2010 m. kovo 19 d., penktadienis

KEPTA PLEKŠNĖ


Paprasta, greita ir skanu.


Buvo suvartota:

Keturios nedidelės šviežios plekšnės;
žuvies prieskoniai, druska;
keletas šviežių bulvių;
šlakelis aliejaus; pora šaukštų sviesto;
penki šaukštai grietinės.

Žuvis išdarinėjama (ačiū plekšnei, kad beveik nėra, ką išdarinėti), padruskinama, pabarstoma prieskoniais ir paliekama šaltai pailsėti. Bulvės nukutamos, supjaustomos riekelėmis, padruskinamos ar kitaip paskaninamos. Į kepimo skardą, papilamas aliejaus, išmėtomi sviesto gabalėliai ir klojamos plekšnės, tarpus užpildant bulvių riekėmis.


Pašaunama į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama, kol bulvės suminkštėja. Prieš pabaigą uždedama grietinės ir dar keletui minučiui pašaunama į orkaitę.

Patiekiama su mėgstamom salotom (pavyzdžiui, iceberg salotų - šviežio agurko deriniu). Būtina sąlyga - balto vyno taurė ar alaus stiklas :)

7 komentarai:

  1. Atrodo tikrai gundanciai. Nepasakyciau, kad nera, ka daryneti, matau labai dailiai nulupusi...Todel taip gundanciai ir atrodo,nors pagalvojus, ar liks ten ka valgyti, jos tik atrodo graziai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Plekšnės viena skaniausių žuvų. Šių keturių žuvų dviems žmonėms tikrai buvo per akis. Žinoma, priklauso nuo to, kokio dydžio ir kiek kepsim. O odos plekšnėms šiaip tai gyvenime nesu lupus, nematau prasmės to daryti ir nelabai lengva būtų tai padaryti. Nuotraukoj tik atrodo, lyg būtų nulupta, deja, iškepus, apatinė odos dalis liko lengvai prilipus prie skardos dugno.:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū receptą. labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu, ačiū! Juk paprasčiau ir nesugalvotum :)

      Panaikinti
  4. Ačiū už receptą. Tikrai skaniai gavosi :) Beje, plekšnės oda tikrai lengvai ir greitai nusilupa, tereikia žinoti kaip (pilnas Youtube'as). Skanaus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, smagu žinoti :) O odų plekšnėms nelupu, nors gal ir nesunkiai tai daroma :) Nematau prasmės, skani ir taip :)

      Panaikinti
  5. Kepti plekšnę reikia labai gerai įkaitintoje keptuvėje. Odos nelupu ir žvynų nevalau, jie suskrunda ir papildomai praturtina odą skoniu ir mineralinėmis medžiagomis. Labai nuo keptuvės priklauso. Jei limpa, patartina miltuose išvolioti, bet geriau būtu paprasta skardinė (man su ja visada gaudavosi plekšnė be jokiu miltų, trupinių, ideali ir nekibdavo) Tik įdėjus į karštą aliejų, pradžioje pajudinu, kad nepriliptu oda, kitaip ji paliks ant keptuvės dugno.

    AtsakytiPanaikinti