2010 m. liepos 25 d., sekmadienis

KREVEČIŲ SALOTOS...

...su juodaisiais serbentais, pelėsiniu sūriu, vynuogėmis ir kt....
Ir toliau vakarais užkandžiaujame salotomis. Šiltais vakarais tai tapo įprasta...



Serbentai salotoms priduoda rūgštelės, vynuogės saldumo, krevetės ir pelėsinis sūris pikantiško skonio. Vasariškai gaivios, lengvos ir gardžios...

Reikia:
200 g krevečių sūrime (arba šaldytų);
traškių salotų (pvz., "Iceberg");
keletos šviežių agurkų (aš naudojau tris nedidelius);
gerai prisirpusių mėlynųjų vynuogių be kauliukų (arba su kauliukais, bet juos teks iškrapštyti);
stiklinės juodųjų serbentų (labai tiktų gerai prisirpę, stambios uogos);
saujelės karijų riešutų (arba graikiškų);
gabalėlis (maždaug 150 g mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu);
citrinos sulčių, druskos, cukraus, maltų pipirų ir aliejaus pagal skonį.

Salotų lapus suplėšyti, agurkus supjautyti plonomis pusriekelėmis, riešutus stambiai sukapoti peiliu ir šiek tiek pakepinti. Visus priduktus sudėti į salotinę, pagardinti citrinos sultimis, druska, žiupsneliu cukraus, pipirais ir užpilti aliejumi. Atsargiai išmaišyti.


Patiekti su skrudinta balta duona... Skanaus!

4 komentarai:

  1. Laba diena,

    Puikios gaivios vasariškos salotos :).Karijų neradau savo virtuvėje, tai paimprovizavau-dėjau kedrų riešutukus, kurie kuo puikiausiai tiko, manau. Dėkoju už receptuką. Ragausime ir kitas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Daiva. Džiaugiuosi, kad patiko ir dėkoju, už nuomonę :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pasigaminau siandien panasias salotas, tik be riesutu ir serbentu! super skanu ir gaivu!

    AtsakytiPanaikinti