2010 m. rugpjūčio 31 d., antradienis

KOKOSINIS VARŠKĖS APKEPAS SU MOLIŪGU

Kai taip viliojančiai ir skaniai atrodo prapjautos gelsvos gigantiškų moliūgų riekės, pro kurias turguje ramiai praeiti negali...


Reikia:
3 pakelių varškės (540 g);
5 šaukštų cukraus;
4 šaukštų manų kruopų;
200 ml grietinėlės;
200 g kokosų pieno (pusė skardinės);
šaukštelio vanilinio cukraus;
4 kiaušinių;
didelės skilties šviežio moliūgo (apie 400 - 500 g);
5 šaukštų kokosų drožlių;
sviesto formai ištepti.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Manų kruopas užpilti grietinėle ir palikti pabrinkti apie pusvalandį. Moliūgą smulkiai sutarkuoti:


Trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo, supilti manų kruopas su grietinėle, kokosų pieną. Įmaišyti varškę ir viską gerai išplakti - ištrinti. Įmaišyti moliūgą ir kokosų drožles. Baltymus išplakti iki standžių putų ir šaukštu atsargiai įmaišyti į tešlą.
Formą ištepti sviestu ir sukrėsti varškės masę:


Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Patiekti pravėsusį ir kam kaip patinka. Pas mus vieni valgo su ledais, kiti su vyšnių uogiene, treti su grietine, ketvirti be nieko, su kava... :) Tirpstantis burnoj, tiesiog varškės pyragas be miltų...

4 komentarai:

  1. o čia tikrai moliūgas? kažkokia įdomi spalva. man vis atrodydavo, kad jis toks labai labai morkavas yra. gal čia rūšis kažkokia ypatinga?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Moliūgas, Egidija, toks baisiai didelis. Turguj juos skiltimis pjausto ir pardavinėja. Tie didieji nėra labau jau morkavi, daugiau geltoni ar morkavai geltoni.

    AtsakytiPanaikinti