2012 m. sausio 6 d., penktadienis

POMIDORIENĖ SU AVINŽIRNIAIS

Tęsiu sriubų maratoną. Ši - su daržovėmis. Šiek tiek egzotiška, aštri ir kvepianti kuminu. Marokietiška.


Reikia:
šlakelio alyvuogių aliejaus;
1 svogūno;
keletos saliero stiebų;
vienos morkos;
skiltelės česnako;
gero žiupsnio kumino sėklų;
400 g skardinės pomidorų savo sultyse (arba nuplikytų, nuluptų, išskobtų ir susmulkintų  šviežių pomidorų);
šaukšto ar dviejų pomidorų pastos;
400 g išmirkytų ir išvirtų avinžirnių;
žiupsnelio druskos, pipirų (naudojau čili), cukraus;
apie 0,5 l vištienos arba daržovių sultinio (naminio);
pusės citrinos sulčių;
žiupsnio smulkintos šviežios kalendros arba petražolių.

Sausoje keptuvėje šiek tiek pakepiname kumino sėklas.
Puode įkaitiname aliejų ir suberiame rupiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus saliero stiebus, kumino sėklas ir riekelėmis pjaustytą morką. Pamaišant patroškiname apie 10 minučių (daržovės turėtų išlikti traškios). Baigiant troškinti, sudedame česnaką. Suberiame virtus avinžirnius, ir pasmulkintus pomidorus su visomis sultimis. Įdedame pomidorų pastos. Įberiame truputį cukraus, druskos ir pamaišant dar pakaitiname. Supilame vištienos sultinį, užviriname ir keletą minučių paviriname. Pagal skonį pagardiname citrinos sultimis, pipirais ir kapotomis žolėmis ar adžika.

Žinau, kad daug kam nepatinka salierai. Juos drąsiai galima keisti kitomis mėgstamomis daržovėmis, pvz., petražolių šaknimis, paprika, gal net bulvėmis...

Adaptuota pagal Nami-nami.

4 komentarai: