušinius galima marginti vyriškais kaklaraiščiais? Ir ne bet kokiais, o šilkiniais...
Kaip supratau, pati pradžių pradžia - pas Martha Stewart. O toliau jau tik "pagūglinkit", ypač jei skaitote angliškai, pamatysite, kokių grožybių galima prikurti :) Manieji - eksperimentiniai, ne tokie dailūs, kaip pvz., čia arba čia. Velykoms teks įdėti daugiau pastangų ir jei pavyks dailiau, šį įrašą papildysiu vaizdais.

Taigi, pagrindinė marginimo priemonė - šimtaprocentinio šilko vyriški kaklaraiščiai, kurių nesunkiai ir beveik už dyką galima rasti pigių rūbų parduotuvėse arba vyro drabužių spintoje :)



Svarbu, kad būtų tikrai šilkiniai, nes su sintetiniais nepavyks (vieną kaklaraiščių pirkau kaip šilkinį, bet koriejėčiai, matyt, apgavo, kiaušinis liko "plikas". Audinį teko patikrinti. Padeginus šilko skiautę, ji nedega, tuoj užgesta, o apdegę kraštai lengvai susitrina tarp pirštų. Sintetinio kaklaraiščio skiautė degė virpančia liepsna ir lydėsi, nuodėguliai liko sukietėję). Geriausia pirkti su etiketėmis, ant kurių parašyta audinio sudėtis.


Dažymui skirtus kaklaraiščius reikia išardyti, išimti visas nereikalingas vidines detales (atskirti nuo pamušalo, pašalinti viską, kas nėra šilkas) ir susikarpyti gabaliukais, į kuriuos būtų galima tampriai įsukti kiaušinį.
Šilkinio audinio gabalėliu tampriai apgaubti kambario temperatūros, geriausiai baltą kiaušinį ir galus užrišti (kaip saldainį). Arba apgaubti visą kiaušinį šilkine atraiža ir tampriai visą apvynioti storesniu siūlu taip, kad kiaušinio beveik nebesimatytų (aiškiau bus, pažiūrėjus mano nurodytus šaltinius). Šilku aprengtą kiaušinį reikia įsukti į kitą, bet kokią drobinio ar medvilninio audinio skiautę ir vėl tampriai užrišti galus.


Dabar suvystytus kiaušinius galima sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, įpilti du - tris šaukštus acto ir užvirti. Virti apie 20 - 30 min. Išjungus kaitrą, margučius palikti puode, kol atauš. Beliks tik išvynioti, pasigėrėti ir pilnai atšaldžius patepti aliejumi, kad paryškėtų spalvos ir dailiai blizgėtų...

Kiaušinių raštai ir spalvų ryškumas priklauso nuo audinio raštų ir spalvų. Marginimui reiktų rinktis sodresnių, ryškesnių, kontrastinių ir tamsesnių spalvų kaklaraiščius, nes nuo šviesių ar pastelinių atspalvių kiaušiniai nusidažys labai blankiai ar visai vos matomai. Kad kuo ryškiau nusidažytų, svarbu kiaušinius "aprengti" šilku kuo tampriau. Tam juos papildomai reikia įvynioti į dar vieną, viršutinį audinį. Gražiausi gausis balti kiaušiniai. Šilkinį audinį galima paglamžyti (manieji tokie ir gavosi, "paglamžyti" margučiai), ar sudėti kelių skirtingų atspalvių atraižas, taip galima išgauti įvairesnio efekto. Kaip visuomet, reikia pasitelkti fantazijos ir improvizuoti...





59 komentarai:

  1. iš ties puiki idėja kaiušinių marginimui ! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, IRRI, kažkas įdomiau :)

      Panaikinti
    2. Laba, šį šeštadienio rytą. Bandysiu kiaušinius dažyti Jūsų pasiūlytu būdu. Žiūrėsiu ką gausiu. Ačiū už idėją. Linksmų švenčių:)

      Panaikinti
    3. Asta gražių margučių ir puikių Velykų!

      Panaikinti
  2. Kiaušinį virti 20-30 min??? Kas iš jo liks? Na nebent jie nevalgymui bus skirti...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ineta, kiaušinius Velykoms daugybę metų verdu ne mažiau kaip 20 min. Ir visi būna suvalgomi :) Taip išmokau iš močiutės ir mamos. O kas tavo manymu turėtų jiems atsitikti? Jie tiesiog būna kietai virti kiaušiniai. Kai verdame kiaušinius tos pačios dienos valgymui, taip, verdame įprastai, pagal poreikį, bet juk velykinius valgome beveik visą savaitę :) Gerai išvirtus, laikomus šaltai, galima valgyti ilgiau, nei tuos, kuriuos Velykoms kai kurios šeimininkės verda apykiečiai, o tuo labiau minkštai. Minkštai virtų margučių, jei tokių kas atneša, mes nevalgome :0)
      Žinoma, įsuktu į šilką, niekas nedraudžia virti trumpiau :)

      Panaikinti
    2. Įsukti į šilką nesigaus dailūs verdami trumpiau. O pervirtiems kiaušiniams nieko nuo to neatsitinka, išskyrus tai, kad patamsėja ruožas aplink trynį (dėl išsiskyrusios geležies iš ilgiau verdamo trynio), tačiau tai niekaip neįtakoja nei kiaušinio sudėties, nei skonio. Jie išlieka valgomi ir jokios žalos nedaro.

      Panaikinti
    3. mes su mama visada velykom verdam ilgiau ir viskas gerai kiaušiniai valgomi

      Panaikinti
    4. mes taip pat kiaušinius verdame bent 20 minučių, nes skytų nelabai kas mėgsta :)

      Panaikinti
  3. Oi ir vėl tu mano mieste buvai ♥
    Man vis įdomu skaityti ką rašo žmonės, kurie šiame mieste negyvena. Gyvenant čia atrodo viskas kaip didelis didelis kaimas, kur kiekvienas kampas žinomas, veidai tie patys visi :DD

    Idėja su kaklaraiščiais mane dar nuo praeitų metų vilioja, bet kažkaip nepribręstu. Tavieji atrodo liuks! Nors kaip Ineta rašo, mastau dėl virimo laiko...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Butinai duok zinoti kita karta kai busi cia! Galbut susitiksim kavos isgerti :)

      Panaikinti
    2. Tai jau kaip ir sutarta! :0)

      Panaikinti
    3. o aš su teta kiaušinius dedam į kojine arba į pėtkelnę, bet pirmiau pridedam lapų, žolyčių, svogūnų lukštų ir verdam apie 20min

      Panaikinti
  4. Reikės eit ieškot kaklaraiščių pirkt..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai gražūs kiaušiniai ir, palyginti, mažai vargo :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma :) Vargo nedaug, o balti nusidažo dar ryškiau ir dailiau :)

      Panaikinti
  6. Labai gražu, bet truputį nelietuviškai atrodo... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai kad lietuviškas būdas su svogūnų lukštais toks pabodęs, visų kiaušiniai panašiai vienodi... Man sūnus iš vis sako, kam baltus kiaušinius dažyti rudai? Pirk rudus, nei vargti nereikės :)

      Panaikinti
  7. Super idėja! Labai dailūs kiaušiniai. Aš pati dažniausiai dažau svogūnų lukštais bei tekstilės dažais - šiuos skutinėjimui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Rūta :) Aš dažau vien tekstilės ar maistiniais dažais, šiemet eisiu į mišką, bandysiu juodalksnio žirgynais ir dar šiuo bei tuo :)

      Panaikinti
    2. ...o mano tetis azuolo zieve dazo :) tai tokie murziukai gaunasi :) bet labai mieli :) o as - parduotuviniai dazais... pries tai lukstais apvyniojus... negaliu pakest kiausiniu, kuriuos sudauzius, ne baltas baltymas matosi, o dazytas. tokio niekaip negaliu praryt - skersai gerkles sustoja... :( bet! silku gi gaunasi - natur produkt! reks kazkaip istrukt kazkur pasikaklaraisciuot.... ir - pandysiu :) labai labai aciu :)

      Panaikinti
    3. Migle ir aš šiemet labai užsidegiau išbandyti natūralias dažymo priemones. Ketinu visaip improvizuoti.
      Dažant dažais, nori ar ne, kartais ir neskilę kiaušiniai sugeria dažus taip, jog nulupus baltymas lieka spalvotas. Jei nedaug, tokius išpjaustom, bet jei daugiau ir mes nevalgome, nors ir maistiniais dažais dažyti. Pastebėjau, kad vis tik rudi kiaušiniai turi tvirtesnį lukštą ir dažai beveik neįsigeria (jei kiaušinis neskyla, žinoma).
      O kaklaraiščiais pažaisti visai smagu ir nepavojinga, ačiū Migle ir tau :)

      Panaikinti
    4. Migle, sako kaklaraisciais naturalu? kaklaraisciai gi ne maistiniais dazais nudazyti...

      Panaikinti
  8. Labai gražūs margučiai :) Reiks ir man kaklaraiščių pasieškoti, labai noriu išbandyti šį būdą, nes dažniausiai dažau tradiciškai su kiaušinių lukštais ir pavasarinėmis žolelėmis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Rennie. Aš šiemet labai ieškojau kažko "tokio". Maniau atrasiu kokį natūralų įdomesnį būdą. Išvada viena - svogūnų lukštai, mėlynas kopūstas, ciberžolė ir mėlynių uogos dažo geriausiai. O šis būdas šiaip, pasižaidimui dėl įvairovės :)

      Panaikinti
  9. Jei tai dar tik "eksperimentiniai" kiausiniai, tai labai dailus isejo, galetu buti ir parodomieji :)... Jau pora metu rupejo sis kiausiniu marginimo budas, bet vis tai kaklaraisciu pamirstu nusipirkti, tai mama speja nudazyti tradiciniu budu - lukstais :)))) Dabar is anksto turiu nusipirkusi keleta dailiu kaklaraisciu, ir sis irasas tik dar karta itikino butent taip kiausinius marginti. Gal ir manieji bus tokie pat grazuciai :) Beje, kazkuriame tinklalapyje skaiciau, kad galima tampriai ivynioti i kojine.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, Jūrate, šituos jau suvalgėm :) o kiti tikrai pavyks dailiau. Tikrai taip, kojinė įvyniojimui tinka. Svarbiausia, kad šilkinė atraiža kuo labiau aptrauktų kiaušinį ir prie jo prisispaustų. Kiek mačiau internete, man gražiausi tie, kurie atsispaudė nuo nesimetriškus raštus turinčių audinių. Tokie abstraktūs, vienodai nesikartojantys piešiniai kiaušinius aprengia puikiais piešiniais. Smagaus pabandymo!

      Panaikinti
  10. Čia tikrai toks beprotiškas būdas, man kažkaip kaklaraščių gaila. :D Bet labai gražu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolita, sutinku, truputį "crazy", bet kaklaraiščių, kurių gaila, tikrai neverta dėl to karpyti :)

      Panaikinti
  11. Aš jau pernai šį marginimo būdą vienam žurnale buvau nusižiūrėjus, bet vis neprisiruošiau į blusų turgų užeiti kaklaraiščių prisirinkti... O kol ruošiausi ir Velykos prabėgo...
    Jolita, juk skudurynai pilni kaklaraiščių - prisiperki po keliasdešimt centų - tokių ir sukarpyt negaila :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš kaip iš medžio iškritus, nebuvau nieko girdėjus, bet kai pasiknaisiojau, pasirodo, kaip ir viskas, jokia naujiena :) Vis vien smagu akiratį praplėsti :)

      Panaikinti
  12. Nu cia tai ideja... reiketu uzpatentuoti. Juokauju, aisku, bet labai idomu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užpatentuoti turėtų tas, kas sugalvojo :) Bet pati idėja labai įdomi :) Įdomu būtų pabandyti su kitokiais šilkiniais audiniais...

      Panaikinti
  13. Puikumėlis! Labai patiko idėja. Be to, tai neblogas būdas atkeršyti kuo nors prasikaltusiam vyrui... Vyrai juk visada kuo nors būna prasikaltę :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai, apimtai pykčio su žirklėm pasimojuoti po vyro spintą būtų galima gan smagiai :0) Tik vyras turėtų būti valdininkas ar tarnautojas, turintis gerą tuntą tų kaklaraiščių. Pvz., maniškis jų beveik nenešioja, teturi vos kelis, o šilkinį tik vieną vienintelį, visai neryškų.. :) Žodžiu, nėr kur mojuotis :0)

      Panaikinti
  14. Ausra, labai idomu ir grazu; ir dar idomu, kas nutinka su tais kaklarasciais , ant kuriu uzrasyta "dry clean only",kai juos 20 - 30 min pavirini? ar jie isgyvena po tokios proceduros, ar jau tiesiai ismetimui?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, ačiū, man tavieji pasteliniai kiaušiniai taip pat labai gražūs :)

      Matai, šiaip tai apskritai jokie kaklaraiščiai nėra skalbiami, bent jau nerekomenduojama, kad neprarastų savo formos. Pagal viską šilkiniai turėtų labai susitraukti. Bet žinok, nieko baisaus tikrai nenutiko. Gal atraižos kažkiek pasitraukė (aš nebuvau jų tampriai aprišusi, tik apvyniojau aplink kiaušinį, kiek ten susitraukė po drobe nežinia), bet jų išvaizda išliko kokia buvusi :) Kažkur net skaičiau, kad tuo pačiu audinio gabalėliu galima dažyti kiaušinius keletą kartų..
      Gražių švenčių!

      Panaikinti
  15. Šaunuolė:) Būtinai pabandysiu taip margint. Jaukių artėjančių švenčių.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aušra, o ar į skirtingus kaklaraiščius įvyniotus kiaušinius atskiruose puodeliuose verdate, ar galima visus į vieną sudėti?

    AtsakytiPanaikinti
  17. O aš labai labai nusivyiau. Dariau viską paga lietuviškas ir užsienietiškas rekomendacijas, bet... kiaušinukai gavosi visai neišvaizdūs ir blankučiai... Dažiau baltalukščius, bet ir tų "neįkando"...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, ar iš vis nenusidažė, ar nusidažė blankiai? Aš turėjau penkis kaklaraiščius, kurių vienas nenudažė kiaušinio, nes buvo nešilkinis, nors etiketė teigė priešingai. Teko patikrinti deginimo metodu.
      Tas, kurį vyniojau į žalią kaklaraiščio atraižą, nusidažė tik juodais taškeliais, pagal audinį, bet žalumo vos matomai. Dryžuotą su ta pačia atraiža bandžiau net du kart. Dažo puikiai. Matai, visi skirtingi. Kažkur skaičiau, kad žalia spalva neatsispaudžia. Rinktis reikia raudonos, mėlynos atspalvių audinius ir kad būtų intensyvios spalvos... O ar nemeluoja etiketė, galima būtų spėti tik pagal gamintoją (itališki, prancūziški ir panašiai, tikrai bus šilkiniai, o azijetiški gali meluoti).

      Panaikinti
  18. Aušrele, nusidažyt nusidažė, bet blankiai... Kai internete mačiau, kaip moterims nusidažo, net pavydas paėmė...
    Kaklaraiščius pirkau irgi su užrašu 100 % šilko. Buvo Gucci, C.Hererra, O.D ella Renta kaklaraiščiai iš blusų turgaus :) Prabangūs buvę, bet dažantys šiaip sau, o dar kiaušinių lukštas buvo baltas tai taip vos vos gražuma pasimato... Įdėsiu į fėjas ir lauksiu Tavo nuomonės :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kristina, tavieji man pasirodė dailūs ir savaip įdomūs ir visai neblankūs, jau apžiūrėjau. Kaklaraiščiai geri :) Tik kai kuriomis atraižomis dažyčiau rudus, o ne baltus kiaušinius. O kad gautųsi "kažkas tokio, ko tikiesi", matyt vieno pabandymo negana :0)

    AtsakytiPanaikinti
  20. taip užsivedžiau su tais kaklaraiščiais, kad vakar visą kolektyvą ant kojų sukėliau, liepiau tįst man atraižas:) tik vis dar dvejoju pirkt baltus ar rudus kiaušinius, nes pagal vaizdus internete, man rudi atrodo ryškesni, įdomesni. apsispręsiu ir bandysiu:) tarp kitko, fėjų kiaušiniai man irgi mielai atrodo, nepavadinčiau nesigavusiais

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O ką, visai smagus virusas :) Kokius kiaušinius rinktis - reikia spręsti pagal atraižų spalvas. Maniau, kad balti apskritai geriau, bet fėjų melsvi raštai man atrodytų dailiau ant rudų, savuosius bordo atspalvius bandysiu su baltais. Pamaišyk, pats kūrybinis procesas ir bandymas nuspėti, kas pavyks ir yra smagumas :0)
      Ačiū, Neringa :)

      Panaikinti
    2. Aš ką tik bandžiau šį būdą,tik blankiai gavosi, bet visai nieko kaip pirmam kartui :), tik baltų kiaušinių teko paieškoti, nes pas mus jų nėra ;).

      Panaikinti
    3. Ir manieji ne stebuklingo grožio, ne visi ir ryškūs, o ką darysi, teks labiau stengtis :) Baltų kiaušinių lukštai man nepatinka, visiškai skysti. Reiks pikti mažesnio dydžio, jei rasiu. Turguje tikrai turėtų būti, eisu ryt žvalgybon. Ačiū už nuomonę :)

      Panaikinti
  21. Isties idomu ir gan grazu, bet kiausiniu, dazytu tokiu budu - valgyti tikrai negalima! Reiketu apie tai parasyti, priesingu atveju, zmones save nuodija... Tekstinles dazais dazytu kiausiniu taip pat valgyti negalima - is kur Jus, zmones, pesat tokias mintis ir dar valgot nevalgomus kiausinius???

    AtsakytiPanaikinti
  22. .. jau net nekalbant apie tai, jog kaklaraisciai is devetu rubu parduotuviu... isvis cheminis uztaisas, kiek jus beskalbtumet pries tai. Dazykit I sveikata - tik gindie nevalgykit..

    AtsakytiPanaikinti
  23. Silkiniu audiniu dazai nudazo tik luksta, skirtingai nei dazai tekstilei, kurie ikabina i daug gilesnius sluoksnius, tad as manau, kad jei kiausinis po lukstu baltas lyg sniegas, ji valgyti galima.Kiek zmoniu tiek nuomoniu, o jei turite kuo pagristi ar irodyti tai ka teigiate, butu labai idomu ir naudinga, kad pasidalintumet. O del chemijos (t.y. dezinfekuojamu medziagu), jei rubus is labdaruskiu higienos centrai nedraudzia nesioti juos isskalbus, tai kodel gi kiausinis ivilktas i audini ir virinamas keliolika minuciu turetu buti cheminiu uztaisu...? Nezinia kas blogiau, apipurksti citrusiniai, trasu puodeliuose auginami pomidorai, pieno produktai is nezinia ko ar sitie kiausiniai.
    Dabar labai madinga ieskoti viniu ten, kur ne visuomet ju esama ir perlenkti lazda 0}

    AtsakytiPanaikinti
  24. Baikit, nuodų, kuriuos vartojame kasdien (ir daug pavojingesnių), aplink tikrai daug daugiau, nei keletas kiaušinių kartą per metus nudažytų tokiu būdu. Ši idėja atėjo iš žymiosios Martha Stewart, kuri, tausodama savo populiarumą ir turėjo perspėti apie baisų pavojų sveikatai, bet to nepadarė, o atvirkščiai, paskleidė šį virusą po visą internetą :) http://www.marthastewart.com/269788/silk-tie-easter-eggs Įrašų apie taip dažomus kiaušinius pilnas internetas. Žmonės patys turi nuspręsti, kas jiems priimtina, o kas ne. Aš mieliau atsisakyčiau spalvoto limonado ar neva rūkytos dešros iš parduotuvės nei suvalgyti tokį kiaušinį :)
    Taip, sutinku, kad tekstiliniais dažais, ypač aniliniais, kuriuos parduoda pas mus prieš Velykas kiaušinių dažymui, tikrai kiaušinių dažyti negalima, jie nudažo patį kiaušinį ir padaro juos nevalgomais. Šitie, kaip minėjo prieš tai komentavęs nežinomasis, po lukštu lieka švarūs. Tiesiog lieka plonyčio šilko dažų atspaudas ant kiaušinio lukšto...

    AtsakytiPanaikinti
  25. Patys kiausiniai, jei jie ne savu vistu kaime padeti, pavojingi musu sveikatai. Tik pradekit dometis, kuo maitinamos vistos, kaip jos auginamos ir kokie parduotuviniai kiausiniai, o ypac pries Velykas, kai ju reikia greit "prigaminti" dideliais kiekiais..

    AtsakytiPanaikinti
  26. O kodel Jus iskart bandote kontraargumentuoti tuo, jog visur pilna nesveiku dalyku taip pat - tai ne argumentas, kad galim I pilva deti viska is eiles, nes neva vistiek viskas nesveika. Juk rasyta ne apie tai, o apie konkreciu budu virta kiausini - kuris prisigeria visko, kas tame kaklaraistyje uzsilike. Na, labai jau "plepalu" lygio argumentas, nepykit. Juk nusipirke devetuose raudona palaidine neverdate is jos burokeliu sriubos???
    Kokiu irodymu Jums riekia - mano manymu uztenka sveiko proto tai suvokti.
    O kiausiniai grazus, galima juos dazyti ir geretis, o ne valgyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, kiaušinių iš kaklaraiščių mes tikrai negaminame, taip jau persistengti tikrai nereikia ir nekalbam apie tai, kad valgome viską, kas nesveika, tik, kaip pasakėte, kontrargumentuojant norisi akcentuoti, kad dėmesys skiriamas ne visai ten, kur jo labiausiai reikia. Aš taip stipriai nesureikšminu šitokiu būdu dažytų kiaušinių. Gal, jei tektų valgyti po kelis kasdien... O jums, mieli anonimai, jei nepatinka, tai ir nevalgykit :) Kabinėtis galima prie visko, priklausomai nuo skaitančiojo sveiko proto. Taip pat ir prie kiaušinių, dažant juos svogūnų lukštais, kišamų į sintetines pėdkelnes ir po to verdamų. Nežinia, ko tuomet prisigeria tie kiaušiniai, o maskuotė juk - svogūnų lukštai, natūralus ir patikimas būdas..
      Jei galvojate, kad tie kiaušiniai ko nors prisigeria, nors nulupus išlieka švarūs, nevalgykite, gal geriau jausitės. Kaip toj dainoj, kuo tikėsit, tas ir bus.
      Ir čia mes tikrai nesipykstam, o diskutuojam. Labai smagu, kad iš kart prieštaringai nuomonei atsiranda užtarėjų, bet reikia visokių nuomonių. Ačiū komentuojantiems ir sėkmės!

      Panaikinti
  27. Susidomėjau ir aš šiuo būdu, tačiau, kai išardžiau kaklaraištį iškilo klausimas į kurią kaklaraiščio pusę vynioti tą kiaušinį, nes vidinė mano kaklaraiščių pusė balta???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei jums reikia spalvotų kiaušinių, gerąja arba raštuotąja puse turite apgaubti lukštą, o baltoji tuomet liks išorėj :) Raštas su spalvomis turi atsispausti ant lukšto...

      Panaikinti