2013 m. birželio 28 d., penktadienis

RŪKYTOS LAŠIŠOS SALOTOS SU BRAŠKĖMIS...

... gražgarstėmis ir pankoliais.
Lysvėse ir turguje dar tikrai yra braškių. Jei pabodo kepti pyragus ir valgyti vienas, su pienu, jogurtu ar plakta grietinėle, pabandykite keletą įmesti į salotų lėkštę. Kad ir su lašiša. Kad ir kaip neįprastai beatrodytų, salotos puikios. Gaivios ir nenuobodžios :)




Reikia:
200 g rūkytos lašišos
vidutinės pankolio šaknies
geros saujos jaunų gražgarstės lapų (rukolų) arba salotų lapų
apie 200 g šviežių braškių

užpilui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų baltojo vyno acto (keičiau balzaminiu actu)
2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
šaukštelio skysto medaus
maltų pipirų pagal skonį

Lašišą supjaustykite siauromis, plonomis juostelėmis.
Pankolio šakniagumbiui nulupkite išorinius sluoksnius, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo ploniau.
Braškėms nuskabykite taurėlapius ir supjaustykite puselėmis.


Gražgarstes ar salotas, kartu su lašiša ir pankoliais dailiai išdėliokite lėkštėse, tarpelius užpildydami uogomis.
Užpilui suplakite aliejų su garstyčiomis, actu ir medumi. Jei reikia, pagardinkite pagal savo skonį. Užpilkite ant salotų ir užbarstykite maltais pipirais. Patiekite su skrudinta balta duona...

Skanaus!


Šaltinis: BBC Good Food

1 komentaras: